Pindakaas Aardbeien Nicecream

Vandaag besloot ik om een Pindakaas Aardbeien Nicecream te maken als ontbijt, dit keer zonder enige toevoeging van chocolade. Ik smeet enkele ingrediënten in de blender en even later was ik blij met het resultaat. Zo blij dat ik het met jullie moést delen!

Weetje

Vroeger lustte ik helemaal geen pindakaas. (Whaaat?!!) Mijn moeder probeerde het me te leren eten, maar ik vond de smaak té overheersend en vies. Ik was blij dat ik het niet moest eten en vanaf ik alleen ging wonen, kwam er enkel Nutella in huis.
Sinds vorig jaar zie ik dagelijks pindakaas gerechten voorbijkomen op mijn ‘Instagram startpagina’. In het begin dacht ik “Bah pindakaas!“, maar na een tijdje vond ik dat al die gerechtjes er zo lekker uitzagen.
 Enkele maanden geleden besloot ik om toch eens pindakaas aan te schaffen en zo bestelde ik een pot pindakaas. Niet veel later moest ik al een nieuwe pot bestellen, want mijn pindakaas was op! Ik verwerk het het liefst in smoothies of nicecream, maar pindakaas op een boterham met enkele plakjes banaan op… da’s heerlijk!
Ik ben nog steeds niet het type persoon dat pindakaas met een lepel uit de pot gaat eten, maar ik ben ondertussen wel een “échte foodie” geworden. 

Pindakaas Aardbeien Nicecream

Recept Pindakaas Aardbeien Nicecream

Ingrediënten

 • 1/2 bevroren banaan
 • Handje bevroren aardbeien
 • 1/2 handje aardbeien
 • 150 ml Alpro Coconut (of andere plantaardige melk)
 • 1 el pindakaas
 • Optioneel: granola

Bereiding

 1. De avond voordien snijd je een rijpe banaan in plakjes en plaats een nachtje in de vriezer.
 2. De volgende ochtend haal je de bevroren banaan eruit, gebruik 1/2 van deze banaan – de rest kan je gebruiken voor een volgende smoothie.
 3. Neem een blender en doe hier alle ingrediënten (behalve de granola) in.
 4. Mix tot je een gladde, dikke massa verkrijgt.
 5. Giet de nicecream in een kommetje.
 6. Werk af met granola en fruit.
 7. Smullen maar!

Pindakaas Aardbeien Nicecream

Heb je dit gerechtje gemaakt?

Laat het me weten via onderstaande comments – Facebook of Instagram (vergeet niet van me te taggen in je bericht). 

Op zoek naar andere smoothie recepten? 

Nutella Pindakaas Smoothie – Matcha Smoothie – Smoothie van Pindakaas en Cacao

Liefs,
Debby ♥

 

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: