POP Pilates: Mijn eerste les

Hey iedereen!

In een eerder artikel legde ik jullie uit wat POP Pilates is (klik hier).
Gisteren (9 april 2017) had ik mijn eerste, officiële les als POP Pilates Instructor bij Sport Yves te Wolvertem. Vandaag vertel ik jullie wat meer over deze les en mijn ervaring.


713ed943869b94329d98a0f6e5903224
Zenuwen..

Ik ben een echt stresskonijn, dus je kan je wel al voorstellen dat ik de voorbije dagen (lees: weken) heel gestresseerd rond liep. De voorbije twee weken was ik bezig met het voorbereiden van mijn POP Pilates les. Normaal startte ik op 16 april met mijn eerste les, maar mijn werkgever vroeg me of ik een week eerder kon beginnen. Ze wouden gedurende twee weken POP Pilates introduceren aan de mensen, dus ik mocht me verwachten aan veel nieuwsgierige studenten.
De dag voordien bonkte mijn hart in mijn keel, want ik had zoveel (positieve) stress. Wat als ik een black-out zou hebben, of wat als ik fouten maak?
Via de “POP Pilates Instructor groep” op Facebook kreeg ik tips & tricks om mijn eerste les zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Voorbereidingen

De meeste mensen staan eigenlijk nooit stil bij hoeveel werk/ tijd er in zo een choreografie steekt, ik was één van die mensen voordat ik aan mijn opleidingen Yoga en POP Pilates begon.
Voor mijn eerste les besloot ik om de POP6 choreografie te volgen – dit was ook de choreo voor mijn examen. Ik volgde de bewegingen mee via een filmpje en uiteindelijk ging ik op mezelf oefenen. Het is heel belangrijk dat je de choreografie en de muziek doorhebt vooraleer je gaat oefenen op je eigen. Met behulp van een choreo-sheet begon ik op mezelf te oefenen totdat ik alle bewegingen door had. Eens je de choreografie van buiten kent, krijg je een voldaan en trots gevoel, want je hebt je uiteindelijke doel behaald.
Het is ook belangrijk dat je de dag voordien nog oefent, met de focus op eventuele moeilijkheden.
Een belangrijke tip: Wees altijd voorbereid! Wanneer je als nieuwe Instructor begint, ga zeker eens oefenen in de zaal en test je muziek en microfoon uit.

 

Schermafbeelding 2017-04-10 om 12.10.21
@debby_the_chocoholic

 

“Thé big day..”

Het is 9u op een zondagochtend, tijd om op te staan. Vandaag is “dé grote dag“, eindelijk kon ik mijn passie voor POP Pilates delen met anderen. Ik at een licht ontbijt en deed een korte yogasessie ter ontspanning.
Om 11u20 werd ik verwacht in de fitness en vol vertrouwen stapte ik de zaal binnen. Ik installeerde alles en ondertussen zag ik mijn zaal vollopen. De stress steeg, maar ik voelde ook kriebels vanbinnen. Ik had er zin in!

” Time to S.H.I.N.E. ! “

Ik rolde mijn matje uit en begon met mezelf voor te stellen en met uit te leggen wat POP Pilates inhoudt. Ook vertelde ik de dames dat ze mijn eerste POP studenten waren en dat dit dus ook mijn eerste les was. Ik zag aan hun gezichten dat ze het volledig zagen zitten. Vol spanning startte ik mijn playlist en van zodra de muziek uit de boxen loeide, belande ik in een soort van ‘flow‘. De tijd vloog voorbij en voor ik het besefte, zat ik bijna aan het einde van de les.

That after workout/ class feeling!

Na de les kreeg ik wat feedback van enkele van mijn studenten. Ze vonden het een leuke ervaring en zouden heel graag terugkomen naar de volgende lessen. Ze gaven ook positieve feedback aan de fitnessuitbaters, deze waren dan ook heel blij dat alles goed verlopen was.
En ik? Ik kon niet stoppen met glimlachen na de les, ik zweefde net op wolkjes. Het lesgeven zelf vond ik echt fantastisch! Alsof ik hiervoor gemaakt ben ?. Eindelijk begrijp ik het euforisch gevoel van de andere POP Instructors, het is een zalig gevoel!

Ik kijk al uit naar mijn les van aanstaande zondag 🙂 !


Slot..

Zo, dit was mijn ervaring met mijn eerste POP Pilates les. Ik hoop dat ik nog vele lessen mag geven en dat ik mijn toekomstige studenten kan motiveren/ mijn passie voor POP Pilates mag doorgeven.


11150901_911196715585470_720744049070376225_n

❤︎ Wil jij ook een POP Pilates Instructor worden? Klik hier om je in te schrijven.
❤︎  Website: Poppilateslife.com ⎜ Blogilates.com ⎜ Popflexactive.com
❤︎ Social Media: Facebook ⎜ @poppilatesofficial on Instagram  ⎜ @Blogilates on Instagram


Liefs,
Debby ♥

 

 

0 thoughts on “POP Pilates: Mijn eerste les

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: