Ontbijt, Smoothies

Healthy Chocolatemousse Nicecream

Hey iedereen,

Wat is het de laatste dagen warm zeg! Niet dat ik klaag hoor, ik houd van zo een weer. Warme dagen vragen om frisse ontbijtjes. En zeg nu zelf, wat is er beter dan je dag te starten met een gezond kommetje boordevol chocolade? Ik begon mijn maandagochtend met dit lekkers en je mag er zeker van zijn dat ik geen last had van ‘Mondayblues‘. Als zijnde chocoholic was dit ontbijtje een waar feestje voor mijn buikje! Oké ik zal het maar toegeven, dit ontbijt is een ware FOODGASM!

Ik ging op zoek naar een lekker receptje om zelf nicecream te maken van gezonde chocolade mousse. Jammer genoeg vond ik geen recept hiervoor, maar niet getreurd, ik vond er een oplossing op. Ik besloot zelf een receptje in elkaar te steken en zo maakte ik deze “Healthy Chocolatemousse Nicecream“. Een lange naam, maar het water loopt je wel al in de mond hé?

DSC_1315

Ingrediënten

 • 1 rijpe avocado
 • 1 rijpe banaan
 • 2 el cacao poeder
 • 100 ml Alpro Vanillemelk
 • Honing naar smaak
 • Double-Chocolate Granola (van XAVIE’S GRANOVIE)
 • Verse aardbeien
 • Chocolade chips

Benodigdheden

 • Een blender of keukenmachine.

Bereiding

 1. De avond voordien snijd je een banaan in plakjes, vries deze in. Haal het vruchtvlees van een avocado uit de schil, snijd in stukjes en vries in.
 2. De volgende ochtend haal je de ingevroren banaan en avocado uit de vriezer.
 3. Neem een blender en doe hierin de plantaardige melk, avocado, banaan en cacao poeder. Voeg honing naar smaak toe.
 4. Mix tot je een smeuïge massa verkrijgt.
 5. Schep de nicecream in een kommetje.
 6. Snijd enkele aardbeien in plakjes en decoreer op de nicecream.
 7. Werk af met granola en/ of chocolade chips.
 8. Smullen maar!

DSC_1318

Heb je dit gerechtje gemaakt? Laat het me weten via FacebookInstagram (vergeet niet van #debbythechocoholic te gebruiken, en tag me in je bericht) – Of reageer via onderstaande comments ☺️

“Sharing is caring!”

Liefs,
Debby ♥

Geef een reactie