Mechelen

Mechelen

Gisteren ging ik met mijn beste vriendin naar Mechelen. Het was al een tijdje geleden dat we hier nog geweest waren en daar wouden we verandering in brengen. Sinds ik mijn blog heb opgestart, ga ik samen met haar op zoek naar hotspots. Vroeger gingen we altijd naar dezelfde plekjes, waar we telkens hetzelfde bestelde. Om nieuwe dingen te ontdekken, moet je natuurlijk uit je ‘comfort zone’ komen. Ga op ontdekking! En dat is wat we vandaag gedaan hebben, we gingen op ontdekking. Zo vonden we enkele gezellige plekjes waar we uren kletste over koetjes en kalfjes. De tijd vloog voorbij en het was weer een leuke dag. 


Helti

Eerst gingen we naar Helti, een gezellige ontbijt- / lunchbar waar we warm ontvangen werden. Het interieur is simpel, maar knus.
In deze bar werken ze met bioproducten. Je vindt er broodsoorten, gebakjes, quiches en koffies. Er wordt wel rekening gehouden met voedselintoleranties (gluten, lactose, suikervrij,..). In de zaal kan je iets eten of drinken, maar je kan ook on-the-go bestellen.
Ik bestelde een Heltisapje omdat ik niet zo’n zin had in een ‘gewone koffie’. Mijn beste vriendin bestelde een warme chocomelk met soja en een cashew koekje, deze vond ze lekker.


〉Website: Helti
〉 Adres: Désiré Boucherystraat 4 – 2800 Mechelen


Sister Bean

Na het kletsuurtje in Helti, waren we op zoek naar een andere hotspot waar ze koffies serveren. Ik kwam terecht op de blog van mijn Instafriend, Lien (blogster van Fitmetlien). In dit artikel beschreef ze hoe ze zich thuis voelt wanneer ze binnenstapt bij Sister Bean. Ik had niet meer nodig om overtuigd te zijn. “Als Lien het daar goed vindt, dan moét dat wel goed zijn.” dacht ik bij mezelf.
En ja hoor, van zodra mijn beste vriendin en ik binnenstapte in Sister Bean, waren we onder de indruk van deze plek. Het interieur is zo gezellig en je voelt je echt op je gemak. We vonden dit plekje veel gezelliger dan Helti.
Om te drinken bestelde ik een Salty Caramel Latté, damn dat was goddelijk! Mijn beste vriendin bestelde de Cosy Chai Vanille, deze was volgens haar heerlijk. Ik had een hongertje, omdat ik nog niet geluncht had, dus ik bestelde een stuk wortelcake. Het water liep me in de mond van zodra deze lekkere dingen geserveerd werden. De wortelcake was een ware foodgasm ?!
Ik ben zo blij dat we dit plekje gevonden hebben, hier komen we sowieso nog terug!


〉 Website: Sister Bean
〉 Adres: Vismarkt 26, 2800 Mechelen


Bruul

De Bruul is de drukste en bekendste winkelstraat van Mechelen. Hij loopt parallel met de IJzerenleen, in deze straat vindt je nog andere winkels.
Je kan leuk shoppen in Mechelen, erna kan je genieten van een hapje of drankje op de Grote Markt.

Bij avondval maakten we een wandeling in het park aan het Busleyden Atheneum – Campus Pitzemburg. Jammer dat er geen zonlicht was, deze plek is sowieso prachtig bij zonsondergang.

