10 Facts About Me - Debbythechocoholic
Life

10 Facts About Me

09/07/2017

Vandaag deel ik “10 Facts About Me”. Het leek me een idee om wat meer over mezelf te delen met jullie. Op deze manier krijgen jullie een beter beeld van wie de persoon  is achter Debbythechocoholic.
Benieuwd naar de weetjes? Lees dan snel verder 🙂 !

10 Facts About Me

1) Chocolade verslaafd

Zoals de meeste van jullie wel al weten, ben ik een echte chocoholic. Chocolade is in mijn ogen een geschenk van één of andere god, dat kan niet anders. Chocolade is in één woord “hemels”..
Ik eet dan ook dagelijks chocolade, yup het is mijn guilty pleasure! Mijn favoriete chocolade? Zonder enige twijfel Tony’s Chocolonely – Melkchocolade Karamel Zeezout. Nutella staat op op #2 in het lijstje.

IMG_6648


2)  Als de dood voor spinnen 

spider-burn-house-downAl mijn hele leven ben ik bang van spinnen. Als klein meisje treiterde mijn ouders me regelmatig met een plastieken, zwarte spin. Ik vond dat ding zooo eng en vond het steeds op de meest onverwachte plaatsen, op de meest onverwachte momenten. Wanneer ik een real-life spin zag, moest iemand anders die doden voor mij. Nu doet Mr. Boyfriend dat, met de voorwaarde dat hij dat het door de wc spoelt. Spinnen zijn in mijn ogen monsters. Het maakt me echt niet uit dat ze ‘nuttig’ zijn, ze moéten dood.
Wanneer ik een spin zie, begin ik sneller te ademen (soort van ventileren), ga ik panikeren, en ga ik gillen alsof ik vermoord wordt.
Ben je van plan om een horrorfilm te maken? Dan mag je sowieso mijn gil gebruiken!

Wil je een eng verhaal weten? 
Enkele jaren geleden was ik mijn haren aan het stijlen. Nadien wou ik de haren uit de wasbak nemen. Ineens zag ik iets bewegen, iets kroop vanuit de afvoer naar boven in de pluk dode haren. Het was een dikke, grote, bruine spin! Ik ben instant beginnen gillen! Zo luid dat zelfs mijn onderbuur kwam vragen of alles oké was. Stel je voor dat ik die haren én spin had vastgenomen !!


3) Bang van clowns en poppen 

Nu ben je waarschijnlijk aan het lachen, want wie is er nu bang voor clowns?
Persoonlijk kan ik echt niet begrijpen waarom mensen een clown amuserend vinden. Die schmink, die enge smile op hun gezicht en die blik in hun ogen – net crazy eyes…  Mij maak je echt niet gelukkig door een clown te huren voor mijn verjaardagsfeest.
Horrorfilms met clowns kijk ik liever niet, die zijn way-too-scary!

Iets anders dat ik eng vind, zijn poppen. Dan heb ik het niet over Barbiepoppen, maar over die grote poppen dat men neerplaatst ergens in een etalage of in huis. Ik had van kinds af aan het gevoel dat de ogen van een pop me bleven volgen, gelijk welke kant ik opging. Ze staren zo eng voor zich uit en geven me the creeps.
Horrorfilms met poppen daarentegen vind ik dan weer geweldig. Ze zijn véél enger dan een horrorfilm met geesten en demonen (ken je ‘The Boy’ of ‘Annabelle’ of ‘Child’s Play’? Ah voilà, dan snap je me dus..).


4) Geen ochtendmens

Schermafbeelding 2017-07-06 om 10.19.55
Opstaan doe ik echt niet graag, tenzij ik iets leuks gepland heb. Vroeg opstaan is nog erger in de winter. Wanneer het donker, koud en grijs weer is, geraak ik moeilijk wakker. Dan sleep ik me letterlijk doorheen de dag met koffie en motiverende gedachten. Een ochtend met zonnestralen en fluitende vogeltjes daarentegen, daar word ik met plezier mee wakker.
’s Ochtends laat je me dus het best even gerust, ik ben het type persoon dat een beetje grumpy is na het opstaan. Pas nadat ik mijn dagelijkse portie koffie en ontbijt heb gehad, ben ik menselijk.

Herkenbaar, of ben jij een ochtendmens?

 

 


5) Spanje

img_4911

Als er één land is in de wereld waaruit ik mocht kiezen, dan kies ik voor Spanje. Het is mijn favoriete land om op vakantie te gaan, maar ik zou er ook kunnen wonen.
Al van kleins af aan vind ik Spanje een prachtig land. De cultuur is er anders en de mensen zijn er zo vriendelijk. Het is een aangename verandering tegenover België. Daarnaast zijn de winkels goedkoper, je kan er leuk shoppen, de landschappen zijn prachtig en je hebt zoveel mooie bezichtigingen.
Mijn favoriete steden zijn Barcelona en Malaga, beide hebben mijn hart veroverd.

 

 

 


6) Angst voor katten en honden

Vroeger was ik bang van zowel katten als honden. Ik dacht dat honden me gingen aanvallen wanneer ze me bespringen en dat katten sowieso hun klauwen geven wanneer je ze wilt aaien. Ondertussen weet ik wel beter..
Ongeveer 5jaar geleden kregen we ons eerste katje, zo klein en zo schattig! Ik werd er verliefd op, maar wist nog niet goed hoe ik moest omgaan met katten. Uiteindelijk overwon ik mijn angst voor katten en veranderde deze in een liefde. Liefde voor katten – ik ben dus een kattenmens.
Honden duurde langer, maar sinds kort kan ik er beter mee omgaan. Verschillende vrienden van ons hebben een hond, ik merkte op dat honden bij mij kwamen voor liefde en aandacht. Dat heeft me wel geholpen om die angst te overwinnen.


7) Tekken

Toen ik voor de eerste keer Tekken speelde op de Playstation, was ik verkocht/ verslaafd. Ik ben totaal geen gamer, maar dit spel is één van de weinige dat ik uren kan spelen. Vroeger speelde ik het samen met mijn zus, beide konden we niet goed tegen ons verlies, wat niet altijd even goed afliep…
Toen ik ontdekte dat Mr. Boyfriend ook graag Tekken speelt, was ik in mijn nopjes. Nu speel ik het liever samen met Mr. Boyfriend en de vrienden, in plaats van alleen. Tekken-avonden zijn een feit! Mijn favoriete personage? Asuka – Jun – Lily en Christie.
Onlangs kwam de allerlaatste Tekken versie uit, Tekken 7. Hier heb ik 3 jaar op gewacht! Je kan je dus wel inbeelden dat ik aan het aftellen was tot de release datum.

Agressieprobleem? Nope!


8) Lomp

Hi, mijn naam is Deborah en ik ben één van de lompste mensen die je ooit zal tegenkomen.
Oh ja, geloof me maar als ik zeg dat ik mega lomp ben! Ik ben die persoon dat zich kan verbranden aan echt alles, zich aan alles snijdt en overal tegenloopt. Soms heb ik pijnlijke, blauwe plekken en weet ik totaal niet vanwaar ze komen. Het lomp zijn gebeurd al onbewust, uh-oh!
Het is zelfs zo erg dat ik vorige week maandag genaaid moest worden aan mijn duim. Situatie: Maandag – ochtend – slaperig – fruit versnijden voor in een smoothie.
Nu vraag je je af hoe ik dat gedaan heb? Wel, ik had zin in een stukje duim als afwerking voor de smoothie. Just kidding! Ik snijd vaak naar mijn hand toe en gebruik niet altijd een snijplank – teveel afwas blabla – en zo sneed ik dus in mijn duim. Heel leuk om je week mee te beginnen!

simple-thoughts-clumsy

Mijn vriend heeft trouwens een leuke bijnaam verzonnen voor mij: Lompia → ik eet graag loempia’s  en ben lomp.


9) Horrorfilms

51c80c293749e536b76c2e72e00af7b0--horror-movie-quotes-horror-films

Ik ben een echte horror-liefhebber. Gelukkig is mijn vriend dat ook en kijken we er altijd naar uit om een nieuwe horrorfilm te kijken. We hebben ook nog eens dezelfde smaak, dat maakt het gemakkelijk om een film uit te kiezen.
Zoals ik op #3 al vermeldde, vind ik horrorfilms met poppen geweldig, maar ik hou ook van films met demonen en geesten (Insidious, The Conjuring, The Ring, … LOVE IT!). Films zoals SAW of Hostel vind ik dan weer niets, ik ben niet voor van die bloederige, zieke scènes.

De eerste horrorfilm die ik ooit keek, was Scream 3. Daar heb ik als jonge tiener nachtmerries van gehad, maar toch wou ik meer zien. Zo ontstond mijn liefde voor horrorfilms.
Mensen die niet van horrors houden, of er bang van hebben, probeer ik te overhalen om toch mee te kijken. Hoe kan je nu bang hebben van iets dat niet echt is? Oké, een clown is weer iets anders.. Dat is echt!


10) Pindakaas

Ik heb heel lang géén pindakaas gelust (What?!!). Vroeger heb ik het proberen eten, maar ik voelde me niet lekker na het eten van pindakaas. Van de nasmaak was ik ook geen fan.  Enkele jaren geleden kocht ik een pot pindakaas, maar dat liep uit in een teleurstelling. Jarenlang ontweek ik mooi de pindakaas, maar sinds ik op Instagram zit, kan ik er niet omheen. De recepten en food pictures werden bijna naar mijn hoofd gesmeten. En dan kwam er een dag dat één van mijn favoriete foodbloggers een receptje deelde van een Cacao-Pindakaas Smoothie, die moést ik gewoon maken! Ik raapte al mijn moed bij elkaar en bestelde opnieuw een pot Pindakaas. Met een bang hartje volgde ik het recept. En dan was het tijd voor “le moment suprême”… Ik was verkocht!
Pindakaas en chocolade zijn een hemelse combinatie. Daarnaast is pindakaas met banaan ook een heerlijke combinatie. Sinds enkele weken mag je me een ‘pindakaas-girl’ noemen. En uhm, die ene pot pindakaas is al lang leeg hoor ?!

IMG_8896


Liefs,
Debby ♥

 

Only registered users can comment.

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.