Gastbloggers

Sharona: Mijn gevecht tegen een eetstoornis

08/02/2017

Hi iedereen,

Deze week stel ik jullie mijn derde gastblogger voor: Sharona de Jong, een 17 jarige Instablogger uit Nederland die vecht tegen een eetstoornis. 
Sharona wou graag haar verhaal delen met mij en mijn lezers, in de hoop anderen te kunnen inspireren. Ze heeft een moeilijke rit achter de rug, maar ondertussen gaat het veel beter met haar.

Ik wil Sharona bedanken om dit sterk verhaal met mij en jullie te delen. Ik kan me inbeelden dat zo een artikel schrijven niet gemakkelijk is, maar ik ben heel blij dat ze reageerde op mijn “zoektocht naar een gastblogger”.

Lees hieronder haar sterk verhaal:


Mijn eetstoornis begon heel onschuldig. Eerst begon ik snoep uit mijn eetpatroon te schrappen en op ten duur durfde ik niet eens meer 1 gram suiker binnen te krijgen. Door alle Social media wou ik ook een “fitgirl” worden met een mooie sixpack. Helaas ben ik daar in doorgeslagen en werd het Anorexia. Ik mocht van mezelf elke dag maar een x aantal calorieën eten en ik moest x aantal minuten per dag bewegen, anders werd ik gek! Ik weet nog wel dat ik stiekem workouts op mijn kamer deed, of hoe mijn moeder mij eens dwong om een rijstwafel te eten in plaats van een mandarijn en ik dat niet eens wou. Ik ben in een korte tijd 10 kg afgevallen en vreemd genoeg heb ik dat nooit door gehad, een eetstoornis is eigenlijk een moordenaar, want je wilt het zelf niet zien en geloven. Tot het moment kwam dat ik op schoolkamp moest en ik zo’n angst had om daar te eten en ik niet ongezond eten wou binnen krijgen. Ik heb me ziekgemeld en al snel belde mijn mentor naar mijn moeder dat school dacht dat ik een eetstoornis had. Sinds dat moment ben ik hulp gaan krijgen, ik ben ongeveer een jaar in therapie geweest maar helaas ben ik daar niets mee opgeschoten. Na dat jaar had ik wel weer een gezond gewicht, maar de relatie tussen eten en bewegen was niet goed. Ik durfde nog steeds niet ongezond te eten en telde nog elke dag calorieën, ook brak ik in huilen uit wanneer ik niet mocht bewegen. Hier heb ik zo’n twee jaar mee rondgelopen en sinds vorige jaar mei kreeg ik weer een terugval. Ik was altijd te veel gefocust op school want ik wou toch ergens goed in kunnen zijn. Toen ik dit jaar examens deed en met succes mijn diploma behaalde had ik niets meer waar ik goed in was, behalve afvallen. Ik ben sinds mei vorige jaar weer zo’n 12 kg afgevallen en heb op dat moment zelf weer om hulp gevraagd. Jammer genoeg heb ik te lang op deze hulp moeten wachten en wou mijn kinderarts mij bijna opnemen in het ziekenhuis, het kon gewoon niet langer meer verder. Gelukkig kreeg ik de kans om me te laten opnemen bij Accare in Smilde, waar ik zo’n 5 weken opgenomen ben geweest. Ik heb hard mijn best gedaan om met ontslag te gaan omdat het elke dag een hel was, elke dag weer te moeten strijden. 5 december mocht ik dan eindelijk met ontslag en sinds die tijd gaat het prima. Ik ben sinds november al weer zo’n 7 kg aangekomen en moet er nog ongeveer 5 kg bij tot mijn gezonde gewicht. Langzamer hand heb ik het sporten mogen oppakken en sinds aan maandje ben ik begonnen met fitness. Tot nu toe vind ik dit harstikke leuk en hoop ik mijn spieren weer wat terug te krijgen. Om eerlijk te zijn ben ik soms wel weer eens bang dat ik weer ga doorslaan in gezond eten en bewegen, maar tot nu toe gaat het gelukkig aardig goed. Ik hoop zo snel mogelijk weer op een gezond gewicht te zitten en zonder een eetlijst te kunnen eten. Ik heb nog wel heel veel moeite om mijn lichaam te accepteren en sta dagelijks huilend voor de spiegel, ik hoop dat er een moment komt dat ik mijn lichaam kan accepteren hoe het is en dat ik voor niemand anders hoef te veranderen. Blij dat ik mijn leven langzamer hand weer kan oppakken en dingen kan doen die een andere 16- jarige tiener ook doe!
Als grootste tip wil ik iedereen meegeven dat sporten leuk moet blijven en niet moet doorslaan want ik gun niemand een eetstoornis toe, echt niet!!

Zo, dit was mijn verhaal.

Liefs,
Sharona


— Volg Sharona’s journey op Instagram@gelukkigleven

Only registered users can comment.

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.