Gastbloggers

Gastblog: Samantha

27/01/2017

Onlangs ging ik op zoek naar enkele gastbloggers voor mijn blog. Ik heb zelf enkele gastblogs geschreven voor andere bloggers. Ik vond dat zo leuk, daarom dacht ik dat het wel leuk zou zijn om de rollen om te keren. Dus deelde ik een post op Instagram, daarin deelde ik mee dat ik op zoek was naar enkele gastbloggers ( = mensen die een blogpost op je blog schrijven). De komende weken zullen jullie dus enkele interessante artikels lezen van andere meiden. 

Vandaag beginnen we met Samantha Annaars, een diëtiste uit Den Haag. Ze is dol op schrijven en wou graag een blogpost schrijven voor mijn blog. Ze reageerde op mijn “Instagram zoekertje” en ik stuurde haar een berichtje. De dag zelf nog ontving ik haar artikel. In haar blogpost legt ze de voordelen uit van groene thee en deelt ze ook wat ze eet op een dag.

 

Lees hieronder haar artikel:

 


Een dag uit het leven van…

…mij! Samantha Annaars, flexitariër, Nederlandse, in 2010 afgestudeerd als diëtist, ex-anorex en o.a gewerkt in het onderzoek op de Vrije Universiteit van Amsterdam, in een afslankkliniek en momenteel werkzaam in een diëtistenpraktijk met ruim 10 locaties in Den Haag/Zuid-Holland.

In mijn vrije tijd:

  • Beoefen ik graag yoga
  • Schijf ik ter publicatie artikelen en (gast)blogs over voeding & gezondheid
  • Koop ik biologische boodschappen mijn nr.1 favoriet Marqt
  • Verkoop (en gebruik) ik biologische/plantaardige voedingssupplementen; ter aanvulling van een gezond eetpatroon voor een gezond lijf & mooi uiterlijk
  • Instagram (@juniorfoodfashionblogger) ik. Oeps. Ik bedenk mij nu dat dit er het laatste half jaar flink bij ingeschoten is. Ai! Maar wat dat betreft nog leuker dat Deborah (@debby_the_chocoholic) mij heeft gevraagd voor haar een gastblog te schrijven. Een goede motivatie om weer actief met mijn Instagram account aan de slag te gaan de komende tijd!
afbeelding1
anti-oxidant, multivitamine en omega

06.10 uur start ik de dag met het lezen van de laatste voedingsnieuwtjes op social media, onder het genot van twee volkoren crackers met ei, vijf biologische voedingssupplementen en een flinke beker groene thee – niet zo een aftreksel die je in de meeste supermarkten kan kopen. Nee, ik bedoel échte groene thee: van die opgerolde en gedroogde theeblaadjes te koop in reformwinkels die je doormiddel van zo een ‘’thee ei’’ met heet water moet laten versmelten. Heer-lijk!

 

 

 

afbeelding
Groene Jasmijn thee

Bij Starbucks, onderweg naar werk, haal ik rond 08.25 uur een tweede shot groene thee.

Wist je dat groene thee ontzettend goed is voor zowel lichaam als geest en heel veel heilzame stoffen bevat? Een van de belangrijkste redenen waarom ik mijn zwaarlijvige cliënten adviseer om dagelijks minimaal drie flinke koppen groene thee (in pure vorm) te drinken is omdat groene thee een natuurlijke ‘’fat burner’’ is. Het is wetenschappelijk bewezen dat het dagelijks drinken van groene thee de vetverbranding significant verhoogd. Groene thee maakt, even heel simpel gezegd, ‘’slapende genen’’ wakker, die een rol spelen bij de vetverbranding. Ook sporters die bij mij komen en een lager vetpercentage willen, adviseer ik om dagelijks pure groene thee te drinken. Zowel in rust als net na een training verhoogd groene thee de vetverbranding.

