Tussendoortjes

Healthy Brownies

img_2663

Tijdens zo een koude dagen heb ik precies nog meer sugar cravings dan normaal.. Toen ik hoorde dat je met zwarte bonen gezonde brownies kan maken, moést ik dat gewoon proberen! Deze brownies zijn suikervrij en dat merk je wel, ik had nog nooit een gezonde brownie geproefd dus het eerste stuk smaakte niet zo zoet als ik had verwacht. Maar toch snakte ik naar meer, en ja hoor, bij het tweede stuk was ik verkocht. Ik zou alles zo kunnen opeten, maar dat heb ik niét gedaan ☺︎!

Benodigdheden:

 • Blender
 • Lage ovenschaal
 • Bakpapier

Ingrediënten: 

 • 400 g zwarte bonen ( = 1 blik)
 • 3 eieren
 • 5 el olijfolie
 • 150 ml agavesiroop (ik gebruikte bloemenhoning)
 • 55 g rauwe cacao
 • 55 g amandelmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • Snufje zout
 • 1 tl vanille essence (ik gebuikte Natural Flavouring Drops)
 • Handje walnoten
 • Eventueel cacaonibs

Bereiding: 

 1. Verwarm de oven voor op 175°C.
 2. Lek de zwarte bonen uit in een vergiet.
 3. Bekleed een lage ovenschaal met bakpapier.
 4. Doe de bonen, de eieren, de vanille essence, olijfolie en agavesiroop in de blender en mix het even goed.
 5. Doe vervolgens de rauwe cacao, bakpoeder, amandelmeel en zout erbij en blend het nog een keer goed door.
 6. Hak vervolgens de walnoten fijn. Nu kan je kiezen: je gebruikt ze als topping zoals ik heb gedaan; of je mengt ze door het beslag (en eventueel de cacaonibs).
 7. Giet het beslag in de ovenschaal en zet 30 à 35 min. in de oven.
 8. Haal de schaal uit de oven en verdeel in ongeveer 12 stukken.
 9. Laat het smaken!

 

Groetjes,
Debby ♥Bron
Foodilove.nl

0 thoughts on “Healthy Brownies

 1. […] never eat the regular ones as they contain too much fat and calories for what it is. I like to try healthy variations, but I also like to bake these protein Queen brownies. It’s quick, easy and delicious. You […]

Geef een reactie