Review

Review: XAVIE’S GRANOVIE

31/05/2017

Hey iedereen,

Vandaag deel ik met jullie een review over de geteste producten van XAVIE’S GRANOVIE.

DSC_0879

Ik ben iemand die mijn dag niet kan starten zonder havermout of granola. Ontbijt is iets waar ik echt naar uit kijk en ook graag mijn tijd voor neem. Misschien deel jij mijn mening, maar wist je dat er bij de Vlaming in 99% van de gevallen cornflakes, smeerpasta of confituur op de tafel staat? In 89% van de gevallen word de smeerpasta of confituur gesmeerd op brood, toast of crackers. Niet bepaald gezond dus, maar wel de meest voor de hand liggende oplossing als je weinig tijd hebt om te ontbijten.
Van het gedacht alleen al dat ik zo zou moeten ontbijten, krijg ik honger. Ik kan echt niet elke dag ontbijten met brood en smeerpasta. Wat ik wel graag eet zijn gezonde wentelteefjes, besmeerd met een proteïne smeerpasta, en afgewerkt met fruit. Tijdens warme lente- en zomerdagen ontbijt ik liever met iets fris. Denk maar aan Smoothies, Acai Bowls of Nicecream.. Deze zijn heel lekker, maar vullen (in mijn geval) niet echt. Daarom werk ik mijn frisse ontbijtjes af met lekkere granola en andere toppings.

Ik was super blij dat ik twee granola soorten mocht uittesten van Xavie’s Granovies. Via Instagram kwam ik op hun pagina terecht en ik was dan ook heel benieuwd naar hun producten.

Hoe XAVIE’S GRANOVIE ontstond

Pure – natural – healthy cereals!

Xavie wou gezonder leven en minder suikers eten. Zo leerde ze om haar dag te starten met havermout en fruit. Zoals iedereen graag varieert, wou ook Xavie variëren in haar ontbijt. Zo leerde ze granola kennen en maakte ze haar eigen recepten, waar ze een eigen touch aan geeft.
Xavie vertelde haar verhaal aan iedereen die het horen wou, zo spoorde ze anderen aan om gezonder te leven door o.a. granola te verwerken in hun ontbijt of tussendoortje. Ze maakte zelf granola voor mensen in haar omgeving, zo ontstond langzaam XAVIE’S GRANOVIE. Haar granola had succes waardoor ze meer bestellingen kreeg. Xavie maakt er een missie van om mensen van een snel, lekker en energievol ontbijt te laten genieten.  Het is niet alleen een missie, maar ook een passie!

De granola’s bestaan uit verse, gezonde en hand gemengde ontbijtgranen.  Ze zijn knapperig, gebakken, en op smaak gebracht met agavesiroop. De ontbijtgranen zitten boordevol vezels, mineralen, vitaminen en trage suikers. Wat ik een pluspunt vind: de granola’s zijn artisanaal en bevatten geen additieven, artificiële chemicaliën, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Dat vind je jammer genoeg wél terug in granola’s dat je in de winkel kan kopen.

Geloof me maar, deze granola’s zijn SUPER LEKKER!

“Start the day with great taste”


GRANOVIES bestaat in 6 soorten.

Elke variëteit bestaat uit haver- en speltvlokken, en is aangevuld met smaakvolle extra’s:

  1. Extra-Seeds bevat ook lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten en sesamzaad
  2. Nuts-Seeds heeft naast extra zaden ook amandelnoten, hazelnoten en walnoten
  3. Kokos-Kaneel is verrijkt met zonnebloempitten, pompoenpitten, kokos en kaneel
  4. Amandel-Abrikoos met een fruitige toets van gedroogde abrikozen en amandelen
  5. Nuts-Chocolate heeft extra zaden en noten maar ook heerlijke zwarte chocolade
  6. Double-Chocolate een combinatie van noten, kokos, zwarte chocolade en cacao nibs

Mijn review:

Ik mocht de Double-Chocolate en de Nuts-Chocolate granola testen. Lees hieronder mijn ervaring. 

✤ Double-Chocolate Granola

DSC_0884

XAVIES’ GRANOVIE Double-Chocolate is mijn favoriet! Je mag 2x raden waarom..Inderdaad, “double chocolate“! Deze woorden klinken als magie in mijn oren. Dat is nu eenmaal hoe het leven van is een chocoholic: chocolate every single day!
De granola bevat cacaopoeder, subtiele kokos, geroosterde noten, cacao nibs en extra veel chocolade. Wie zegt dat chocolade niet past in een ontbijt?

Ik vind de smaak van deze granola echt heerlijk. De chocolade overheerst en dat vind ik natuurlijk fantastisch. Double-Chocolat Granola is gemakkelijk te combineren met smoothies, maar je kan hem ook mengen met yoghurt. Een echte aanrader!

DSC_0963

Ingrediënten:
Haver- en speltvlokken, 12% donkere chocolade (min. 54% cacao), 10% noten (amandelen, hazelnoten en walnoten), kokos, agavesiroop, 5% cacaobonen, 5% cacaopoeder, sesam- en  lijnzaad.


✤ Nuts-Chocolate Granola

DSC_0882

XAVIES’ GRANOVIE Nuts-Chocolate bestaat uit krokante graantjes, knapperige noten, zaden en heerlijke pure chocolade. Als speciaal ingrediënt worden er gebroken cacaobonen aan toegevoegd, voor nog meer chocolade plezier, zonder extra calorieën.

Zoals je ziet is mijn kat fan van dit product. Ook ik vind deze granola soort heel lekker. Ik weet dat het eten van noten vele voordelen heeft, maar toch vergeet ik ze vaak te verwerken in mijn gerechten. Dankzij deze granola kan ik genieten van een lekker, gezond ontbijtje mét noten. De chocolade stukjes maken het helemaal af voor mij. Wederom is deze Nut-Chocolate Granola een aanrader!

Je kan de granola verwerken in smoothies of yoghurts.

DSC_0890

Ingrediënten:
Haver- en speltvlokken, 15% noten (amandelen, hazelnoten en walnoten), donkere chocolade (min. 54% cacao) 10%, agavesiroop, 5% cacaobonen, sesam- en lijnzaad, zonnebloem- en pompoenpitten.


Ik ben Xavie enorm dankbaar dat ik deze granola’s mocht uittesten. Het was een fijne samenwerking. Ik geniet echt van elke hap GRANOVIE!


→ Op zoek naar andere recepten met granola? Neem dan zeker een kijkje op de Recepten Pagina van Xavie’s: Klik hier ♥

Contact

Adres
XAVIES’
Stationsstraat 78
8552 Zwevegem (Moen)
België
Telefoon: 0472562644
E-mail: info@xavies.be
Social Media: Website – Instagram – Facebook


Liefs,
Debby ♥

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.