09.00 uur is het eerste consult vandaag. Normaal start ik zo tussen 08.15-08.45 uur maar een keer later kunnen beginnen is ook wel erg fijn!
Mevrouw B. wil graag starten met de voedingssupplementen die ik haar had aangeraden. Ze wil graag, ik citeer: ‘’net zo een mooie huid en slank lichaam’’ als ik. Vooral na de overgang is haar huid heel slap en rimpelig geworden en zij wil hier zonder operaties graag iets aan laten doen. Hoe fijn is het als mensen inzien wat voeding en voedingssupplementen voor je uiterlijk kunnen doen!
Schoonheid begint van binnen mensen. Je kan smeren en snijden wat je wil, maar als je voedings- en leefgewoonten onder de maat zijn, zijn dit allemaal veranderingen aan je lichaam van tijdelijke aard.

10.15 uur
Tijd voor, wederom haha, een kop groene thee met als tussendoortje een bakje magere biologische naturel yoghurt – gekocht bij Marqt.

Tot 12.45 uur consult en 13.00 uur overleg en een gezellige wandellunch samen met een collega-diëtist.
Nu vraag je je vast en zeker af wat ik eet tijdens de lunch, toch? Dat ga ik je vertellen. Meestal, omdat dit makkelijk mee te nemen is, neem ik een biologisch broodje (maar wel met bakkerszout als toevoeging voor de jodium) met 20+ kaas gemaakt van rauwe melk, rucola en/of komkommer. Hierbij drink ik bronwater. Jodium moet je dagelijks binnenkrijgen en zit in Nederland vrijwel alleen in brood. Om deze reden raad ik cliënten nooit aan lange tijd geen brood te eten, omdat je bij jodiumtekort (erge) problemen met je stofwisseling kan krijgen. Geloof dus niet alle tijdschriften waarin staat dat je van brood dik wordt of dat brood slecht voor je is, want het tegenovergestelde is waar! Alleen wanneer je geen brood eet maar wel een voedingssupplement gebruikt waar jodium in zit, kan je dagelijks voldoende jodium binnenkrijgen. Pas dus goed op!

afbeeldi1
Voedzame baby banaantjes

15.00 uur
Tijd voor mijn fruitige momentje.

 

 

 

 

 

 

Om 17.15 uur trek ik de deur van de praktijkruimte achter mij dicht en ga ik weer op ‘’wereldreis’’ richting huis.
Let je ook wel eens op de chagrijnig kijkende mensen om je heen als je in de tram of trein zit? Man man man, wat kunnen sommige mensen er uitgeblust uitzien zeg. Ik zou al die mensen graag willen helpen meer energie te krijgen, maar ik ben natuurlijk geen wereldverbeteraar 😉 .

18.35 uur weer home sweet home en tijd voor BinnensteBuiten, een van mijn favoriete programma’s voor tijdens het koken. Het is een programma over koken en de liefde voor natuur en biologisch/natuurlijke voeding. Afgelopen week bezocht het team van BinnensteBuiten een veganistisch restaurant waarbij dagelijks de verse kruiden die ze gebruiken in de gerechten door de chefkok zelf(!) in de natuur rondom het restaurant worden geplukt. Hoe gaaf is dat? 😀

21.05 uur snack ik een handje gemengde noten (geen rauwe want dat vind ik simpelweg niet lekker..) en drink ik een kop verse muntthee. Jummy! Echt even een momentje van genieten.
Hierna is het tijd om lekker te douchen en ontspannen in bed een documentaire over obesitas in de VS te kijken. Het was weer een zinvolle en mooie dag.

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn blog!

Liefs,
Samantha xx

» Voor meer informatie over de voedingssupplementen: info@foodbeautyandhealth.com

Mijn dank aan Deborah! Ik vond het ontzettend leuk om een stukje te schrijven met daarin verwerkt groene thee, jodium en voedingssupplementen feitjes.


Lieve Samantha,

Bedankt voor je artikel, het was een fijne samenwerking! Ik vond het een heel interessant artikel, alweer krijg ik zin in een kopje thee dankzij jou ?.

Groetjes,
Debby ♥

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.