Hasselt

Botanique

26/03/2017

Toen ik op op 2e Kerstdag naar Hasselt ging, ben ik op zoek gegaan naar hotspots in Hasselt. Ik kreeg dit adresje door van iemand op Instagram. Het was een echte food experience

Deze diashow vereist JavaScript.


Omdat mijn vriendin een vegan is, gingen we op zoek naar een plek waar ze ook vegan food serveren. Er zijn enkele vegan-restaurants in Hasselt, maar deze gesloten zijn op maandag.

Botanique is dé hotspot voor gezonde burgers en salades. De gerechten worden bereid met dagverse producten, dit restaurant is trouwens één van de beste hamburger restaurants van België. Je vind er meer dan 30 verschillende soorten burgers en salades, klinkt dat niet geweldig?
Botanique” bestaat Tom Paumen en Sebastian van Dongen, ze hebben dit restaurant opgestart in December 2013.

Weetje: In 2009 zat Tom in de finale van “Mijn Restaurant” (een programma van VTM).

Ik vind het fantastisch wat deze mannen hebben bereikt. Doe zo voort zou ik zeggen! 


Het eten

Als drankje bestelde ik een ‘Lady Pink Grapefruit‘ en mijn vriendin een ‘Uncle Pommegranate and The Cranberries‘. Deze namen klinken leuk, vind je niet?

img_4380
Als gerecht koos ik ‘PUMPKING burger‘ en mijn vriendin bestelde de ‘FAB FALAFEL burger‘, beide geserveerd met aardappelpartjes.
Het was lekker, maar voor mij was het té veel. Voor mijn vriendin niet, zij at alles op, ik denk dat ze een groot hongertje had  ?.

En wat met de bediening?

De bediening was verschrikkelijk! Ik vind het zo erg dat ik dit schrijf, maar ik geef liever een eerlijke mening.
Vanaf het moment dat we binnenkwamen, ging het al fout. We werden ontvangen met een heel onvriendelijk gezicht, het voelde alsof we ongewenst waren. Vervolgens moesten we een lange tijd wachten eer we een menukaart kregen, maar het duurde nog langer eer dat we ons eten kregen. Op dat moment was er nog niet zoveel volk in het restaurant.
De serveerster gaf me eerder de indruk dat ze tegen haar zin werkte op deze plaats een een glimlach was teveel gevraagd, ik vind dat zoiets niet kan. Vanaf het moment dat er meer klanten toestroomde, merkte ik hoe hectisch deze plek werd. De keuken kon niet meer volgen, de bediening werd nog onvriendelijker en de klanten rondom mij werden geïrriteerd van het lange wachten.

Hoe dan ook, ik heb genoten van het eten en van het leuke interieur dat me fascineerde. Jammer van de bediening, maar voor de rest is dit een leuk restaurant.

! Onthoud a.u.b. dat dit enkel mijn mening is, ik wil je niet tegenhouden van deze plek te bezoeken.

✧ Mijn rating: 6,5/10


Contact


Addres : Zuivelmarkt 11, 3500 Hasselt
Telefoon : 011/68.38.68
E-mail : hallo@botaniquehasselt.be 
Website : botaniquehasselt.be


Only registered users can comment.

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.