Persevents

Event: De Koffieliefhebber & Antoine by Patrick Aubrion

29/03/2017

Hey iedereen,

Zoals jullie weten ben ik een koffieliefhebber, verslaafd aan chocolade en een echte zoetekauw.


Sinds een tijdje mag ik de producten testen van De Koffieliefhebber en De Theeliefhebber (lees hier meer over De Koffieliefhebber), hier ben ik zo enthousiast over! Toen ik de producten ontving, zat er een uitnodiging bij voor een evenement op zondag 26 maart 2017. Er vond een event plaats van De Koffieliefhebber in samenwerking met Antoine by Patrick Aubrion, daar moést ik natuurlijk bij zijn. Ik telde letterlijk af tot die dag en vond het spannend om eindelijk Stijn van Schoonlandt te ontmoeten. Iemand ontmoeten in real life is toch helemaal anders dan te communiceren via Social Media. Over Antoine Sweets wist ik op zich niet veel, maar ik zag wel allemaal heerlijke foto’s op zijn Instagram pagina en ik bekeek ook zijn filmpje op Youtube “Who the f*** is Antoine?”. Beide maakte me nog enthousiaster voor het evenement.

Ik mocht een +1 meebrengen, daarom nam ik Mr. Boyfriend mee. Hij was dé perfecte persoon met wie ik dit evenement wou bijwonen, we delen samen de liefde voor koffie.

Oké genoeg gekletst, ik neem jullie mee naar een wereld van lekkers.


DSC_0165
Stijn van Schoonlandt en Patrick Aubrion

Het evenement vond plaats in Leuven bij “Antoine by Patrick Aubrion“, we werden verwacht vanaf 14u.
Het eerste wat je opmerkt bij het binnenkomen in het atelier, is de mooie toonbank die gevuld is met lekkere macarons en truffels. Daar krijg je honger van, geloof me!

Nadien begin je rond te kijken en dan valt je oog op de producten aan de muren, van vers brood tot chocoladepasta. Alles wordt door Patrick zelf bereid. Hier steekt tijd, liefde en passie in.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het was trouwens een zonnige dag, hierdoor konden we buiten genieten van een lekkere kop koffie en een stuk taart. Er was keuze uit: Appel, Peren, Pruimen of Abrikoos.
Mr. Boyfriend en ik gingen voor de appeltaart, deze was super lekker, de frangipane in de taart gaf een aangename, extra toets.

DSC_0152

De koffie die geserveerd werd, was “La Cristalina” van De Koffieliefhebber, deze is 100% Arabica en vol van smaak. Dit is trouwens één van de koffiesoorten die ik mocht testen thuis, maar koffie vanuit een professioneel koffiemachine smaakt 10x zo goed natuurlijk.

DSC_0174
Behind the scenes.

Na de zoete zonde maakten we kennis met de chocolademeester: Patrick Aubrion. Patrick is een man die al een aantal jaren zijn dromen najaagt. Zo wist hij ons te vertellen dat hij enige tijd naar Parijs ging, waar hij “Antoine” leerde kennen, en tot op heden sleutelt hij verder aan de dromen van “de Antoines”. Hij heeft ook al samengewerkt met grote namen zoals bv. Neuhaus, Godiva, Leonidas en Callebaut. Ook gaf hij opleidingen en workshops aan de Callebaut Chocolate Academy.
Patrick droomde van een eigen chocolatier zaak, dus verwezenlijkte hij die droom en opende hij zijn Bakkerij-Patisserie in de Tiensestraat te Leuven, daar heeft hij nog geen moment spijt van gehad. De bedoeling van zijn zaak is om zich te onderscheiden van alle andere chocolatiers die je in Leuven centrum kan vinden. In mijn ogen is hij in zijn opzet geslaagd.

Zoals ik al eerder vemelde, vindt je bij Antoine Sweets een ruim aanbod aan artisanale truffels. We mochten hier één van proeven, en ja hoor, het was een ware foodgasm!
Mr. Boyfriend koos de ‘A9 Milky’ (een zachte romige vulling omhuld met melkchocolade en lichte cacao) en ik ging voor ‘A13 Viooltjes’ (een zachte Viooltjes vulling omhuld met donkere chocolade en viooltjessuiker). Ik ben normaal geen fan van truffels, maar deze truffels waren een fantastische ontdekking. Ik heb zelfs spijt dat ik geen doosje heb meegenomen naar huis, maar nu hebben we wel een reden om terug te komen naar Antoine Sweets 🙂 .

De macarons zijn artisanaal bereid en je vindt er zelfs glutenvrije macarons.

Verder vindt je er confituren en chocoladepasta, deze zijn Sugar Free, maar ook broden zoals het ‘Antoine’ brood.

DSC_0167

We hadden een gezellige namiddag en vonden het een fijne ontmoeting met de heren Stijn van Schoonlandt en Patrick Aubrion. Ik vind het fantastisch dat ze een samenwerking deden voor het evenement, De Koffieliefhebber paste helemaal in het plaatje van Antoine.

Bedankt voor de uitnodiging, ik ben blij dat we er bij mochten zijn.

IMG_7056


Contact: 

De Koffieliefhebber

De Theeliefhebber

Telefoon: 0497 97 44 37
E-mail: info@detheeliefhebber.be
Website: Detheeliefhebber.be

Antoine by Patrick Aubrion

Adres: Tiensestraat 33, 3000 LEUVEN
Telefoon: 016 30 97 67
E-mail: aubrion.sweets@gmail.com
Website: Antoinesweets.com
Social Media: Facebook – Instagram

Openingsuren:

Dinsdag – Zaterdag: 9u-18u
Zondag & Maandag: gesloten


Liefs,
Debby ♥

Only registered users can comment.

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.