Review: Mister Kitchen’s Pindakaas

Mister Kitchen's pindakaas

Kennen jullie Mister Kitchen’s al?
Ik kreeg de opportuniteit om een leuke samenwerking aan te gaan met dit fantastische merk. Zoals jullie weten ben ik een echte pindakaas liefhebber, ik was dan ook in de wolken toen ik mijn “Pindameter en pindashirt’ in ontvangst mocht nemen.
Ik kon niet wachten met deze producten uit te testen en om mijn review met jullie te delen!

Oh, en ik had trouwens nooit verwacht dat ik zoveel potten pindakaas ging ontvangen, hiervoor ben ik Mister Kitchen’s enorm dankbaar! 

Mister Kitchen's pindakaas


Wat is Mister Kitchen’s?

Mister Kitchen’s bestaat een masculinair driemanschap van koks, receptmakers en vooral vrienden. De mannen achter dit merk zijn Maarten, Igor en Daan.
Ze hebben een gezamenlijke passie voor koken en eten. Samen reizen ze ondertussen al 10 jaar de wereld rond voor delicious. magazine.
Al proevend en schrijvend gaan ze op zoek naar nieuwe smaken, vreemde ingrediënten of te gekke producten. Eens ze voldoende inspiratie hebben, gaan ze aan de slag in hun eigen keuken om daar de lekkerste recepten te creëren. Ze werken niet alleen voor hun eigen merk, maar ook voor een inspirerende klant.

Hun doel is recepten te delen met de wereld die origineel zijn of gewoon beter en lekkerder zijn dan wat er in de supermarkt ligt. Ondertussen kan je Mister Kitchen’s ook vinden in de supermarkt, o.a. bij Albert Heijn!

Daarnaast kan je een kijkje nemen in hun keuken, of kan je hun bezoeken tijdens het Weekend van de Rollende Keukens op de Amsterdamse Westergasfabriek.

WeetjeNaast FruitSpread en Pindakaas maakt Mister Kitchen’s ook Worst en Rabarcello.

DSC_2572
Wat vinden jullie van mijn leuke pinda shirt?

Mijn review:

De Chia♥FruitSpreads

Mister Kitchen vindt jam veel te zoet. Er worden véél te veel suikers toegevoegd aan fruit om überhaupt jam te mogen heten. Daarom bedacht het driemanschap recepten voor fruitspreads met chiazaad in plaats van suiker. Chiazaad is rijk aan vezels en anti-oxidanten. Het geeft het fruit een heerlijke bite en structuur.

ChiaFruitSpread heeft de volle frisheid van jam maar bevat 65% minder suiker. Lekker op brood, pancakes of in de yoghurt.

#1 BOSBES – CRANBERRY 

Dit is eigenlijk de eerste keer dat ik Chia FruitSpread eet. Op Instagram zag ik wel vaker recepten voorbijkomen om zelf Chia jam te maken, maar ik had totaal geen idee hoe het zou smaken. Natuurlijk wil ik het in de toekomst zelf klaarmaken, zeker na het proeven van deze lekkere spread.
De spread smaakt het beste wanneer hij koud is. De chiazaadjes geven een soort van ‘crunch’ aan de jam, dat vind ik lekker. De smaak van bosbes en cranberry is niet overdreven, voor mij is het eigenlijk ideaal! En ik vind het ook niet erg dat deze jam niet even gesuikerd smaakt als de andere jam die ik in mijn koelkast heb staan.

Mister Kitchen's Chia FruitSpread

Mister Kitchen’s heeft nog andere smaken zoals aarbei, abrikoos, berries en framboos. Klik hier voor meer info.


De Pindakazen

Mister Kitchen is gek op pindakaas en dook de keuken in voor nieuwe recepten zonder onzin en mét meer smaken. Ze gebruiken enkel de beste Argentijnse pinda’s die ze roosteren in hun voedzame vliesje en nadien malen tot de juiste structuur. Daarna voegt het driemanschap hun lievelingsingrediënten toe voor 7 unieke smaken. De perfecte smeuïgheid komt door duurzame (gecertificeerd), ongeharde palmolie en kokosolie.

#1 CHOCOLADE 

Beschrijving: Proef de ware liefde tussen pinda’s en échte Chocolade.

De smaak:

Jaaaaa chocolade!” was mijn eerste reactie toen ik deze pot zag zitten in de pindakaas collectie. Jullie weten dat ik een échte chocoladeliefhebber ben en misschien weten jullie ook al dat chocolade en pindakaas een match made in heaven is? Daar heeft Mister Kitchen’s goed op ingespeeld en zo toverde ze één van hun pindakazen om tot een hemelse chocolade pindakaas.
Deze pot was de allereerste pot die ik opendraaide, wat had je anders verwacht? Ik maakte er een lekkere smoothie en gezonde wentelteefjes mee.
Momenteel ben ik deze pindakaas aan het sparen, ik wil niet dat hij op geraakt 😳. Haha!

Deze chocolade pindakaas verdient zijn plaats vanboven aan de lijst.

Weetje: Zelfs Mr. Boyfriend vind deze pindakaas lekker, dat zegt genoeg toch?

Wentelteefjes met Mister Kitchen's Chocolade
Recept gezonde wentelteefjes vindt je HIER

#2 ZEEZOUT KARAMEL

Beschrijving: Romige Karamel en subtiel Zeezout: in één potje samengesmolten tot perfectie.

De smaak:

Toen ik deze smaak in de Pindameter zag zitten, begon mijn hartje al te bonzen. Zoals jullie (misschien) al weten, ben ik een echte liefhebber van Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout. Sinds ik die chocoladereep ontdekt heb, staat hij op nummer 1!
Mister Kitchen’s heeft hier een top product gemaakt vind ik. Pindakaas is op zich al lekker, voeg er dan nog eens karamel en zeezout aan toe en je hebt een HIT.
Mijn pot Karamel Zeezout Pindakaas is jammer genoeg bijna op, dat wilt duidelijk zeggen dat deze mijn favoriet is (na chocolade).

Mister Kitchen's Zeezout Karamel
Heerlijke lunchtip: Sneetjes brood met Pindakaas, bananenschijfjes en cacao nibs.

#3 KOKOS MAPLE

Beschrijving: De exotische combinatie van Kokos en Maple maakt je boterham onweerstaanbaar!

De smaak

Deze pindkaas is echt heerlijk! Je proeft de kokos goed door, de maple zorgt dan weer voor een zoet smaakje. De pindakaas is ook wat crunchy, dat vind ik heerlijk! Omdat ik een echte fan ben van kokos, besloot ik om er koekjes mee te maken. De koekjes waren in no-time op (#guiltypleasure). Deze pindakaas verdient zijn plaatsje in mijn top 3.

Pindakaas koekjes KOKOS MAPLE
Recept pindakaaskoekjes vindt je HIER.

#4 SUPER CRUNCHY

Beschrijving: Super Crunchy met Argentijnse pinda’s die langzaam in hun voedzame vliesje zijn geroosterd.

De smaak:

Deze pindakaas bevat ten eerste lekker crunchy stukjes, ten tweede proef je een zoutig smaakje. Dat doet me denken aan het eten van zoute pindanootjes.
Deze ‘Super Crunchy’ smaakt letterlijk naar meer! In combinatie met banaan is hij hemels!

Mister Kitchen's Super Crunchy
Tussendoortje: Banaan met pindakaas, blauwe bessen en granola.

#5 CRANBERRY KANEEL 

Beschrijving: Geniet van gedroogde Cranberries met een vleugje Kaneel.

De smaak:

De pindakaas is zacht van smaak en als nasmaak proef je de cranberries.
Persoonlijk vind ik dat de smaak van kaneel iets meer mocht zijn, maar dat is omdat ik een echte kaneelliefhebber ben.

 

#6 SINAASAPPEL ROZIJN 

Beschrijving: Smeer de zon op je brood met frisse Sinaasappel en zoete Rozijnen.

De smaak
De smaak van sinaasappel overheerst. Dit zorgt voor een frisse smaak. Hier en daar vindt je een rozijntje. Dit past verrassend goed bij de smaak van sinaasappel en pinda.
Deze pindakaas is helemaal niet slecht, maar het is niet bepaald één van mijn favorieten. Ik ben wel van plan om met deze pindakaas te bakken, want de smaak van sinaasappel in baksel is altijd heerlijk!

Mister Kitchen's

#7 HONING CHILI 

Beschrijving: Pittige pindakaas met vurige Chili en geblust met een drupje Honing.

De smaak

De geur doet me denken aan een zak Spicey Doritos. De eerste smaak die je proeft is zoutig, nadien proef je de chili. Deze pikante smaak blijft lang op je tong liggen. Voor mij mocht de honing iets meer doorsmaken.
Persoonlijk vind ik deze pindakaas niet zo lekker. Het is niet dat ik niet van pikant houd, maar ik ben gewoon niet te vinden voor deze combinatie.
Hoe dan ook, het is een fantastische uitvinding van het driemanschap, ik ben er zeker van dat deze pindakaas een hit wordt bij ‘spicey liefhebbers’.

Mister Kitchen's Honing Chili


Wil jij ook een Pindameter en Pindashirt?

Ga naar je dichtstbijzijnde Albert Heijn, koop een lekkere pindakaas mét boekje op het deksel. Surf dan naar https://misterkitchen.com/winactie/ en vul je unieke wincode in (deze vindt je in het boekje).
Succes!


Contact:

E-mail: info@misterkitchen.nl
Website: https://misterkitchen.com
Social Media: InstagramFacebook


Liefs,
Debby ♥

 

One thought on “Review: Mister Kitchen’s Pindakaas

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: