Life

10 dingen die mij gelukkig maken

02/07/2017

Gelukkig zijn, niet iedereen is het. Sommige mensen kennen weinig of geen geluk in hun leven, dat vind ik heel jammer. Iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn! Daarom is het belangrijk om dankbaar te zijn voor wat je hebt en om te genieten van de kleine dingen in het leven. Als je jezelf meer en positief openstelt voor het leven, dan komen die dingen vanzelf.
Vandaag deel ik 10 dingen die me gelukkig maken. Benieuwd naar de weetjes en om me iets beter te leren kennen? Lees dan snel verder 🙂 ! 

“The key to happiness is knowing you have the power to choose what to accept and what to let go.” – Dodinsky


10 dingen die me gelukkig maken:

1) Mr. Boyfriend

Natuurlijk dat hij op nummer 1 staat, wat had je anders verwacht dan ?? We zijn ondertussen al 6 jaar samen. Mr. Boyfriend is niet alleen mijn “boyfriend”, hij is ook mijn beste vriend en grootste steun en toeverlaat.
Hij geeft me dat nodige duwtje in de rug wanneer ik neig op te geven en hij steunt me in mijn dromen om Yoga- en POP Pilates Instructor te worden. Hij is mijn #1 fan.

Mr. Boyfriend is ook dé belangrijkste persoon in mijn leven, hij is me blijven steunen terwijl ik in een donkere periode zat. Ik ben hem enorm dankbaar dat hij mijn hand niet losliet tijdens deze zware periode, hij was mijn houvast en de enige reden dat ik niet opgaf. 


2) Mijn katten

Samen hebben we twee katten, ze zijn binnenkort 3 en 5 jaar oud. ’s Ochtends opstaan en aaitjes krijgen van deze wezentjes, dat is zalig! ’s Ochtends wakker gemaakt worden om 6:00 door gemiauw, is weer een andere zaak.. Toch zie ik die kleine wezentjes doodgraag, ik zou niet zonder mijn trouwe viervoeters kunnen.
Weet je wat zalig is? Wanneer ik yoga aan het beoefenen ben, en de katten mee komen staan op je yogamat. Hun gespin en gewrijf tegen je lichaam heeft een rustgevend effect, ik geraak ervan in een diepere ontspanning.

Wist je dat ik vroeger bang was van katten? Ik was wel een Garfield-fan, maar een kat aanraken in real life was een andere zaak. Dankzij onze eerste kat ben ik over die angst geraakt. Nu zou ik elke kat willen aaien dat ik tegenkom!


3) Mijn familie en vrienden

In het verleden ben ik veel gekwetst door “vrienden”, wat dus wil zeggen dat ik niet veel vrienden heb. Ik heb enkele vriendinnen die ik écht kan vertrouwen, maar de meeste van mijn vrienden zijn mannen. Mannen maken minder drama en hebben ruzies zoals vrouwen.
Daarnaast heb ik nog mijn familieleden, waaronder mijn zus. Haar zie ik niet alleen als een zus, maar ook als een vriendin. Met mijn ouders heb ik lang in de clinch gelegen, maar sinds dit jaar is alles uitgepraat en is onze band versterkt/ verbeterd. Ze steunen mijn dromen en we spreken regelmatig af.
Ik ben blij dat ik deze mensen in mijn leven heb, want ik heb echt veel aan hun!


4) Yoga & POP Pilates 

logoYoga en POP Pilates zijn twee passies waarvan ik écht gelukkig word. Vroeger vond ik sporten heel saai, ik zag er het nut niet van in. Ik was dat meisje dat op haar hakken naar de L.O.-les gng op school, met een herexamen als gevolg.. Ja, echt!

Fitness was écht niets voor mij en ik werd het zo snel beu. In het begin van mijn fitnessjourney focuste ik me enkel op het cardio-gedeelte. Ik begreep toen niet dat je cardio en lichaamstraining moet combineren voor de beste resultaten, naast een gezond eetpatroon natuurlijk. In 2016 leerde ik Blogilates kennen op YouTube, deze workouts vond ik leuk en Cassey bleef me motiveren ookal was de workout zwaar en vermoeiend. Deze workouts bleven me motiveren en uitdagen en eind 2016 besloot ik om mijn opleiding POP Pilates Instructor te starten. In februari 2017 behaalde ik dit doel.
Naast POP Pilates doe ik al (bijna) 3 jaar aan Yoga en sinds augustus 2016 ben ik in opleiding om mijn certificaat Yoga Instructor te behalen.
803ef8c82f00a2b92ca2952c81400609
Sinds december 2016 geef ik privélessen Yoga en sinds april 2017 geef ik groepslessen Yoga en POP Pilates. Ik houd ervan om mijn studenten te zien stralen op hun matje en hun te zien openbloeien. Het is fantastisch om je passie te kunnen delen met mensen die hiervoor openstaan!

 


5) Eten

Ik zeg altijd: “FOOD IS LIFE!”
Als foodie is het logisch dat dit één van mijn motto’s is. Voor het slapengaan bedenk ik wat ik de volgende ochtend ga eten, na mijn ontbijt denk ik al na over mijn lunch en ga zo door. Eten zit altijd in mijn gedachten… Wanneer mensen me vragen wat ik het liefst eet, kan ik moeilijk antwoorden. Ik eet zoveel dingen super graag: chocolade (#ChocoholicForLife), pasta, sushi, kip, de krokante frietjes uit het frietpak, nicecream en smoothies, granola, havermout, fruit, olijven,… Ik kan jullie een hele lijst opsommen, maar dat zal ik jullie besparen.

a485de1fbfe27fa4ae119caa2c807400Enkele jaren geleden had ik een haat-relatie met eten, ik zag het als mijn vijand. Elke hap was een kans op “dik worden”, calorieën werden obsessief bijgehouden via MyFitnessPall, ik moést en zou 2 à 3u trainen op de crosstrainer en ik stak mijn vinger in mijn keel wanneer ik “teveel gegeten” had. Van balans was totaal geen sprake, ik wou alleen maar vermageren en haatte mijn lichaam. Ik was ongelukkig en werd ongelukkiger met de dag.

