Jana: Mijn Fitjourney
Fitness | Gastbloggers

Jana: Mijn Fitjourney

15/02/2017

Deze week stel ik jullie voor aan gastblogger Jana Six, blogster van Fitstagramsix. In mijn zoektocht naar gastbloggers had ze zich opgegeven als ‘kandidate’. We kennen elkaar via Instagram en in november 2016 gingen we samen naar de Fitness Expo in Amsterdam. Jana is een lief meisje, iemand waarvan ik al veel steun heb gekregen. Ik vind haar een leuke meid en steun haar passie voor fitness. Uit eigen ervaring weet ik dat het niet gemakkelijk is om van de ene op de andere dag te beslissen dat je gezonder gaat leven. Vandaag deelt zij haar fitjourney met jullie, en ik hoop dat ze andere vrouwen kan inspireren en/ of motiveren met haar verhaal.

Jana: Mijn Fitjourney

Jana: Mijn Fitjourney

Ik heb Debby leren kennen via Instagram. Toen ik haar voor het eerst in ‘real life’ ontmoette klikte het naar mijn gevoel meteen. Volgens mij grotendeels omdat we dezelfde passie delen, namelijk een fitte levensstijl.

Laat ik mij even voorstellen.

Mijn naam is Jana, ik ben 20 jaar en studeer handelswetenschappen aan de UGent. Ik ben nu reeds twee jaar bezig met fitness. Ik zal jullie in deze blogpost wat meer vertellen over mijn ‘fitjourney’ en dan vooral over mijn trainingen, voeding en mentale vooruitgang.

Hoe ben ik met fitness begonnen?

Deze heb ik aan mijn mama te danken. Zij heeft mij doen inzien dat ik niet echt gezond bezig was. Mijn conditie was namelijk rampzalig. Dit heb ik ontdekt toen ik met haar cardio ging doen in de fitness. Ik was helemaal bekaf terwijl zij rustig verderging. Ik ben begonnen met cardio omdat mijn conditie verbeteren op dat moment duidelijk het belangrijkste was. Later ben ik verdergegaan met de Bikini Body Guide van Kayla Itsines.
1 jaar geleden ben ik begonnen met ‘zwaar’ trainen in de zin van zware gewichten heffen. Tot nu toe ben ik daar heel tevreden mee en haal ik daar veel voldoening uit. Sinds kort ben ik (mede dankzij Debby) begonnen met yoga maar ik ben helaas nog een amateur. Iedereen moet ergens beginnen, niet waar?

Wat eet ik?

Ik ben initieel begonnen met snoepen zo veel mogelijk te vermijden. Dat was dan ook mijn grootste zwakte. Daarna ben ik overgegaan naar voedingsschema’s maar na twee maand heb ik toch besloten dat dit niet echt mijn ding was. Sinds april ben ik bezig met flexible dieting maar ik zie mijzelf dit niet heel mijn leven doen. Flexible dieting heeft mij heel veel geleerd. Ik ben (bijna helemaal) af van mijn eetbuien en ik heb een goede balans gevonden tussen gezond eten en ‘cheats’. Ik ben heel blij dat ik dit soort van diëten heb leren kennen. Toch heb ik meer en meer het gevoel dat ik ervan weggroei. Ik heb mijn belangrijkste doel bereikt, namelijk 9 kilogram afvallen en ik ben het perfectionistisch inrekenen een beetje beu. Tot nu toe denk ik dat ik voor ‘intuitive eating‘ zal gaan maar ik ben er nog niet volledig uit. Ik vind het een beetje eng om alles los te laten en de controle te ‘verliezen’.
Buiten de grote fysieke verandering, ben ik ook mentaal veranderd. Fitness heeft ervoor gezorgd dat ik zelfzekerder geworden ben en dit niet alleen omdat mijn lichaam er strakker uitziet. Ik voel me fysiek en mentaal sterker.Elke dag leer ik dingen bij over voeding, training, mijn lichaam en hoe ik me zelfzekerder kan voelen. Ik ben nog niet waar ik wil zijn maar ik denk dat je altijd dingen ziet die je kan verbeteren als je een perfectionist bent zoals ik. “Klaar” zal ik dus nooit zijn en daar ben ik tevreden mee, want wat is het leven zonder een beetje uitdaging?
Fitness draait bij mij dus vooral rond krachttraining, gebalanseerde voeding en mentale vooruitgang. Ik vind ze alledrie even belangrijk. Ze kunnen voor mij niet zonder elkaar!

Transformation picture:

Schermafbeelding 2017-02-05 om 13.04.53.png
December 2015 vs. December 2016

Liefs,
Jana

Volg Jana’s fitjourney op Instagram @fitstagramsix of via haar blog: Fitstagramsix


Liefs,
Debby ♥

Only registered users can comment.

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.