Ontbijt

Matcha Mugcake

24/04/2017

Hey iedereen, 

Matcha..

Voor velen klinkt het nog als iets onbekend, maar ik ben een echte fan van Matcha. Vorig jaar dronk ik mijn eerste Matcha Latte bij Coffeebar Maurice en ik was meteen verkocht. 
Via Facebook kwam ik op de pagina van Joy op Matcha en ik was heel benieuwd naar hun product. Ik was dan ook in de zevende hemel toen ik mijn proefpakketje in ontvangst mocht nemen. Zo ging ik meteen aan de slag en bereidde ik een lekkere, gezonde Matcha Mugcake. Ik vond geen gezonde receptjes op Google, daarom besloot ik zelf iets in elkaar te steken.

Hieronder deel ik met jullie het receptje. 


IMG_7810

Wat is Matcha? 

Matcha is een Japanse groene thee in poedervorm, herkenbaar aan de felgroene kleur. Deze thee maakt al meer dan 900 jaar deel uit van de traditionele Japanse theeceremonie. Het poeder wordt verkregen uit de blaadjes van de ‘Camellia Sinensis‘ theeplant.
Matcha thee is rijk aan voedingsstoffen en bevat 137 keer meer antioxidanten dan groene thee. In overvloed aanwezige aminozuren ontspannen je geest. En de cafeïne stimuleert je lichaam. Goed voor 3 – 4 uur van milde gestage energie.


DSC_0392


Ingrediënten 

 • 1 rijpe banaan
 • 1 ei
 • 3 à 4 el havermout
 • 1/2 tl Matcha
 • Scheutje honing
 • Optioneel: blauwe bessen

Bereiding

 1. Neem een kommetje, plet hierin de banaan fijn met een vork.
 2. Voeg het ei en de havermout toe, meng goed door elkaar.
 3. Voeg nu de Matcha en honing toe en meng nogmaals.
 4. Optioneel: voeg de blauwe bessen toe en meng onder het mengsel.
 5. Plaats 3 min. in de microgolfoven.
 6. Wanneer de mugcake klaar is, draai je het kommetje ondersteboven op een bordje. De mugcake zal nu uit het kommetje vallen.
 7. Werk af met fruit naar keuze.
 8. Smakelijk!

Contacteer ‘Joy Of Matcha

Website 
Facebook

• E-mail : welkom@joyofmatcha.com


Liefs,
Debby ♥

Only registered users can comment.

  1. Zeker eens maken! Heel gemakkelijk, snel klaar.
   De Matcha voeg je natuurlijk naar smaak toe, dus het kan zijn dat je dan 1 tl toevoegt ipv 1/2.
   Of je kan de honing weglaten, dat is ook een optie. ?

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.