100% YENTL
Review

Review: 100% YENTL

11/11/2016

Als je naar Pink Ambition hebt gekeken op VIJF, ken je sowieso Yentl Keuppens. Ze is mijn persoonlijke favoriet van de vier dames omdat ze heel volwassen, eerlijk en open overkomt. Ze heeft ook mijn leeftijd, waardoor ik haar zie als een rolmodel. Yentl is de blogster voor Dexters.be (de blog van Tania Dexters), ze ontwierp haar eigen kledingcollectie, Little Fortune by Yentl, voor ZEB. Daarnaast schreef ze een boek, 100% YENTL, over hoe een eetstoornis langzaam haar leven overnam.

Ik volg haar op haar Instagram en kon zo meevolgen wanneer haar boek uitkwam. Uiteraard wou ik hier heel graag een exemplaar van hebben.
Toen Yentl op Instagram een post deelde om een door haar gesigneerd boek te kunnen ontvangen, schreef ik me meteen in. Ze reageerde hier heel enthousiast op en stuurde me haar boek op met een kaartje en lief tekstje aan de binnenkant. Ik was super benieuwd naar dit boek en begon diezelfde avond te lezen.

Vandaag deel ik mijn review over 100% YENTL met jullie. Lezen jullie mee? 

Review: 100% YENTL

Het verhaal :

Het verhaal zelf ga ik jullie natuurlijk niet vertellen, want dat zou een echte ‘spoiler alert’ siuatie zijn. Een korte samenvatting wil ik wel geven:

Op jonge leeftijd was ze al verslaafd aan het idee om mager te zijn. Ze deed er alles aan om niet bij te komen, maar wel om af te vallen, want ze moest en zou mager worden. Het werd een obsessie, maar ze wou dit eerst niet onder ogen zien. Haar leven veranderde drastisch… Ze werd meermaals opgenomen in het ziekenhuis omdat haar gezondheid in levensgevaar was.
Uiteindelijk ging ze naar een opname in de hoop haar eetstoornis te kunnen verslagen. Na jarenlang vechten tegen de eetstoornis is ze er gelukkig bovenop geraakt en is ze bereid aan haar gezondheid te werken.Hiervoor werkt ze samen met een Personal Coach (dit kon je al zien in de afleveringen van Pink Ambition).

Mijn mening na het lezen van 100% YENTL :

Yentl’s boek is goed geschreven en leest heel vlot. Af en toe moest ik een traantje wegpinken, want er komen emotionele stukken in voor waarvan je toch een krop in de keel krijgt.

De presentatie van 100% YENTL vind ik mooi. Yentl verwerkte foto’s van haar jeugd in het boek en gebruikt zinnen uit liedjes en quotes om haar gevoelens te uiten die bij het verhaal passen.
Aan het einde van het boek deelt Yentl de complimentjes die ze gekregen heeft van haar vrienden. Je merkt dat ze enorm veel steun krijgt van haar omgeving.

Het boek is een aanrader voor iedereen!

Ik herken mezelf voor een deel in haar verhaal, want zelf heb ik ook gevochten tegen eetstoornissen. Van mijn eten wegsmijten tot manieren zoeken om mijn eten mee te smokkelen naar mijn kamer om deze vervolgens in de vuilbak te gooien. Regelmatig liep meteen naar de wc na het eten, ik hoef hier verder geen tekening bij te maken denk ik…
Toen deze eetstoornis begon, was ik maar 12 jaar. Tijdens de middagpauze at ik niets en ’s avond liep ik naar het wc na mijn eten. Dat wil dus zeggen dat ik enkel mijn ontbijt écht op at.

Uiteindelijk is die eetstoornis verdwenen, maar kwam enkele jaren geleden terug omdat ik begon met ‘gezond eten‘ en hier een echte obsessie van maakt. Van calorieën tellen en mezelf maar 1000 kcal per dag gunnen, naar vreetbuien. Het resultaat was dat ik veel te veel sportte (lees: cardio), nog minder wou eten en mijn vinger in m’n keel stak. En dat allemaal in de hoop op deze manier toch te kunnen vermageren.

Ik was duidelijk niet goed bezig en dat merkte ook mijn omgeving op. Pas sinds enkele maanden heb ik die afwisselende eetstoornis overwonnen en geniet ik terug van mijn eten. Ik heb eindelijk een balans gevonden tussen gezond en ongezond eten.

Als laatste nog even dit :

Bij deze wil ik Yentl bedanken voor het gesigneerde boek dat ik heb mogen ontvangen. Ik wens haar heel veel geluk met haar toekomst en hoop dat ze haar dromen blijft volgen en deze kan waarmaken. Yentl is een hele sterke vrouw en ik ben er zeker van dat ze veel mensen zal inspireren of zelfs onbewust zal helpen met haar verhaar en motiverende woorden. 

Only registered users can comment.

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.