Gelukkig veranderde mijn levensstijl in 2016 en vond ik de balans tussen gezond en ongezond eten. Ik heb leren genieten van eten en ik eet dagelijks chocolade, gewoon omdat het kan!


6) Shoppen

3069aaeacbe525399960908e2117ff13

Dit hadden jullie al zien aankomen zeker? Welke vrouw houdt er nu niet van shoppen.. Ik zal maar eerlijk toegeven dat ik een shopverslaving heb. Wanneer ik iets leuks zie, dan moét ik het hebben. Dat kan gaan van (yoga)kleren/ schoenen/ accessoires tot leuke hebbedingetjes die leuk zouden staan op mijn food pictures. No worries, er zijn ook dagen dat ik met lege handen terug thuis kom na een dagje Antwerpen.

Mijn favoriete merk voor sportkleding is POPFLEX, en op Zalando heb ik altijd een wishlist of een winkelmandje vol artikelen die ik “nodig heb”. Wanneer ik mijn bestelling plaats, denk ik wel 2x na of ik het artikel écht nodig heb.

 

 


7) Koffie

Best coffee quotes pics images pictures photos (7)

Dit spreekt voor zicht natuurlijk.. Ik kan mijn dag niet beginnen zonder koffie beginnen (dan ben ik mega slecht gezind) en naarmate de dag vordert, durf ik nog een extra kopje koffie en/ of thee te drinken. Cafeïne verslaafd? Nee hoor ? !
Thuis drink ik mijn koffie zwart, maar wanneer ik buitenhuis ben, doe ik altijd melk in mijn koffie. You never know!
Matcha en Chai Latté vind ik een fantastische uitvinding, maar koffie blijft toch mijn #1 drankje.

 

 

 


8) Bakken

Tijdens mijn schoolperiode studeerde ik voor ‘Hotel’ – horeca dus – een richting waar ik me thuis in voelde. Als klein meisje speelde ik met mijn keukentje en werden de volwassen verplicht om mijn onzichtbaar eten en drinken op te eten. Oh wee als ze zeiden dat het niet lekker was! Vanaf mijn 1e middelbaar ging ik naar de hotelschool, daar kregen we ook baklessen. Deze vond ik ge-wel-dig!

Vanaf het 3e jaar moest ik kiezen: bakkerij of hotel. Ik koos voor hotel en ben hier ook in afgestudeerd. Na enkele werkervaringen wist ik dat horeca niet helemaal mijn ding is, toch niets als zijnde kelner of keuken chef. Receptioniste in een hotel vond ik dan weer wel leuk, maar dit beroep is zeker geen toekomstdroom.

Sinds enkele jaren heb ik de liefde voor koken en bakken terug te pakken. Vooral het bakken vind ik super! Een woonkamer die ruikt naar vers-gebakken koekjes is heerlijk gewoon. En zien hoe mensen smullen van je lekkere baksels geeft een soort van voldoening. Ondertussen heb ik mijn mening over horeca herzien en zou ik hier wel in kunnen starten, maar alleen als ik mijn eigen baas kan zijn.


9) Bloemen

IMG_8987
Picture by me – Rozentuin van Coloma

Met bloemen maak je me altijd blij! Dat weten zowel Mr. Boyfriend als onze vrienden.
Mijn favoriete bloemen zijn orchideeën en rozen. Orchideeën vind ik zo’n prachtige bloemen, ze hebben veel verzorging nodig, een beetje de bloemenversie van mezelf dus.. Thuis heb ik verschillende orchideeën, aloë vera-planten, een paarse Celosia Carnival en een kleine venusplant. Onlangs ben ik naar de Rozentuin van Coloma geweest, wat was dat prachtig!!

 

 


10) Vriendelijke mensen

Ik houd van mensen die met de glimlach door het leven gaan! Het type mensen dat je begroet met een “Hallo” of een glimlach wanneer je langsloopt, of zij die heel dankbaar zijn en dat ook tonen.
Wat ik écht niet afkan is twee-gezichten, mensen die zich anders voordoen dan hoe ze echt zijn (totdat hun masker afvalt en hun ware aard naar boven komt). In mijn leven ben ik meer dit type mensen tegenkomen, waardoor mijn vertrouwen in de mensheid geschaad is. Mensen blij maken is iets waarvoor ik leef, jammer genoeg wil dat ook zeggen dat ik vaak over me heb laten lopen. Niet iedereen heeft de juiste bedoelingen natuurlijk.

Gelukkig bestaan er nog genoeg mensen met het hart op de juiste plaats. Deze mensen zijn oprecht, dankbaar en doen écht moeite voor jou, en zijn het waard om voor te vechten. Ik houd er ook van om mijn passies te delen met anderen, vandaar mijn keuze om Yoga- en POP Pilates Instructor te worden.
Ook vind ik het fijn om mensen blij te maken met simpele dingen: een complimentje, een berichtje of telefoontje, een koekje of gerecht delen met familieleden of vrienden, een glimlach en noem maar op..  En op Instagram lees ik regelmatig dat ik één van mijn volgers inspireer, dat maakt me ook blij.


“It is not how much we have, but how much we enjoy, that makes happiness.” – Charles Spurgeon


Wat maakt er jou gelukkig? 

Liefs,
Debby ♥

Only registered users can comment.

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.