Gastbloggers

Gastblogger: Stephanie

17/05/2017

Hey iedereen! 

Vandaag stel ik jullie voor aan één van mijn favoriete Belgian Fitgirls: Stephanie Libens. Ik heb Stephanie leren kennen via Instagram en we volgen elkaar nu al een tijdje (misschien zelfs al een jaar?), ze is iemand dat heel motiverend overkomt en ook steeds positief reageert op mijn posts. Het is leuk om elkaar zo te kunnen motiveren en inspireren. Stephanie is een echte fitgirl en gaat samen met haar vriend naar de fitness. Ze hebben samen een Instagram account waarop ze hun journey met de buitenwereld delen (onderaan het artikel vind je de links terug). Ik vind hun echt een topkoppel en vond het dan ook een leuk idee om Stephanie aan jullie voor te stellen. Belgische fitgirls steunen elkaar, vandaar deze gastblog met Stephanie.

Veel leesplezier! 


Even voorstellen:

Hoi allemaal, mijn naam is Stephanie, ik ben 24 en ben een master studente Psychologie. Samen met mijn vriend (en onze mega cute kat) woon ik in een studio in Gent. Vandaag vertel ik jullie wat meer over mijn fitjourney en passie voor eten! Debby leerde ik kennen via Instagram, als rasechte foodies was het gewoon meant to be!

Van beginnende foodie…

Schermafbeelding 2017-05-15 om 15.54.12Bij het zien van deze foto twijfel ik er niet aan, er zat altijd al een kleine foodie in mij verscholen. Altijd al heb ik graag gegeten, en veel. Zo trots dat ik was toen ik voor het eerst mijn ganse bord spaghetti leegkreeg bij mijn grootouders, dat was vast een goede eigenschap! Helaas een eigenschap die ervoor zorgde dat ik me 15 jaar later niet goed in mijn vel voelde, ik voelde me mollig en onzeker. Mijn reactie? Een zak chips eten! Tot op een dag, plots was er een klik. Ik weet niet vanwaar hij kwam of wat de aanleiding was, maar na twee jaar studeren besloot ik gezonder te gaan leven.

Een dieet heb ik nooit gevolgd, ik wilde namelijk niet iets doen wat tijdelijk was. Ik wilde een levensstijl ontwikkelen en die begon met het vervangen van frisdrank door water en koekjes door fruit. Dat leverde me al vrij snel resultaat op waardoor ik gemotiveerd geraakte nog meer mijn best te doen! Op een jaar tijd geraakte ik twaalf kilo kwijt en daarvoor heb ik echt geen extreem gekke dingen moeten doen. Wil dit nu zeggen dat ik 100% van de tijd gezond eet? Natuurlijk niet, ik plan ook geregeld een cheat meal in en geloof me als ik zeg dat ik ook nog steeds chips eet (hallo guilty pleasure). Doorheen de tijd heb ik ontdekt dat gezond eten én lekker eten een perfecte combinatie is, je moet soms gewoon wat durven. Mijn favoriete eten is zonder twijfel pasta! Ik ben me ervan bewust dat een teveel hiervan nefast is voor je figuur, dus ik beperk het tot een keer per week, op leg day! Voor zo’n zware training kunnen mijn benen die extra koolhydraten wel gebruiken én uiteraard, ik geef er wel een gezonde touch aan.


Bij deze deel ik graag één van mijn favorieten met jullie: Pasta met gemixte brocolli, scampi en kerstomaatjes.

Receptje voor twee personen:

Kook 400 gr witte pasta (ik gebruikte penne) en 3 kleine brocolli’s beetgaar (zei ik al dat ik veel eet?). Bak intussen 300 gr scampi’s (zorg zeker dat het darmkanaal is verwijderd), ik breng ze wat op smaak met viskruiden. Wanneer de brocolli gaar is giet je hem af, doe er 200 gr magere verse kaas bij en mix het geheel door elkaar tot een mooie, gladde saus. Meng de pasta met de brocolli en scampi’s en voeg nog 300 gr kerstomaten toe. Als je dat lekker vindt kan je afwerken met nog wat basilicum en klaar! Je kan dit gerecht trouwens ook perfect zonder enige vetstof bereiden.

Schermafbeelding 2017-05-15 om 15.54.20


 … tot fitgirl

Schermafbeelding 2017-05-15 om 15.54.33
@you.me.andthegym

Naast het eten van de juiste voeding vond ik het natuurlijk ook belangrijk om voldoende te bewegen. Ik begon mijn vriend meer en meer te vergezellen tijdens zijn workouts in de fitness. In het begin was dit voornamelijk veel cardio, de crosstrainer was mijn beste vriend! Na een tijdje geraakte ik wel uitgekeken op al die cardio en begonnen de dumbells steeds luider mijn naam te fluisteren. Meer en meer begon ik aan krachttraining te doen, en in combinatie met gezonde voeding (op de wekelijkse cheat meal na) zag ik mijn lichaam meer en meer veranderen. Niet alleen vond ik mijn lichaam mooier worden, maar het werd ook fitter en sterker en dat zorgde ervoor dat ik mezelf goed voelde! We zijn nu drie jaar later en nog steeds gaan mijn vriend en ik samen naar de fitness, we zijn welliswaar elkaars grootste motivatie! Ik vind het fantastisch om te zien hoe ook hij evolueert en sterker wordt en dat motiveert me ook telkens om er keihard voor te gaan.

Schermafbeelding 2017-05-15 om 15.54.41Hoewel legday één van de zwaarste trainingen is, is dit ook de workout waar ik het meest voldoening uit kan halen. Mijn lievelingsoefening is zonder twijfel de legpress (hoewel sommigen zullen bevestigen dat ze me hier al wenend onderuit zagen kruipen). Dit is een enorm zware oefening, maar als je dat wil kan je hier helemaal tot je maximum gaan. Je benen beginnen zo hard te trillen en op een bepaald moment krijg je het gewicht nog amper boven. De pijn die er op dat moment door je uit gaat! Tja, aangenaam kan je het niet noemen. Maar toch, het is dat soort pijn dat je de bevestiging geeft dat je kei hard je best hebt gedaan en daar doe ik het voor! En het feit dat ik dit samen met mijn vriend kan doen, maakt de hele ervaring des te leuker en geeft net dat extra beetje pit in onze relatie. Ik hoop alvast dat we dit nog lang samen kunnen doen.

Wil dit nu zeggen dat ik me nooit onzeker voel? Nee, natuurlijk niet. Iedere vrouw, zelfs die ene waarvan je vindt dat ze er perfect uitziet, heeft onzekerheden. Maar gezonder eten en regelmatig de fitness betreden heeft me zeker wel gelukkiger gemaakt. Ik kijk in de spiegel en zie iemand die, over het algemeen, tevreden is over zichzelf. En dat is waar dit allemaal om draait, toch?

Liefs, Stephanie


⇒ Volg Stephanie haar fitjourney op Instagram: @stephitfoodness en @you.me.andthegym


Lieve Stephanie,

Dankjewel om je fitjourney en het lekkere pasta receptje te delen met mijn lezers, ik vond het heel leuk om wat meer over je te weten te komen. Je bent een topmeid en ik wens je nog heel veel geluk met zowel je studies als met je fitness journey.

Liefs,
Debby ♥

Only registered users can comment.

 1. Hoe kan je nu niet superfier zijn op zo’n geweldige, verstandige, knappe jongedame als mijn dochter?

  Trots op de manier hoe je in ’t leven staat,
  Trots op wat je doet,
  Trots op wie je bent,

  Go girl go!!!!

  Proud to be your daddy

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.