Gastbloggers

Gastblogger: Emiels Kitchen

16/05/2017

Hey iedereen, 

Enkele maanden geleden schreef ik een gastblog voor Emielskitchen (lees hem hier) en ik vond het een leuk idee om een wisselwerking te doen tussen onze blogs. Daarom vroeg ik aan Emilia of ze dit zag zitten en ze reageerde heel enthousiast. We besloten samen om een interview op te stellen en enkele dagen later ontving ik haar gastblog. 
Voor mij is Emilia een inspiratiebron op het gebied van lekker en gezond eten, ze tovert echt de lekkerste dingen op tafel. 

Emilia was trouwens gisteren jarig, dus laten we haar even een “GELUKKIGE VERJAARDAG” wensen ???? vooraleer we verder gaan naar haar gastblog. 

thumbnail_18252826_1717823351843784_1201225412647059456_n


Even voorstellen…

thumbnail_Emiels 1Hi iedereen! Ik ben Emilia, 17 jaar en heb een onwijze passie voor alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft. Ik deel dagelijks op Instagram en op mijn blog Emiels Kitchen nieuwe recepten, reviews van producten of leuke hotspots en places to be. Daarnaast zit ik momenteel nog op de middelbare school in vijf atheneum en werk ik in België bij Le Pain Quotidien. Ik kan me geen leven voorstellen zonder havermout, vind het leuk om te tennissen, te wandelen met mijn hond, te shoppen of lekker de keuken in te duiken en ben een echte coffee addict. Deborah vroeg mij of ik eens een artikel voor haar wilde schrijven, dus bij deze:

“Get to know me!”

1. Wanneer besloot je om gezonder te gaan leven en waarom?
In 2014 begon ik mij te verdiepen in een “healthy lifestyle”, zonder ook maar enig idee te hebben waar te beginnen. Ik kocht mijn eerste kookboek (Powerfood) en ging aan de slag met een bananenbrood. Ik weet nog wel mijn eerste hap havermout, blehhhh haha! En zo ging ik steeds vaker gezonder koken, bewustere keuzes maken en meer letten op wat ik at. Waar ik voorheen niet eens wist hoe ik een ei moest bakken, kook ik nu iedere avond voor mijn ouders. Iedere avond. Dus.

2. Je hebt verschillende “diëten” geprobeerd, maar als je nu echt moet kiezen, welk” dieet” vond je het minst fijn?
Langzaamaan raakte ik geobsedeerd door “het perfecte plaatje” en ging ik ook steeds minder eten. De periode die daarop volgde was misschien een “dieet” waar iedereen van droomt: zoveel mogelijk eten om maar weer op gewicht te komen. Maar dat vergde veel energie, zowel mentaal als fysiek. Gelukkig heeft het me veel geleerd en ben ik er alleen maar wijzer door geworden, dus ik zie het vooral als een leerproces. Daarom ben ik echt anti-diëten. Wel ben ik dit jaar begonnen met vegetarisch eten. Ik heb dit een tijdje volgehouden, maar ik eet nu voornamelijk vegetarisch en vis, en af en toe eens vlees.

3. Ik heb gemerkt dat je een chocolade liefhebber bent. Wat is je favoriete chocolademerk en -smaak?
Jaaaaaaaaa who doesn’t love chocolate?! Het liefste ga ik naar een échte chocolaterie in België en koop ik een doos vol chocola en pralines in alle kleuren en smaken. Voor op de bank blijft de Hands Off My Chocolate Crispy and Cookie favoriet, én Tony’s natuurlijk.

4. Je maakt echt de mooiste food creaties! Wat is je favoriete gerecht om klaar te maken en waar kunnen de lezers het recept hiervoor vinden?
Wat ik het liefste maak is eigenlijk ook mijn lievelingsgerecht: risotto. Een lastige klus als je hem echt goed wilt maken, maar geduld is een schone zaak! Het recept met garnaaltjes en champignons heb ik gedeeld op mijn blog Emiels Kitchen (klik hier). Niet zo healthy, maar mán zoooooooo lekker!

5. Als je heel eerlijk moet zijn, wat eet je écht niet graag?
Da’s een makkie! Ik HAAT koriander en kokos. Hoewel ik kokos nog wel lust als het ergens doorheen zit, bijvoorbeeld in een soep voor een romige smaak. Maar liever geen koriander over mijn eten strooien hoor!

6. Wie is je grootste inspiratiebron?
Lastig om te zeggen, want ik zie in iedereen een inspiratiebron op een hele andere manier. Elkaar inspireren en iedere dag onbewust een boodschap delen is denk ik een van de belangrijkste dingen die er is. Iedereen is dus een beetje mijn inspiratiebron! 😉

7. Hoe kwam je op het idee van ‘Emiels Kitchen’?
Na wat ik heb meegemaakt ben ik me juist gaan verdiepen in wat wél healthy is. In de basis eet je (80%) gezond en daarnaast heb je de ruimte om te genieten van alles (20%). Hoewel ik soms best behoorlijk uitschiet in die 20% denk ik dat balans het allerbelangrijkste is in een gezond eetpatroon. Je kunt niet het perfecte leven leiden; gezond eten, 6 dagen per week sporten, werken, naar school gaan, een sociaal leven hebben én slapen. Seems impossible, right?! Daarom besloot ik om mijn eigen blog te beginnen en recepten, maar ook hetgeen ik zo belangrijk vind: ‘balans’ te delen. Mijn doel is om anderen te inspireren dat een gezond eetpatroon dus ook “balans” inhoudt én dus ook een reep Tony’s!

8. Waar zou je graag willen staan in 10 jaar?
Pfff, ik hoop dat ik in de tussentijd een studie heb afgerond, en dat ik op dat moment een hele leuke job heb. Hoe het dan met Emiels Kitchen gaat? God knows!

9. Heb je een ‘quote’ die bij je past? En waarom net die quote?
Wat ik al eerder vertelde: “Houd balans, maar geniet ook” omdat je dan pas écht een goede levensstijl erop nahoudt. Oh én “Het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen” natuurlijk.


Lieve Emilia,

Ik wil je bedanken voor je gastblog, het was fijn om een wisselwerking te doen tussen onze blogs. Ook bedankt dat je mij en mijn lezers wilt inspireren met je heerlijke gerechten, reviews en hotspots. Ik vind je alvast een topmeid en ben er zeker van dat je veel gaat bereiken in je leven 🙂 !


→ Volg Emilia op InstagramFacebook of via haar website.


Liefs,
Debby ♥

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.