Pindakaas Cacao Nicecream

Pindakaas Cacao Nicecream… Ja, daar mag je me zeker voor wakker maken!

Gisteren had ik de meest ‘Maandag-achtige dinsdag’ ooit. Lange weekends zijn leuk, maar het maandag gevoel schuift jammer genoeg gewoon mee op.. Laat ik eerlijk zijn met jullie, ik ben echt géén ochtendmens! Hoewel ik wel blij word van ontbijten, word ik niet blij van vroeg opstaan (of gewoon al opstaan in het algemeen). Mijn ochtendritueel bestaat dan ook uit 10x in mijn ogen wrijven en 20x geeuwen, soms komt er nog eens een slecht humeur bij kijken #ochtendhumeur. Ik ben géén snoozer, dat kan ik echt niet. Als mijn alarm afgaat, sleep ik me gewoon uit bed, willen of niet.

Natuurlijk denk ik meteen aan ontbijten van zodra ik ben opgestaan. Vandaag zijn die ‘Mondayblues’ gelukkig verdwenen en had ik zin in iets met pindakaas en chocolade.. Het is dan ook zo een heerlijke combinatie! Vorige week maakte ik een smoothie met deze twee lekkere ingrediënten, maar vandaag had ik zin in iets anders, in een Nicecream. Zo gooide ik enkele ingrediënten bij elkaar en toverde ik dit hemelse goedje op tafel.

Benieuwd naar het recept? Kwijl dan even verder op onderstaande foto en scroll nadien wat omlaag ?.

Pindakaas Cacao Nicecream

Recept: Pindakaas Cacao Nicecream

Ingrediënten

 • 1 bevroren banaan
 • Handje bevroren aardbeien
 • 120 ml Alpro Vanille (of een andere plantaardige melk)
 • 1 el pindakaas (100% pinda)
 • Scheutje honing
 • 1 el rauwe cacao poeder
 • Granola (ik koos voor Double-Chocolate van XAVIE’S)
 • Frambozen

Benodigdheden

 • Blender

Bereiding

 1. De avond voordien neem je een rijpe banaan en enkele aardbeien. Snijdt het fruit in plakjes en vries nadien in.
 2. De volgende ochtend haal je de bevroren banaan en aardbeien uit de vriezer.
 3. Neem een blender en doe hierin de plantaardige melk, het bevroren fruit, de cacao, de pindakaas en een beetje honing.
 4. Mix tot je een smeuïge massa verkrijgt. Is de massa te dik, voeg dan wat extra melk toe en mix opnieuw.
 5. Schep de nicecream in een ontbijtkommetje.
 6. Werk de Pindakaas Cacao Nicecream af met toppings zoals granola en frambozen.
 7. Smullen maar!

Pindakaas Cacao Nicecream

Debbythechocoholic.com
Volg me op FacebookInstagram ♥

 

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: