Fitness

Mijn Fitjourney

Hey lieve lezertjes, 

Vandaag deel ik met jullie het verhaal achter mijn fitness- en yogajourney. Jullie hebben ondertussen al enkele fitnessjourneys van mijn gastbloggers gelezen en ik kan me wel inbeelden dat jullie zich afvragen wat mijn journey is.
Vandaag is de dag dat ik mijn deze met jullie deel.

Sporten, bah!

Toen ik nog op school zat, had ik een hekel aan de sportlessen. Er waren bepaalde sporten dat ik leuk vond (dansen, turnen, badminton), maar en waren er ook dat ik niet leuk vond (alle balsporten, lopen, hockey, hoogspringen,..). De laatste twee jaren van mijn middelbaar had ik gewoon geen zin meer in die lessen, dus “vergat” ik mijn sportkledij of sportschoenen en ging ik naar de sportles op mijn hakken. Jawel, je leest het goed: op mijn hakken! Ik was de persoon die een herexamen had voor de sportles, maar wel slaagde.

Vreetmonster Debby

Op mijn 18 jaar ging ik alleen wonen en ik had nooit zin om te koken voor 1 persoon. Daarom kocht ik kant en klare maaltijden of bestelde ik pizza’s. Donuts, cornflakes, koekjes, chips,.. Ik (vr)at alles dat ik tegenkwam en kwam bij in gewicht. Ik trok er me weinig van aan, want ik was verblind door de quote “Real woman have curves” en dacht dat ik goed was zoals ik was. Sporten, daar deed ik niet aan mee! Ik ging liever uit en dronk alcohol. Niet bepaald een gezonde levensstijl dus.. Na amper 1 jaar was ik het uitgaansleven stilaan beu en ging ik minder uit.

345729d0f90a302c7501a2f83360ee63_i-am-hungry-meme-gallery-funny-im-hungry-memes_364-406

Juni 2011

Ik vond een nieuwe job, die op 15 min. wandelafstand van huis was en toch nam ik de bus (Hoe lui kan je zijn vraag ik me nu af..?). Op deze job leerde ik Mr. Boyfriend kennen. Na een tijdje kwam hij bij mij wonen. Na ongeveer 1,5 jaar besloten we om samen iets ‘gezonder‘ te leven, we namen een fitnessabonnement en gingen naar de fitness. Daar kwam ik in contact met Cardio toestellen, ik vond dit leuk en deed het vaker en langer. Ik merkte dat ik gewicht begon te verliezen en voelde me ook veel beter. Uiteindelijk probeerde ik de Kracht toestellen en probeerde ik mijn grenzen te verleggen.
Het Squat rek was iets té raar in mijn ogen, ik begreep niet waarom die vrouwen allemaal een zwaar gewicht op hun schouders wouden leggen. Ik vond ze raar (nu weet ik natuurlijk beter).. Ik vond het wel leuk om nieuwe dingen te proberen, maar ik had nog geen doel voor ogen, ik deed maar wat.
Na een tijdje werd mijn warm-up en cool-down een wandeling van huis naar de fitness en terug. Geen tijdverspilling meer met het wachten op de bus.

2013

Het jaar van onze verhuis.

Ik vond een nieuwe job en wou dit combineren met fitness. Soms had ik gewoon geen zin, dus stelde ik mijn workout uit. In juni verliep mijn abonnement en hadden we ook een verhuis, dat was een reden voor mij om even te stoppen met fitness. Ik dacht dat ik een fitness in mijn buurt ging vinden. Jammer genoeg waren de prijzen allemaal véél te duur, ik had dus geen andere keuze dan thuis te sporten. Ik downloadde een app en ik kocht een Step-toestel, een fitnessmat en enkele gewichtjes bij Decathlon. Ik deed enkele oefeneningen, maar niets té intensief. Ik merkte dus geen verandering in mijn lichaam en raakte ontmoedigd. Zo stelde ik het sporten vaker uit, maar ik bleef het wel nog doen – met vallen en opstaan.

2014

Ik wou een actievere workout, daarom besloot ik van een Crosstrainer te kopen. Dankzij dit toestel had ik het gevoel dat ik écht aan het sporten was. Ik combineerde het met de oefeningen van de app en begon ook met calorieën te tellen. Dit alles werd een ongezonde obsessie, ik overdreef er in en raakte mezelf verloren. Ik begon met diëten en leefde op beschuit, soep, slaatjes en yoghurt. Ik werd hier humeurig van en voelde me uitgeput. In het begin at ik 1700 kcal/ dag, maar omdat ik geen verschil merkte verminderde ik mijn kcal inname, zo zette ik mezelf op een dieet van 1200 à 1300 kcal/ dag. Wanneer ik over mijn kcal inname zat, compenseerde ik dat door hevig en langer te sporten, soms stond ik 3u op de crosstrainer. Uiteindelijk kreeg ik vreetbuien, want ik at niet goed. Ik vrat zoveel totdat ik buikpijn en schuldgevoelens kreeg. Toch gaf ik het niet op, ik moést en zou afvallen!

In oktober kwam ik in contact met yoga en volgde ik mijn eerste yogales. Ik was verkocht, maar niet aan de instructor. Na de tweede yogales besloot ik van op mezelf te oefenen en probeerde ik vaker yogaposes uit. Ik had nog geen routine of ‘flow‘, dus ik deed maar wat. Ik wou ook veel te snel in de moeilijkste poses geraken, dat was niet zo slim van mij, want zo geraakte ik wederom ontmoedigd wanneer ik die poses niet kon uitvoeren. Ik vergat dat ik eerst een ‘basis‘ moest aanleggen vooraleer ik verder kon gaan in mijn yogajourney.

first-time-at-yoga-class-its-easy-enough-for-you-57227882015

Ik beoefende nog steeds yoga en fitness@home, maar dan belande ik in een depressie en burn-out (lees hier). Ik had geen energie meer en gaf zowel yoga als fitness op. Ik bleef liever in bed liggen dan mezelf nog meer uit te putten. Wanneer ik wel energie had, sportte ik of deed ik yoga, maar niet meer op regelmatige basis.

13187992_1014537575295994_1778770765_n

2016

Het jaar dat ik voor mezelf koos.

Ik merkte dat mijn yogabasis aangelegd moest worden, daarom zocht ik via YouTube enkele yogachannels, zo kwam ik terecht op de kanalen van Kinoyoga, Erica Vetra en Yoga with Adriene. Ik kreeg plezier in mijn yogaworkouts en kreeg eindelijk een ‘yogaflow‘.
Ook kwam ik terecht op fitnesschannels zoals Keaira LashaeFitnessBlender en mijn favoriet: POP Pilates (Blogilates op YouTube). Ik leerde nieuwe bewegingen en merkte dat HIIT (High Intensity Interval Training) meer mijn ding was. Ik merkte dat ik sterker en leniger werd en ik had eindelijk uitdaging in mijn workout.
Na een tijdje stelde ik mijn eigen schema samen en trainde ik telkens een andere spierengroep. In mei deed ik trouwens mijn eerste push-up ?!
Naarmate de maanden versteken, geraakte ik verliefd op POP Pilates, ik vond het zo leuk en deed alleen nog maar deze workouts. Heel soms doe ik nog een workout van Keaira Lashae of FitnessBlender, maar POP Pilates blijft “mijn ding“.
Ik was ook gestopt met het tellen van calorieën, want hier werd ik echt ongelukkig van. Ik besloot om te eten wat ik graag wil maar op een juiste manier (oké, behalve de chocolade dan.. ?)

“Progress, not perfection.” 

Ik starte in maart ook met mijn Instagram account waarop ik mijn yogajourney deelde met mijn volgers. Zo kwam ik yogachallenges tegen en ik besloot om deel te nemen aan deze challenges. Het was een uitdaging voor mezelf om nieuwe poses uit te proberen.

In augustus besloot ik om een droom na te jagen: Yoga Instructor worden. Ik schreef me in voor een cursus en ben tot op heden nog in opleiding. En eind november schreef ik me ook in om POP Pilates Instructor te worden, dankzij de Black Friday-korting ging ik voor mijn andere droom.

f68a55a51942a8b5cb498b558e860c8b.jpg

2017, het heden..

713ed943869b94329d98a0f6e5903224
In februari behaalde deed ik mijn POP Pilates examen, ondertussen ben ik officieel een Certified POP Pilates Instructor (lees er hier alles over) ?. Mijn doel is om dit jaar ook nog mijn certificaat als Yoga Instructor te behalen.

Sporten doe ik natuurlijk nog steeds, ik sport om de 2 dagen. Momenteel ben ik bezig met het inoefenen van POP6 en POP8 choreografieën dus focus ik me meer op deze full-body workouts. Nadien doe ik nog een extra workout van Blogilates of van Dorinefitt (bekijk hier onze vlog.)

Yoga beoefen ik op dagelijkse basis, ik zou niet meer zonder kunnen! Ondertussen heb ik al een flow opgebouwd dat mijn yogasessie wat intensiever maakt, zo wissel ik af tussen rustgevende en actieve sessies.
Momenteel ben ik aan het oefenen op Split, een ander doel van mij.

IMG_5987

Slot..

Ik ben blij dat 2016 het jaar was waardat ik aan mezelf werkte en mijn dromen najaagde. Zonder mijn grootste steun, Mr. Boyfriend, had ik nooit gestaan waar ik op heden sta. Hij is al bijna 6 jaar mijn rots in de branding. 
En natuurlijk heeft ook de steun van mijn vrienden en mijn volgers veel geholpen.
❤︎ ❤︎ ❤︎


Nog vragen?

Stuur een berichtje via het contactformulier of stuur me een bericht via Facebook of Instagram. 🙂

Bedankt dat je de tijd genomen hebt om dit artikel te lezen ?!

Liefs,
Debby ♥

 

Spread the love ♥

0 thoughts on “Mijn Fitjourney

Schrijf een reactie: