Gastbloggers

Gastblogger : Lieke

05/03/2017

Hey iedereen! 

Vandaag deelt gastblogger Lieke een receptje dat ze gisteren gemaakt heeft. Ze stuurde me een berichtje met de vraag of ze haar receptje mocht delen als gastblogger, dit kon ik gewoon niet weigeren. Lieke en ik volgen elkaar ongeveer 1 jaar via Instagram en ze is altijd enthousiast over mijn recepten en yogafoto’s. Ik vind haar zo’n lieve meid en vind het superleuk dat ze me contacteerde! 


Lees hier onder haar blogpost:


Ik volg lieve Debby al een hele tijd en raak nog steeds erg geïnspireerd door haar op Instagram en sinds november ook via haar blog. Het leek mij ontzettend tof om eens een gastblog te mogen schrijven en YES, ik mag! 

Even voorstellen:

Ik ben Lieke en op Instagram bekend als @happyhealthylieke. In januari 2016 ben ik mijn journey, op weg naar een gezonde levensstijl, begonnen. Deze journey deel ik via Instagram. Ik sport wekelijks (fitness, groepslessen in de sportschool en hardlopen), probeer zo gezond mogelijk te eten, ben een flexitariër en streef mijn persoonlijke doelen na. Ik vind het heerlijk om gezond te koken en om nieuwe recepten te bedenken en uit te proberen. Daarom deze gastblog…
Ik deel graag met jullie het nieuwste recept voor gezonde carrot cake cookies. Met veel dank aan mijn lieve zusje, mede bedacht door haar.

img_20170304_190845_554

Recept :

Ingrediënten :

 • 6 medjool dadels
 • 400g wortels
 • 100g havermout
 • 70g boekweitmeel
 • 30g sorghummeel
 • 50g geraspte kokos
 • 3 tl bakpoeder
 • 3 tl koekkruiden
 • 2 el kokosolie

Bereiding :

 1. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven).
  ⇒ 200°C voor een elektrische oven. 
 2. Kook de wortels tot ze gaar zijn.
 3. Smelt de kokosolie in een pannetje.
 4. Pureer de gekookte wortels samen met de dadels en de gesmolten kokosolie met een staafmixer.
 5. Voeg bij het mengsel de havermout, boekweitmeel, sorghummeel, geraspte kokos, bakpoeder en koekkruiden toe. Zorg dat dit één geheel wordt.
 6. Maak van het mengsel 8 koeken en leg deze op de bakplaat.
 7. Bak de koeken 20 min. in de oven.
 8. Draai de koeken om en laat ze nog 5 min. bakken.
 9. Top de koeken eventueel met vanille yoghurt en geraspte wortel.
 10. Eet smakelijk!

Variatie tip: meng er stukjes chocolade of noten door heen. Ook erg lekker!

Ik het erg leuk vinden om jullie gemaakte cookies te zien. Maak daarom een foto, deel hem op Instagram en tag me in je foto 🙂 .

Liefs,
Lieke 

» Volg lieke haar journey via Instagram : @happyhealthylieke

img_20170228_190320_138

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.