Mijn reis naar Malaga

Het is een tijdje stil geweest rond mijn blog, omdat Mr. Boyfriend en ik samen op vakantie waren in het zonnige Malaga. We bezochten mijn schoonbroer die al enkele jaren in Malaga woont. Ons verblijf brachten we door in een Spaans huisje ergens in de bergen bovenaan het dorpje XilXes. Hier deed ik elke ochtend yoga (ik stond soms op om 7u. om de zonsopgang te kunnen zien tijdens mijn yogabeoefening) in de buitenlucht en ging ik regelmatig wandelen. Ik snuif graag de natuur op en verken graag nieuwe plekjes, en daarom besloot ik op de laatste dag een wandeling te maken in één van de bergen, niet ver van ons verblijf. Ik moest gewoon het uitzicht zien vanop die plek!

Mijn schoonbroer bracht ons naar prachtige locaties en elke keer waren we onder de indruk van het mooie landschap en van de prachtige uitzichten. We hebben echt genoten van onze vakantie naar Malaga en vonden het echt triestig dat we moesten terugkeren naar België. 

In dit artikel neem ik jullie mee naar enkele mooie plaatsen van onze reis. Kijken jullie mee? 

Mijn reis naar Malaga

Chilches

Xilxes is een dorpje in de westelijke rand van Vélez-Malaga. Dit was onze verblijfplaats voor de komende 9 dagen. Het was echt zalig om te kunnen opstaan en gaan slapen met een prachtig uitzicht op zee en de bergen. 

Mijn reis naar Malaga
Panorama vanop een berg niet ver van het verblijf.

Malaga

Malaga is een havenstad en is ook één van de twee grootste steden in Andalusië. Het is een prachtige stad met verschillende bezienswaardigheden, een shoppingstraat en een haven.
Van zodra de avond valt, komt de stad op een andere manier tot leven. De verlichte stad is echt prachtig om te zien! Er zijn verschillende bars waar je een lekkere cocktail kan drinken, zoals ‘Picassobar‘ op de Plaza de la Merced of ‘Oasis Lounge La Terrazza‘.

Haven van Malaga

De haven van Malaga is gewoonweg prachtig en is niets vergeleken met de haven van Antwerpen.
Je kan er een wandeling maken of al zittend genieten van het weer en uitzicht. Op de dijk vindt je allerlei leuke eetplekjes, winkels en ook een Dunkin’ Coffee standje waar ze een hemelse Chai Latte serveren!

Eén van de dingen die me meteen opviel aan de haven? Het architectonisch zonnescherm waar je onder kan lopen.

Cerveceria 100 Montaditos

Lunchen aan de haven kan bv. in het restaurant “Cerveceria 100 Montaditos” op de Centre Pompidou de Malaga. Dit is een restaurantketen waar ze alleen ‘montaditos’ serveren (een schuin gesneden stukje stokbrood of kleine pistolets met koud of warm beleg naar keuze). Je vind er 100 verschillende soorten broodjes en ze kosten maar 1€ of 2€ per stuk.

Calle Marqués de Larios

Dit is de shoppingstraat van Malaga. Je vindt er allerlei winkels en plekjes om te eten.
¡Me gusta las rebajas!, want het waren natuurlijk solden toen we gingen shoppen. Mijn nieuwe favoriete winkel? Stradiviarius!

 Plaza de la Merced

Hier kan je even uitrusten en genieten van het mooie weer na het shoppen. Je ziet dat de stad leeft en ik vond dat zo leuk om te zien terwijl ik (weer eens) van mijn Chai Latte sipte.
’s Avonds kan je kiezen uit verschillende bars waar je lekkere cocktails kan drinken.

Castillo de Gibralfaro

El Castille de Gibralfaro vind ik persoonlijk één van de mooiste bezienswaardigheden van Malaga! Je hebt er een prachtig uitzich over de stad, haven, bergen en de kustlijn van Costa Del Sol.
Je start beneden met een klim die je naar boven leidt tot helemaal op de heuvel Gibralfaro. Helemaal bovenaan de heuvel vindt je het kasteel terug, maar daar zijn we jammer genoeg niet geraakt, want we bleven een tijdje op het uitkijkpunt zitten om te genieten van een prachtige zonsondergang. Dat was gewoonweg magisch!

Mijn reis naar Malaga: El Castillo de Gibralfaro
Panorama Malaga stad

Torrox Costa

Torrox Costa is één van de favoriete plekjes van mijn schoonbroer. Deze plaats heeft het beste klimaat van Europa, dus ik kan hem zeker geen ongelijk geven.

Hier hebben we verschillende uren en dagen doorgebracht in het gezelschap van enkele lokale bewoners, één voor één interessante mensen met een indrukwekkend levensverhaal. Zo leerde ik zelf een oude dame uit Engeland kennen en genoten we samen van een kopje thee tijdens enkele persoonlijke gesprekken. Hier kreeg ik eigenlijk de indruk dat de mensen écht met elkaar leven in plaats van naast elkaar (zoals in België) . 

La Cabaña del Canario

Ontbijten, lunchen of dineren kan in een lokale tapasbarLa Cabaña del Canario“. Hier kan je onder andere kiezen uit 60 verschillende tapas voor maar 1€ per stuk, of bestel er één van de Spaanse gerechten. Alle gerechten worden bereid met dagverse producten en dat proef je.

Je wordt er ontvangen alsof je iemand van hun familie bent. ‘La Mama’ van de keuken maakt met veel plezier klaar wat jij wenst (bv. de risotto – foto). Je krijgt een gevuld bord voor weinig geld, maar geloof me maar als ik zeg dat je zal smullen alsof je leven er van afhangt.
Hier gingen we dus regelmatig eten, want dit restaurant is één van de favorieten van mijn schoonbroer.


Torres del Mar

El Ingenio Mall

Shoppen kan in “El Ingenio Mall“. In dit shoppingcentrum vindt je verschillende kleding- en schoenenwinkels. En je vindt er ook een Dunkin’ Coffee bar, hier kan je genieten van een lekker kopje koffie of (in mijn geval) een Chai Latté.
Hier zijn we regelmatig naartoe gegaan omdat het solden waren en je leuke kledingstukken vindt die je niet in België tegenkomt.


Nerja

Nerja is een gemeente in de provincie Malaga. Het vormt de oostelijke uitloper van de Costa del Sol. 

El Balcón de Europa

El Balcón de Europa is één van de meest bekende plaatsen in het centrum van Nerja. Op de promenade vindt je verschillende restaurants, maar ook artiesten zoals schilders, levende standbeelden en muzikanten.
Op het uitkijkpunt heb je een mooi zicht over de bergen, het strand van Nerja en een uitstekend klif.

(jammer genoeg vind ik mijn foto niet meer terug) 

“Parque Natural Sierras de Tejeda”

Het natuurreservaat Parque Natural Sierras de Tejada ligt ten oosten van Malaga. Je kan een wandeltocht maken of kan er per auto/ scooter naartoe gaan. Wij reden erdoor met de scooter, maar zijn niet tot helemaal boven geraakt.


Cómpeta

In de bergen van de Spaanse gemeente Cómpeta kan je mooie wandelingen maken. Je kan ook per scooter of auto in de bergen rijden.

Wij reden door de bergen per scooter en besloten van een tussenstop te maken op deze fantastische locatie: 

Mijn reis Malaga: Competa

Mijn reis Malaga: Competa


Zo, dit was een samenvatting van mijn reis naar Malaga. Ik krijg alweer zin in vakantie, jij ook?

Liefs,
Debby ♥

0 thoughts on “Mijn reis naar Malaga

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: