Gastbloggers

Homeworkout met Sophia

13/02/2017

HAPPY MONDAY iedereen! 

Zijn die Mondayblues blijven hangen of heb je ze al kunnen wegjagen?
Mijn tip? Een lekker ontbijtje met een warme tas koffie. Daarmee verdwijnen al mijn ‘blues’ als sneeuw voor de zon.

Maar wat als een ontbijt alleen niet genoeg is voor jou? Dan heb ik de ideale oplossing voor jou! Een korte home-workout, samengesteld door mijn Gastblogger van vandaag: Sophia_GetFit.
Sophia en ik kennen elkaar via Instagram. In november spraken we af, samen met nog twee andere Instabloggers, om samen naar de Fitness Expo in Amsterdam te gaan. Het was een leuke roadtrip en een heel fijne dag. Samen delen we ook een passie voor Yoga en Blogilates.

Ik kijk op naar Sophia omdat ze weet wat ze wilt en ook omdat ze anderen inspireert/ motiveert (waaronder mezelf). 
De samenwerking met Sophia vond ik heel fijn, we hebben een soort van ‘wisselwerking’ gedaan (onderaan Sophia’s artikel vind je hier meer over). 

Genoeg gekletst, het is tijd om te beginnen aan onze work-out met Sophia ! 


 Home-workout by Sophia_GetFit

Hi allemaal! 

Ik ben Sophia_GetFit: 22 jaar, blogger en zogenaamde ‘fitgirl’! Ik vind het heel erg leuk om vandaag met jullie enkele fantastische oefeningen te delen om je eigen home-workout mee samen te stellen! Kijk je mee? 

Eerst een weetje over mezelf:

Al word ik als ‘fitgirl’ bestempeld, lopen of fietsen is mijn ding niet! Ik hou enorm van korte, intense workouts die ik thuis kan doen. Voer volgende oefeningen uit na elkaar zonder pauze en herhaal gerust een aantal keer. Het zijn bewegingen die je in je hele lichaam zal voelen, een perfecte cardioroutine dus. Veel plezier!


Time to workout !

Oefening 1: Up-up-down-down

Bij deze oefening start je in een hoge plankpositie. Leg je rechter elleboog op de grond, linker elleboog op de grond, duw je op naar je rechterhand en naar je linkerhand. Dit herhaal je 5x en daarna doe je juist hetzelfde maar start je met de linkerkant!
Hou je lichaam mooi in één rechte lijn zonder je poep in de lucht te steken of helemaal door te hangen.

schermafbeelding-2017-02-12-om-15-07-12


Oefening 2: Front kicks

Haal de karatékid in jezelf naar boven en grijp je kans om je eens goed af te reageren op enkele stevige kicks voorwaarts! 20 stevige stampen vooruit voor deze oefening!


Oefening 3: Squats met lichaamsgewicht

Buig 20 keer door je benen, net alsof je op een stoel gaat zitten. Hou je rug recht, je nek in het verlengde van je lichaam en je gewicht op het midden of de hielen van je voet. Breng zeker geen gewicht op je tenen vooraan! Op de foto kan je zien dat ik mijn tenen lichtjes omhoog hef om mijn gewicht zeker op de juiste plek te houden.

schermafbeelding-2017-02-12-om-15-07-53


Oefening 4: Bridge pulses

Start liggend op je rug met je benen gebogen. Duw je poep omhoog door je bilspieren aan te spannen. Herhaal 30 keer of kies ervoor om extra gewicht op je heupen te leggen. Heb je geen gewichten in huis? Neem dan wat boeken of kaften vol papier! Hou je bilspieren bovenaan enkele seconden opgespannen voor je weer zakt.


Oefening 5: Mountain climbers

Om intensief af te sluiten is deze oefening uiterst geschikt! Start in een hoge plankpositie, breng je rechterknie in, wissel en breng je linkerknie in. Loop zo al wisselend met je knieën zo snel mogelijk!

Probeer dit een minuutje vol te houden! Opgepast, let er op dat je je poep niet in de lucht steekt om rugpijn te vermijden.

schermafbeelding-2017-02-12-om-15-09-02


Ziezo, dit waren mijn 5 oefeningen voor een geslaagde cardio-home-workout. Versta het niet verkeerd, je doet hier wel degelijk wat cardio en zal hier zeker gewicht mee kunnen verliezen maar tegelijkertijd werk je ook aan verschillende spiergroepen en zal je lichaam sterker worden!


Ik vond het heel erg fijn om iets voor Debby’s blog te schrijven! Neem volgende week ook zeker een kijkje op mijn blog, daar zal namelijk ook een bericht van Debby verschijnen, leuk!

Love,
Sophia_GetFit


Volg Sophia_Getfit haar fitjourney via:

◊ Website : Sophia_Getfit
◊ Instagram : @sophia_getfit
◊ YouTube : SophiaGetFit
 Facebook : Sophiagetfit

Only registered users can comment.

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.