Gastbloggers

Sandra: Yoga en Marathon

11/02/2017

Hey iedereen! 

Vandaag stel ik jullie voor aan gastblogster Sandra Peeters, een Nederlandse Ski-instructor en studente Psychologie. We kennen elkaar via Instagram.

Toen ik op zoek was naar gastbloggers, wou ze graag een blogpost schrijven voor mijn blog. Ik stuurde haar een berichtje, ze was zo blij dat ik haar contacteerde. Ze had vele ideeën om over te schrijven, we besloten om haar yogajourney en hardloop-journey te delen met mijn lezers. 
Sandra vond het heel fijn om voor mij te bloggen en zou graag haar eigen blog opstarten.
Ik vond het een leuke samenwerkingen wil Sandra bedanken voor het schrijven van dit artikel. 

Lees hieronder haar blogpost : 


Yogajourney and the way to a half marathon

Deborah heeft mij onlangs de kans gegeven mijn eerste gastblog te schrijven voor haar website. Ik volg haar al een tijdje op instagram en ik voelde me dan ook vereerd dat ik een stuk voor haar blog mocht schrijven. Hierbij deel ik graag mijn verhaal over mijn start aan yoga en mijn gekke idee om een halve marathon te lopen.  

♦ De start van mijn yogajourney :

“ Yoga is the perfect opportunity to be curious about who you are”
– Jason Crandell

Deze quote vind ik persoonlijk erg mooi, en hij klopt in mijn ogen ook.

In oktober 2016, nog niet zo lang geleden, ging bij mij de knop om en dat is waar mijn yogajourney tot leven kwam. In de maanden ervoor, begon ik steeds meer stress te ervaren en niet lekker in mijn vel te zitten. Hoe kwam dit? Nou, vrij simpel aangezien ik toen gestart ben aan mijn laatste fase van mijn opleiding: het afstuderen!
Dit is natuurlijk een normale dosis stress, maar ik ging op zoek naar een manier om met deze stress om te leren gaan.
Doordat ik al een hele tijd een account op Instagram heb, om mijn gezonde leefstijl te delen, kwam ik vrij snel terecht bij yoga. Het liefst wilde ik niet de kalmerende vorm van yoga doen, omdat ik daar nog onrustiger van wordt. Hierbij ga ik alleen maar meer nadenken waardoor ik juist door wil met hetgeen ik ervoor bezig was en dus niet verder kan met yoga. Mijn zoektocht kwam vervolgens uit op poweryoga en ashtanga.
Deze bestond meer uit backbends, ondersteboven staan, kracht en lenigheid. Iets waarin ik dus meer een uitdaging zou zien dan de meditatie.

Schermafbeelding 2017-02-09 om 22.51.15.png
Mijn eerste yogapose, niet direct de makkelijkste, maar ik wilde er direct een uitdaging van maken. Waarom? Omdat ik anders waarschijnlijk niet gemotiveerd zou zijn dit lang te beoefenen. Ik ben tenslotte iemand die van uitdagingen houdt en graag mijn eigen grenzen verlegd.
De yoga-journey is dan ook gestart met een headstand (sirsasana).
Ik merkte al snel dat ik vrij stabiel stond, en ik kon al snel afscheid nemen van de muur die achter mij stond. Zo volgden vele nieuwe poses en deed ik bijna dagelijks aan yoga. Dit hielp mij enorm bij het omgaan met stress en ik merkte al snel dat ik lekkerder in mijn vel begon te zitten. Ik werd leniger, het lukte me steeds beter en steeds makkelijker, waardoor ik iets had gevonden waar uitdaging in zit.
Naast mijn idee voor yoga, kwam ik in eerste instantie tot een vrij impulsief besluit om mijn yoga-journey te combineren met nog meer hardlopen.
Hardlopen deed ik voorheen redelijk veel, maar haalde hier geen voldoening uit. Om voldoening uit het hardlopen te halen kwam ik met het idee te gaan trainen voor een wedstrijd.
Normaal zou je zeggen een kleine wedstrijd, 5k, misschien wel 10k. Maar nee hoor, mijn wedstrijd zou niet zomaar een wedstrijd zijn, maar een halve marathon!

Wat? Een halve marathon? Ja, absoluut!

“If you’re dreams don’t scare you, they aren’t big enough”

Waarom ik op dit idee kwam weet ik nog niet, aangezien hardlopen niet mijn favoriete bezigheid is. Toch heb ik al een aantal runs gedaan (o.a. 3x Mudmasters) van 12k dus ik dacht dat dit mij ook wel moest lukken.
Ik kreeg met Kerst het boek van Annemerel (“Live, Love, Run“) en ik kocht een sporthorloge van TomTom. Dit bleek de perfecte combinatie, want nu ga ik zelfs graag naar buiten om te gaan hardlopen!
Wanneer die halve marathon er komt, nog geen idee. Stiekem hoop ik dit jaar nog. Mooi doel voor 2017 en wie weet wordt het wel de halve marathon in Disney in September.
Hardlopen doe ik gemiddeld 3 keer in de week. Eigenlijk is dit ook een prima manier voor mij om even af te schakelen van alles wat met de scriptie te maken heeft.

Maar yoga, die is perfect om mij lenig, krachtig maar ook soepel te houden. Hardlopen zorgt er namelijk heel erg voor dat ik stijf wordt in mijn hele lijf. Dankzij de yoga blijf ik soepel en blijf ik gefocust.
Daarnaast zijn yoga-oefeningen een prima manier voor een warming-up en een cooling-down voor de training!

Voor wie nieuwsgierig is geworden naar mijn yoga-journey en mijn hardloopavontuur, kan mij volgen op Instagram:

Liefs,
Sandra

Only registered users can comment.

  1. Mooie blog Sandra. Ook interresant voor mij als anyogabeet. En die Disney halve marathon is zeker leuk. En jij gaat dat ook redden. Gelijk een mooi uitje met Sven 🙂

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.