Life

10 Food facts

21/09/2017

In juli deelde ik “10 Facts About Me“, nu is het tijd om 10 Food facts over mezelf te delen. Ik denk wel dat het leuk is om de persoon achter een bepaalde blog beter te leren kennen, daarom deel ik vandaag 10 voedingsweetjes over mezelf. 

Afbeeldingsresultaat voor food is life

10  Food facts

1 . Ik lust geen champignons

Sinds kleins af aan lust ik geen champignons. De geur alleen al doet me walgen, en dan heb je nog de textuur. Jakkes! Vroeger maakte mijn moeder regelmatig champignons klaar, maar na lang gezaag van mijn kant besloot ze om minder op mijn bord te scheppen. Vanaf dat ik van thuis weg ging, heb ik geen champignon meer gegeten. Gelukkig lust Mr. Boyfriend ook geen champignons, dus moet ik deze nooit klaarmaken!

2 . Banaan

Banaan staat op nummer één in ‘mijn TOP 3 favoriete fruit’ (banaan – aardbei – blauwe bessen). Op zich ben ik een enorme fruitliefhebber en gaat er geen dag voorbij waarin ik geen fruit eet. Je mag er dan ook zeker van zijn dat ik bijna dagelijks een banaan eet/ verwerk in mijn gerechtjes. Het liefst heb ik mijn banaan zoet, wanneer er net bruin spikkeltjes verschijnen op de schil. Een onrijpe banaan lust ik echt niet, dan is de textuur veel te melig en de smaak doet me denken aan de schil.

Een ander voordeel is dat je de rijpe bananen gewoon kan invriezen of kan verwerken in bv. “Bananenbrood”, “Mugcake” of “Havermout Banaan Koekjes”.

Afbeeldingsresultaat voor banana quotes

3 . Ik heb jarenlang geen pindakaas gelust.

Zoals jullie al opgemerkt hebben deel ik momenteel veel recepten met pindakaas. Ik heb jarenlang geen pindakaas gegeten gewoonweg omdat ik de smaak vies vond.
Het social media platform Instagram heeft hier gelukkig verandering in gebracht. Door in contact te komen met pindakaas verslaafde foodbloggers kreeg ik zin in hun heerlijke pindakaas gerechten. Thank God dat de pindakaas goden mij overtuigd hebben, want wat voor lekkere dingen kan je allemaal maken met dit ingrediënt zeg!

Pindakaas Energy Bliss Balls – Pindakaas Chocolade Fudge – Pindakaas Koekjes

10 Foodfacts

4 . Vlees of Kip?

Ik heb al jarenlang een ijzertekort, dat komt omdat ik te weinig ijzerrijke voedingsmiddelen eet. Rood vlees is bv. een ideaal voedingsmiddel, maar dan moet je het natuurlijk nog lusten ook. Mij maak je echt niet blij met een steak of runderlapje (en al zeker niet met 100% varkensvlees), maar wel met ribbetjes, gerechten met gehakt en chipolata’s. Yup, ik ben een heel moeilijke eter als het op vlees aankomt.
En wanneer ik kan kiezen zal ik altijd de voorkeur geven aan kip of kalkoen. Dat geraak ik nooit beu!

5 . Havermout

Havermout staat al jaren in mijn top van voedingsmiddelen dat ik zo goed als dagelijks eet. In de herfst- en winterperiode eet en bak ik het liefst warme havermout gerechten (crumble, mugcake, havermout kommetje, bananenbrood…), in de lente- en zomerperiode ben ik dan weer in een smoothie– en nicecream fase. Tussendoortjes met havermout als ingrediënt kan ik elk seizoen bakken natuurlijk.

Havermout Pindakaas Bliss Balls – Herfst Bananenbroodje – Banaan-Havermout Taartje

Afbeeldingsresultaat voor oatmeal meme

6 . Dagelijkse portie chocolade

Dit moet ik eigenlijk niet verduidelijken, want het spreekt voor zich. Ik heb nood aan een dagelijkse portie chocolade, punt 😁.

Afbeeldingsresultaat voor eat chocolate daily quote

7 . Eieren

Eén van de vele redenen waarom ik nòòit Veganistisch zou kunnen worden: eieren. Ik eet ze zooo graag!
Eieren bevatten essentiële aminozuren en zijn een bron van biologische, hoogwaardige eiwitten. Daarnaast bevatten ze ook stoffen zoals ijzer, choline, foliumzuur en de vitamines B2, B12, E en D. Heel handig voor mij dus (Ik heb een tekort aan vitamine B12 + ijzer). Natuurlijk bevatten eidooiers veel cholesterol, daarom let ik er op dat ik niet altijd de eidooiers verwerk in mijn eiergerechten.

8 . Avocado is life!

Avocado, wie lust het niet? Tegenwoordig is avocado één van de hipste of bekendste ingrediënten. Je kan oneindig variëren met avocado recepten, van ontbijtjes tot avondmaal tot tussendoortjes. Wanneer ik avocado als ingrediënt zie staan op een menu, dan ga ik sowieso voor dit gerecht! Zo heb ik de befaamde Poké Bowl leren kennen – oké mijn liefde voor sushi heeft hier ook aan geholpen. Avocado is trouwens heerlijk te combineren met bv. eieren, kip of zalm.

Weetje: Mijn droom is om naar het Avocado Restaurant “The Avocado Show” te gaan in Amsterdam. Dit klinkt als heaven on Earth!

10 food facts

Avocado met ei uit de oven en kip – Avocado Toast – Slaatje van kip en avocado

9 . Koffie en Thee

Ik ben een echte koffieliefhebber en kan mijn dag niet beginnen zonder koffie. Van zodra ik opsta zet ik mijn koffiemachine aan. Meestal drink ik twee kopjes koffie in de ochtend, maar op dagen waar ik echt niet wakker geraakt durf ik in totaal 3 à 4 kopjes te drinken. Thuis drink ik mijn koffie regelmatig zwart, maar buitenhuis ga ik altijd melk toevoegen aan mijn koffie. Latté Macchiato vind ik super lekker!
Daarnaast drink ik vaak thee. Zeker tijdens koudere dagen heb ik nood aan verwarming, thee is de ideale redding. Choco Chai-thee vind ik zo lekker, maar een verse muntthee blijft het beste!

Weetje: In het verleden heb ik enkele samenwerkingen gedaan met De Koffieliefhebber, Tastea en Fittea.

10 . Brood

Ik ben een echte broodliefhebber en kan het dagelijks eten. Vele diëtisten beweren dat brood “oh zo ongezond” is en ik hoor vaker van mensen dat ze brood (of zelfs aardappelen!) schrappen uit hun eetpatroon. Zoiets snap ik echt niet hoor! We eten al jarenlang brood, en in mijn ogen is het echt niet ongezond. Het hangt er ook vanaf hoeveel sneetjes je eet en wat je er net opdoet van beleg.
Ik verkies meergranen- of volkorenbrood boven wit of grijs brood. Mijn lokale bakker verkoopt Mayabrood, dit brood is één van mijn favorietjes. Ik maak trouwens heel graag gezonde wentelteefjes.

Weetje: Het kontje van het brood is het beste stuk! Wanneer ik een brood of stokbrood heb eet ik de kontjes als eerste op. Soms rol ik ook deegballetjes van mijn brood. Lekker!


Zo, dit waren mijn 10 food facts. Nu weten jullie iets meer over mij op het gebied van voeding 😊. Als jullie een leuke food gerelateerde vraag voor me hebben, mogen jullie deze altijd achter laten in onderstaande comments. 

Liefs,
Debby ♥


— Bron van de foto’s: Google

Only registered users can comment.

  1. Vooral veel herkenning. Ik heb ook jarenlang ijzertekort maar rood vlees lust ik dus echt niet. Pindakaas nog steeds niet overigens. Avocado restaurant klinkt goed. Lekker ambitieus. Go for it!

  2. Leuk om te lezen! Mijn schoonzusje wilt ook heel graag naar het Avocado restaurant in Amsterdam, ze woont nu in Oostenrijk en komt in November naar NL en gaan we er heen!

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.