Gastbloggers

Gastblogger: Karin Spronk

02/05/2017

Hey iedereen,

In mijn zoektocht naar gastbloggers ga ik steeds op zoek naar mensen die mij inspireren. Sinds enige tijd volg ik fitgirl Karin Spronk via Instagram, ik vind haar enorm inspirerend, maar ook motiverend. Omdat ik een ‘klik’ heb met haar via dit social media platform, vond ik het leuk om haar als gastblogger te hebben op Debbythechocoholic.com. Ik vroeg haar of ze een samenwerking zag zitten en ze was hier heel enthousiast over. We besloten om een interview op te stellen. 

Lees hieronder het interview met Karin:

Schermafbeelding 2017-04-30 om 22.19.48


Introductie:

Hallo Debby,

Leuk dat ik wat mag schrijven voor in jouw blog! Je bent een topper! Inspirerend en gewoonweg een hele leuke, enthousiaste en lieve meid!
Love your page!

Graag wil ik me dan bij deze aan de lezers van jouw blog voorstellen:

Ik ben Karin Spronk, 26 jaar, een echte Limburgse en volledig Nederlands. Samenwonend met Dario Tirintino en niet te vergeten, onze herdershond Kyra en twee konijntjes: Bruno en Bollie. Wa zijn al bijna 9 jaar een stel en intussen al 2 jaar samen.

“Time flies when you’re having fun”

Ik ben een verpleegkundige in de thuiszorg. Ik werk in een gezellig, klein en zelfsturend team in leuke wijken! Yes, I do love my job 🙂 !

Daarnaast beleef ik veel plezier aan leuke dingen ondernemen met familie en/of vrienden, zoals: winkelen, een etentje, bioscoopje, terrasje, etc. Ik denk dat ik wel kan zeggen dat ik een gezelligheidsmens ben. Al ben ik (soms) ook graag alleen met mijn diertjes en een dekentje op de bank. Ik houd er ook van om eens lekker een dagje thuis te zijn. Verder ga ik graag gedurende het hele jaar naar leuke festivals, zowel indoor als outdoor. Ook trek ik graag eropuit met Dario, vakantie en citytrips.. We love it!

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen met onze herdershond, Kyra en ik fitness ook!


1) Wanneer kreeg je interesse in fitness?

Zoals ik al eerder zei, ben ik al heel lang samen met Dario. In 2010 zijn we samen ‘eens gaan sporten’, want werd toch wel tijd om wat meer op mijn gezondheid te letten en meer aan lichaamsbeweging te doen. In het begin wist ik niet bepaald waar ik mee bezig was, ik vond het fitnessen wel leuk, maar had er niet altijd zin in. Ik had er niet direct een structuur in, of geen vaste dagen en had ook geen vast trainingsschema. Ook was ik nog teveel met andere dingen bezig, fitness was nog niet zo heel interessant voor mij.
Dario had het wat sneller onder de knie dan ik en stelde al snel doelen die hij wilde bereiken. Mede daardoor ben ik wel altijd blijven sporten en gemotiveerd gebleven.
Door de maanden en jaren heen, nam ik het steeds een beetje serieuzer, ik zag mijn lichaam veranderen en begon langzaam maar zeker echte doelen te stellen.
Voor de zomer van 2013 is eigenlijk pas echt de knop bij mij omgegaan: ik was eigenlijk nooit helemaal tevreden met mijn lichaam… (Er mochten altijd wel wat kilootjes vanaf, want ik had naar mijn idee best wel flinke heupen en bovenbenen. Dit waren vooral mijn 2 punten om aan te pakken.) Op dat moment ben ik pas echt op mijn voeding gaan letten en toen ging het snel. Het aanpassen van je voeding is ontzettend belangrijk!
De knop was letterlijk om! Ik wilde dit en niets anders meer, daarom ging ik door tot ik mijn doel bereikt had voor de zomer van 2013. In totaal viel ik 8 kg af. Op vakantie voelde ik me direct veel zelfverzekerder!!
Ik vond het heerlijk dat ik me niet meer zo druk hoefde te maken over mijn figuur, ik vond het geweldig dat ik ineens allerlei kleding aan kon waarover ik eerder altijd twijfelde omdat ik het bijvoorbeeld teveel vond ‘aftekenen’.
Deze huidige shape wilde ik op zijn minst vasthouden en dat lukte aardig. Maar… ik wilde steeds een beetje meer bereiken!

2) Wat is je favoriete oefening?

Moeilijke vraag! Eigenlijk kan ik ook niet kiezen, haha.
Ik vind o.a. de front pulldown en de close grip pulldown fijne oefeningen voor de rug. Mijn favoriet voor de schouders is de lateral raise en ja.., ik train eigenlijk ook graag mijn armen, haha!

Misschien vreemd, maar ik vind de buik, benen en billen-oefeningen minder leuk om te doen maar ze horen er zeker bij! Ik kijk er ook niet tegenop als het weer zover is, elk gebied heeft aandacht nodig.

3) Wie is je grootste inspiratie?

Hmm, weer een lastige!

Eigenlijk staan de personen die mij inspireren heel dichtbij me. Degene die mij voornamelijk inspireert, naast mezelf (want je zult het uiteindelijk zelf moeten willen en doen!), is dan toch weer Dario. Samen met hem ben ik mijn ‘fitnessjourney’ begonnen en we zijn er samen in gegroeid.
Ik haal ook veel inspiratie en motivatie uit andere mensen uit mijn naaste omgeving. Ik ben opgevoed met de levensles om goed voor je eigen lichaam te zorgen en heb dit dus ook geleerd om te doen. Gelukkig word ik daarin ook gesteund door vrienden en familie. Het is ook leuk om veel vrienden en familieleden, zoals mijn vader, te hebben die graag eens samen met je willen trainen. Je leert natuurlijk ook van elkaar, maar je motiveert en helpt elkaar ook. Dat maakt trainen leuk, want je hebt elkaar soms nodig. Samen leer je meer dan alleen!
Dat geldt ook voor mijn cardio. Mijn cardio bestaat voornamelijk uit wandelingen maken met mijn lieve herder Kyra, een leukere manier van cardio kan ik mij niet bedenken! Wandelen is voor mij afschakelen en genieten!

Verder denk ik dat het niet goed is om iemand anders als voorbeeld te hebben voor jezelf, want iedereen is anders. Men moet zich goed voelen in zijn eigen lichaam en doelen stellen die bij hem of haar passen om deze na te streven. Hetzelfde wat betreft je lichaam en gezondheid.

4) Wat is je doel?

Ik wil in ieder geval de levensstijl hanteren die ik nu heb, maar dan nog een beetje serieuzer. Ik wil gezond zijn en een body hebben waar ik mijzelf prettig in voel. Momenteel wil ik mij nog wat meer richten op het hanteren van een vast, wekelijks voedingsschema: zes dagen gezonde voeding, passend in mijn voedingsschema, en één ‘cheatday‘ of ‘cheatmeal’.

Ik streef naar een ‘Summerproof‘ lichaam (⇒ ook dit is een subjectieve term, voor iedereen kan dit wat anders betekenen). Voor mij betekent dit dat ik nog wat meer afgetraind wil zijn, dus droger wil staan. Vrouwelijk zijn en blijven qua figuur is ook een belangrijk streven voor mij! Daarbij vind ik het belangrijk om het wel gezond te houden, want ik ga geen maaltijden overslaan en op een houtje bijten. En een feestje of een leuke bbq in de zomer? Dat gaan we zeker niet missen!

“Live life to the fullest! “

5) Vertel eens wat meer over Dedicated Lifestyle?

Dedicated Lifestyle is een bedrijf dat gericht is op het aanbieden van gezonde voeding, sportieve kleding voor zowel mannen als vrouwen, en het maken van op maat gemaakte persoonlijke voedings-en fitnessschema’s (coaching).

Het is een geheel nieuw concept dat is opgezet door Dario en zijn partners.

De voeding die wij aanbieden, betreft verschillende soorten vlees en vis, groenten en fruit, verschillende soorten aardappelen en rijst en smoothies. Alle voedingsproducten kunnen bewaard worden in de vriezer of in de koelkast.

De kleding die wij momenteel aanbieden, betreft leuke tanktops voor zowel mannen als vrouwen, shirts voor mannen, crop tops voor vrouwen, leggings voor vrouwen en korte broekjes voor mannen.

Er worden verschillende coaching-programma’s op de website aangeboden waaruit men kan kiezen.

Vanaf het begin ben ik toch wel een belangrijke spil in het bedrijf, ik heb veel meegedacht over het concept van Dedicated Lifestyle, en heb Dario eigenlijk overal in gesteund en geholpen. Dat doe ik graag en met veel liefde!

— Website: www.dedicated-lifestyle.nl

6) Welke quote past bij jou?

il_340x270.685709934_np3j

Raar maar waar, deze quote is bij mij altijd van toepassing. Dingen gebeuren niet voor niets! ☺️

Groetjes,
Karin


Lieve Karin,

Bedankt dat je deze gastblog wou schrijven voor mijn blog. Ik vond het alvast super leuk om met jou te kunnen samenwerken. Je bent ook een topper trouwens! ? Doe zo verder met wat je bezig bent, je doet het echt goed meid. ❤️

» Volg Karin haar fitjourney via haar Instagram: @karin.spronk


Liefs,
Debby ♥

Only registered users can comment.

 1. Hee lieve Debby !!
  Leuk om mijn gastblog terug te lezen, ik ben ook erg blij met onze samenwerking, hopelijk zijn er nog meer dingen waarin we elkaar kunnen helpen – motiveren etc. !! ???

  Je bent mijn favoriete blogger ???

  Dikke kus en bedankt voor alles !

  1. Hey lieve meid!

   Dit berichtje maakt me echt heel blij! ? Ik vind onze samenwerking echt superleuk, in de toekomst mogen er nog meer samenwerkingen komen hoor ?. Zo leuk dat we elkaar kunnen inspireren, motiveren en steunen! Je bent echt een pracht van een meid ❤️?

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.