img_5337
Wandeling bij avondval

〉 Adres: Bruul, 2800 Mechelen


Holland & Barrett

Holland & Barrett is de grootste verkoper van vitaminen-, mineralen- en kruidensupplementen in Europa. Je vindt hun winkels in bijna elke grote stad. Ik heb deze winkel ergens in 2016 leren kennen dankzij mijn beste vriendin. Hier kocht ik mijn eerste Acaïpoeder en sindsdien ben ik gek op deze winkel. In mijn buurt is er geen Albert Heijn of Jumbo, daarom ben ik altijd blij wanneer ik een Holland & Barrett tegen kom. Hier kocht ik vandaag enkele Nak’d bars. Iets met Cocoa en  Cashew Cookie.
«De repen van Nak’d zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals fruit en noten. Ze zijn glutenvrij, lactosevrij, zonder toegevoegde suikers en ze bevatten geen “verborgen extra’s”.»
Ik had ook zin om eens iets nieuws te proberen, dus kocht ik een Rude Health bar ‘The Pumpkin‘. Hier ben ik heel benieuwd naar.
«De repen bestaan uit 100% natuurlijke producten, zoals fruit en noten. Ze zijn glutenvrij en bevatten geen toegevoegde suikers.»
Ik kocht ook Shoti Maa Flow Tea – Choco Chai.
«Deze bestaat uit biologische kruiden, bloemen, specerijen, cacao, kaneel en zoethout.» Momenteel zit ik in een “Chai Latte fase”, dat drankje is gewoon zo hemels. Can you blame me?
Als laatste kocht ik een massageolie van ‘Jacob Hooy Worlds Finest Oil Amazone’ – Papaya. Dit is iets dat jullie nog niet weten over mij, ik masseer graag. Niet als beroep, maar als hobby.

«Babassu olie wordt gewonnen uit de noot van de babassu palm die voornamelijk in het Amazone gebied voorkomt. Het staat bekend om zijn goede, verzorgende eigenschappen bij behandeling van de extreem droge en gevoelige huid. Papaya extract heeft een antioxidant werking en zorgt zodoende voor een optimale bescherming van de huid.»
– http://www.hollandandbarrett.nl

img_5347

 

〉 Website: hollandandbarrett
〉 Adres: Bruul 71, 2800 Mechelen


Supergoods

Mijn beste vriendin zag dit leuke winkeltje en wou hier graag eens binnenspringen. Haar interesse begint te groeien in ecologische en eerlijke kleding. Ze hecht namelijk veel belang aan de natuur en aan de armoede in de wereld.
Bij Supergoods vindt je ecologische en in eerlijke omstandigheden geproduceerde kledij en andere producten. De materialen zijn niet gekozen omwille van hun goedkoopheid, maar  omwille van hun kwaliteiten: ze zijn natuurlijk of hergebruikt of nog nooit gebruikt.
Ik was aan het rondkijken, toen ineens mijn beste vriendin riep: “Ze hebben hier Tony’s!”. Toen ik dat zag, was ik in chocoheaven. Ze hebben gewoon Tony’s Chocolonely?! En dan nog mijn favoriete smaak: Caramel Zeezout. Hier heb ik lekker twee repen van gekocht, gewoon omdat het kan ?.

img_5352

〉 Website: Supergoods
〉 Adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 116, 2800 Mechelen


Dame Blanche Koffiehuis – IJssalon

Dit plekje moét ik gewoon delen met jullie. Dit gezellige koffiehuis/ ijssalon wordt uitgebaat door Chinezen, die ook wel ‘de Eerste IJschinezen’ genoemd worden. Hier gingen mijn beste vriendin en ik altijd na een shopping spree. We bestelden meestal een pannenkoek met een milkshake of een koffie.
Het ijs wordt vers gemaakt, in de zomer staat er trouwens een Dame Blanche ijskar buiten. Je kan kiezen uit 7 verschillende smaken.
Ondertussen is het al een tijdje geleden dat we hier nog geweest zijn, ze serveren hier geen vegan producten.
Foto’s heb ik jammer genoeg niet, ik trok vroeger niet zo veel foto’s omdat ik nog niet aan een blog dacht. Maar als je echt benieuwd bent, dan moet je gewoon eens gaan.

dame-blanche01-mechelen-568x380
– Bron: https://www.opcafegaan.be/mechelen/dame-blanche


〉 Adres: Bruul 127, 2800 Mechelen


Bedankt voor het lezen 🙂

Groetjes,
Debby ♥


Volg mij op Instagram en op Facebook.

Spread the love ♥

0 thoughts on “Mechelen

Laat een comment achter: