Mechelen

Hotspots Mechelen

24/01/2017

Gisteren ging ik met mijn beste vriendin naar Mechelen. Het was al een tijdje geleden dat we hier nog geweest waren en daar wouden we verandering in brengen. Sinds ik ben beginnen bloggen, gaan we regelmatig op zoek naar leuke hotspots. Vroeger gingen we altijd naar dezelfde plekjes, waar we natuurlijk steeds hetzelfde bestelde. Om nieuwe dingen te ontdekken moet je natuurlijk uit je ‘comfort zone’ stappen en op ontdekking gaan. En dat is wat we vandaag gedaan hebben: we gingen op zoek naar leuke hotspots in Mechelen. Zo vonden we enkele gezellige plekjes waar we uren kletste over koetjes en kalfjes. De tijd vloog voorbij en het was weer een leuke dag. 

Benieuwd welke plekjes we allemaal bezochten? Je leest het allemaal hieronder:

Enkele leuke hotspots in Mechelen

Helti

Eerst gingen we naar Helti, een gezellige ontbijt- / lunchbar waar we warm ontvangen werden. Het interieur is simpel, maar knus.
In deze bar werken ze met bioproducten. Je vindt er broodsoorten, gebakjes, quiches en koffies. Er wordt wel rekening gehouden met voedselintoleranties (gluten, lactose, suikervrij,..). In de zaal kan je iets eten of drinken, maar je kan ook on-the-go bestellen.
Ik bestelde een Heltisapje omdat ik niet zo’n zin had in een ‘gewone koffie’. Mijn beste vriendin bestelde een warme chocomelk met soja en een cashew koekje, deze vond ze lekker.

〉Website: Helti
〉 Adres: Désiré Boucherystraat 4 – 2800 Mechelen


Sister Bean

Na het kletsuurtje in Helti gingen we op zoek naar een koffiehuisje waar ze lekkere taarten serveren.
Via mijn Instafriend Fitmetlien kreeg ik een tip door om eens binnen te stappen bij Sister Bean. Van zodra mijn beste vriendin en ik binnenstapten waren we onder de indruk van deze hotspot. Het interieur is enorm gezellig en je voelt je meteen op je gemak. We vonden dit plekje veel gezelliger dan Helti.
Om te drinken bestelde ik een Salty Caramel Latté, damn dat was een goddelijk drankje! Mijn beste vriendin bestelde de Cosy Chai Vanille, deze was volgens haar heerlijk.
Ik had eigenlijk ook een hongertje, omdat ik nog niet geluncht had, en bestelde een stuk wortelcake. Het water liep me in de mond van zodra dat lekkere toetje geserveerd werd. Het was een ware foodgasm!

〉 Website: Sister Bean
〉 Adres: Vismarkt 26, 2800 Mechelen


Bruul

De Bruul is de drukste en bekendste winkelstraat van Mechelen. Hij loopt parallel met de IJzerenleen, een straat waar je nog verschillende andere winkels vindt.
Ik vind dat je leuk kan shoppen in Mechelen en erna kan je eventueel genieten van een hapje of drankje op de Grote Markt.

Bij avondval maakten we een wandeling in het park aan het Busleyden Atheneum – Campus Pitzemburg. Jammer dat er geen zonlicht was, want deze plek moet zo mooi zijn bij zonsondergang.

Hotspot Mechelen: Park

 


Holland & Barrett

Holland & Barrett is de grootste verkoper van vitaminen-, mineralen- en kruidensupplementen in Europa. Je vindt hun winkels in bijna elke grootstad. Ik heb deze winkel ergens in 2016 leren kennen dankzij mijn beste vriendin. Hier kocht ik ook mijn eerste Acaïpoeder en sindsdien ben ik gek op deze winkel. In mijn buurt is er geen Albert Heijn of Jumbo, daarom ben ik altijd blij wanneer ik een Holland & Barrett tegen kom. Hier kocht ik vandaag enkele Nak’d bars (iets met Cocoa en Cashew Cookie).

«De repen van Nak’d zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals fruit en noten. Ze zijn glutenvrij, lactosevrij, zonder toegevoegde suikers en ze bevatten geen “verborgen extra’s”.»

Omdat ik eens iets anders wou proberen naast de eerder vernoemde Nak’d bars, kocht ik een Rude Health bar ‘The Pumpkin‘. Hier ben ik best wel benieuwd naar.

«De repen bestaan uit 100% natuurlijke producten, zoals fruit en noten. Ze zijn glutenvrij en bevatten geen toegevoegde suikers.»

Ik kocht er ook Shoti Maa Flow Tea – Choco Chai, want momenteel zit ik in een “Chai Latte fase”. Can you blame me?

«Deze bestaat uit biologische kruiden, bloemen, specerijen, cacao, kaneel en zoethout.»

Als laatste kocht ik een massageolie van ‘Jacob Hooy Worlds Finest Oil Amazone’ – Papaya. Dit is iets dat jullie nog niet weten over mij, ik masseer graag. Niet als beroep, maar als hobby.

«Babassu olie wordt gewonnen uit de noot van de babassu palm die voornamelijk in het Amazone gebied voorkomt. Het staat bekend om zijn goede, verzorgende eigenschappen bij behandeling van de extreem droge en gevoelige huid. Papaya extract heeft een antioxidant werking en zorgt zodoende voor een optimale bescherming van de huid.» – http://www.hollandandbarrett.nl

Hotspots Mechelen : Holland&Barrett

 

〉 Website: hollandandbarrett
〉 Adres: Bruul 71, 2800 Mechelen


Supergoods

Mijn beste vriendin zag dit leuke winkeltje en wou hier graag eens binnenspringen. Haar interesse in ecologische en eerlijke kleding begint te groeien. Ze hecht namelijk veel belang aan de natuur en aan de armoede in de wereld.
Bij Supergoods vindt je ecologische en in eerlijke omstandigheden geproduceerde kledij en andere producten. De materialen zijn niet gekozen omwille van hun goedkoopheid, maar  omwille van hun kwaliteiten: ze zijn natuurlijk of hergebruikt of nog nooit gebruikt.
Ik was aan het rondkijken toen mijn beste vriendin me riep: “Ze hebben hier Tony’s!“. Yup, ik was in chocolate heaven. Ze hebben gewoon Tony’s Chocolonely en dan nog mijn favoriete smaak Karamel Zeezout! Daar heb ik lekker twee repen van gekocht, gewoon omdat het kan..

Hotspots Mechelen: Supergoods

〉 Website: Supergoods
〉 Adres: Onze-Lieve-Vrouwestraat 116, 2800 Mechelen


Dame Blanche Koffiehuis – IJssalon

Dit plekje moét ik gewoon delen met jullie, want dit gezellige koffiehuis/ ijssalon is één van onze favoriete koffiebars in Mechelen. Dame Blanche wordt uitgebaat door Chinezen, die ook wel ‘de Eerste IJschinezen’ genoemd worden. Hier gingen mijn beste vriendin en ik dus altijd heen na een shopping spree. We bestelden meestal hetzelfde: een pannenkoek met een milkshake of koffie.
Het ijs wordt vers gemaakt en in de zomer staat er zelfs een Dame Blanche-ijskar buiten. Je kan kiezen uit 7 verschillende smaken.

Ondertussen is het al een tijdje geleden dat we hier nog geweest zijn, want ze serveren hier geen vegan producten (mijn vriendin is vegan).

Foto’s heb ik jammer genoeg niet, omdat vroeger niet zo veel foto’s trok van voeding. Toen dacht ik nog niet aan bloggen, maar als je echt benieuwd bent, dan zou ik je aanraden van gewoon eens gaan.

dame-blanche01-mechelen-568x380


〉 Adres: 
Bruul 127, 2800 Mechelen


Liefs,
Debby ♥

Volg mij op Instagram en op Facebook.

Only registered users can comment.

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.