Travels

Mijn reis: Malaga

Het is een tijdje stil geweest rond mijn blog, dat komt omdat Mr. Boyfriend en ik samen op vakantie waren in het zonnige Malaga.
We bezochten mijn schoonbroer, die al enkele jaren in Malaga woont. Ons verblijf brachten we door in een Spaans huisje in de bergen, bovenaan het dorpje Chilches. Hier deed ik elke ochtend yoga in de buitenlucht en ging ik ook regelmatig wandelen. Ik snuif graag de natuur op en verken graag nieuwe plekjes, op de laatste dag besloot ik daarom een wandeling te maken in één van de bergen, niet ver van ons verblijf. Ik moest gewoon het uitzicht zien vanop die plek (zie foto

Mijn schoonbroer toonde ons prachtige locaties en elke keer was ik onder de indruk van het landschap en van de mooie uitzichten.
Ik heb echt genoten van mijn vakantie in Malaga en vond het zo spijtig dat ik moest terugkeren naar België. 

Hieronder vind je de plaatsen terug die we bezocht hebben:


Chilches

Xilxes is een dorpje in de westelijke rand van Vélez-Malaga, hier verbleven we 9 dagen. Het was gewoonweg zalig om op te staan en te gaan slapen met zo een prachtig uitzicht.

IMG_5134.JPG
Panorama vanop een berg niet ver van het verblijf.

Malaga

Malaga is een havenstad en het is ook één van de twee grootste steden in Andalusië. Het is een prachtige stad met verschillende bezienswaardigheden, een leuke shoppingstraat en een haven. Hier kan je dan uiteraard een heerlijke wandeling maken of gewoon genieten van het uitzicht.
Wanneer de avond valt, kan je genieten van een mooie verlichte stad. Er zijn verschillende bars waar je een lekkere cocktail kan drinken, zoals bv.  ‘Picassobar‘ op de Plaza de la Merced of ‘Oasis Lounge La Terrazza‘.


Haven van Malaga

De haven is gewoonweg prachtig, je kan er een wandeling maken of gewoon genieten van het weer/ het uitzicht. Van zodra de avond valt, heb je zicht op het verlichte reuzenrad en op de verlichte boten.
Er bevindt zich ook een Dunkin’ Coffee standje, zo kan je een heerlijk kopje koffie drinken terwijl je onder een prachtig, architectonisch zonnescherm loopt.

Cerveceria 100 Montaditos

Lunchen kan in het restaurant “Cerveceria 100 Montaditos” op de Centre Pompidou de Malaga. Dit is een restaurantketen waar ze alleen ‘montaditos’ serveren (een schuin gesneden stukje stokbrood of een kleine pistolets met koud of warm beleg naar keuze). Je vind hier 100 verschillende soorten broodjes en ze kosten maar 1€ of 2€ per stuk.

Calle Marqués de Larios

Dit is de shoppingstraat van Malaga. Je vindt er allerlei winkels en plekjes om te eten.
¡Me gusta las rebajas!, want het waren natuurlijk solden toen we gingen shoppen.

 Plaza de la Merced

Hier kan je genieten van het mooie weer na het shoppen. Je ziet dat de stad leeft en ik vond dat net leuk om te zien terwijl ik (weer) van mijn Chai Latte sipte.
’s Avonds kan je kiezen uit verschillende bars waar je lekkere cocktails kan drinken.

Castillo de Gibralfaro

Dit is één van de mooiste bezienswaardigheden van Malaga en je hebt er een prachtig uitzicht over de stad, de haven, de bergen en de kustlijn van Costa Del Sol.
Je begint van beneden met een klim die je naar boven leidt, helemaal op de heuvel Gibralfaro, vindt je het kasteel terug, maar daar zijn we jammer genoeg niet geraakt, want we bleven een tijdje op het uitkijkpunt zitten om te genieten van een prachtige zonsondergang. Dat was gewoonweg magisch!

IMG_4902.JPG
Panorama Malaga stad

Torrox Costa

Dit is één van de favoriete plekjes van mijn schoonbroer. Torrox Costa heeft het beste klimaat van Europa, ik kan hem dus geen ongelijk geven.
Hier hebben we verschillende uren/ dagen doorgebracht in het gezelschap van enkele lokale bewoners, het waren één voor één interessante mensen met een indrukwekkend levensverhaal. Ik heb zelfs genoten van een kopje thee met een oudere dame uit Engeland. Hier kreeg ik trouwens de indruk dat de mensen echt met elkaar leven in plaats van naast elkaar (zoals in België) . 

La Cabaña del Canario

Ontbijten, lunchen of dineren kan in een lokale tapasbarLa Cabaña del Canario“. Hier kan je onder andere kiezen uit 60 verschillende tapas voor maar 1€ per stuk, maar je kan er ook Spaanse gerechten bestellen. Alle gerechten worden bereid met dagverse producten en dat proef je ook.
Dit plekje is één van de favoriete restaurants van mijn schoonbroer. Je wordt er ontvangen alsof je iemand van hun familie bent. ‘La Mama’ van de keuken maakt met veel plezier klaar wat jij wenst (bv. de risotto – foto). Je krijgt een groot bord voor weinig geld, geloof me maar als ik zeg dat je met een gevuld buikje naar buiten rolt ?.
Hier hebben we regelmatig gegeten.

Deze diashow vereist JavaScript.


Torres del Mar

El Ingenio Mall

Shoppen kan in “El Ingenio Mall“. Daar hebben ze verschillende kleding- en schoenenwinkels, je vindt er ook een Dunkin’ Coffee bar, hier kan je genieten van een lekker kopje koffie.


 Nerja

Nerja is een gemeente in de provincie Malaga. Het vormt de oostelijke uitloper van de Costa del Sol. 

El Balcón de Europa

Dit is één van de meest bekende plaatsen in het centrum van Nerja. Op de promenade vindt je verschillende restaurants, maar ook artiesten zoals schilders, levende standbeelden en muzikanten.
Op het uitkijkpunt heb je een mooi zicht over de bergen, het strand van Nerja en over een uitstekende klif.


Parque Natural Sierras de Tejeda

Dit Natuurreservaat ligt ten oosten van Malaga. Je kan een wandeltocht maken of je kan er per auto/ scooter naartoe gaan.


Cómpeta

In de bergen van de Spaanse gemeente, Cómpeta, kan je mooie wandelingen maken. Je kan ook per scooter of auto in de bergen rijden.

img_5004

img_5018


Bedankt voor het lezen van deze blogpost :).
Ik krijg alweer zin in vakantie, jij ook?

Groetjes,
Debby ♥

Spread the love ♥

0 thoughts on “Mijn reis: Malaga

Schrijf een reactie: