Messy havermoutbowl

Ik kijk echt uit naar het ontbijt, het is dan ook mijn favoriete maal van de dag. Mensen die niet ontbijten, snap ik heel moeilijk, maar ik ben dan ook al mijn hele leven gewoon van te ontbijten.
Er zijn ook zovéél studies die elkaar tegenspreken “Is het ontbijt overslaan nu gezond of niet?”, de ene studie zal je zeggen ‘Het is ongezond’ terwijl een ander artikel dit zal tegenspreken. Ik vind dus dat je best voor jezelf uitmaakt of je wilt ontbijten of niet. Maar stiekem hoop ik toch dat je héél veel honger krijgt van mijn ontbijtreceptjes ?.
Vanmorgen had ik niet zoveel inspiratie en mijn koelkast lijkt ook leger te worden nu de week weer voorbij is, maar gelukkig had ik nog een rijpe persimmon (ook wel ‘kaki’ genoemd) en een gouden kiwi liggen. Dat zorgt toch voor een zomers gevoel op deze grijze herfstdag.

img_3152

Ingrediënten

 • 40 g havermout
 • 150 – 200 ml Alpro Vanille (of een andere melk)
 • 1 kaki
 • 1 kiwi
 • handje rozijnen
 • kaneel
 • 3 Tasty drops vanille

Bereiding

 1. Verwarm een steelpannetje op een matig vuurtje terwijl je de kaki en kiwi in stukjes snijdt.
 2. Doe de kaki in de pan en laat even stoven.
 3. Voeg nu de rozijnen en kaneel toe en roer door elkaar.
 4. Voeg de havermout en de melk toe, zet je vuur wat lager en roer alles goed door elkaar.
 5. Indien je wenst, kan je de tasty drops toevoegen als extra smaakje en zoetstof.
 6. Wanneer de havermout een pap geworden is, schep je hem in een kommetje of bord.
 7. Doe hier nu de stukjes kiwi bij en werk af met toppings.
 8. Serveer met een warme kop koffie of thee.
 9. Smakelijk!

♦ Laat maar weten wat je van dit gerechtje vond via comment of Instagram.

Liefs,
Debby ♥

img_3148

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: