Yoga

Certified Yoga Instructor

06/10/2017

Afgelopen week was heel speciaal voor mij en er gebeurden zoveel positieve dingen. Dat had natuurlijk een positief effect op mijn humeur. Ik liep rond met een brede glimlach, zeker toen ik donderdag het nieuws vernam dat ik geslaagd was voor mijn examen Yoga Instructor. Ik mag mezelf officieel een Certified Yoga Instructor noemen!! Je kan je wel inbeelden dat ik mega blij was én dat ik een vreugdedansje deed.

In 2016 kwam ik in contact met verschillende YouTube kanalen voor “yoga at home”, zo ontdekte ik o.a. Erica Vetra, Kino Mac Gregor en Adrienne Mishler. Deze dames veranderde mijn yoga routine in een positieve manier. Na een tijdje droomde ik ervan om zelf les te geven, ik wou mijn passie voor yoga delen met anderen. Na even zoeken op internet besloot ik om te starten met een opleiding bij het Centrum voor Afstandsonderwijs. Zo startte mijn “Yoga Instructor-journey”, ik vond het heel spannend!

Centrum voor Afstandsonderwijs

Kort na mijn inschrijving ontving ik mijn cursus, mijn opleiding kon beginnen. Naast een cursus kreeg ik ook toegang tot het online Studentenplatform. Dit is een platform waar je in contact komt met je persoonlijke coach, meer info over je opleiding, taken en oefeningen, en extra theorie. Dit platform vond ik persoonlijk super handig, en mijn coach was een sympathieke dame.
Het contact met mijn coach verliep heel vlot en ze heeft me goed geholpen met al mijn vragen en doorgestuurde taken.

De studies

Voor de opleiding Yoga Instructor krijg je 5 jaar de tijd om je examen behalen, dat is dus perfect combineerbaar met je job of studies.

De cursus bestaan uit 13 hoofdstukken. Aan het eind van elk hoofdstuk vind je oefeningen, deze kan je invullen en doorsturen naar je coach voor verbetering. Persoonlijk vond ik deze oefeningen zeer handig bij het studeren achteraf.

Het examen

Het examen bestaat uit twee gedeeltes: een praktisch en een theoretisch examen.

Voor het praktisch examen moest ik een filmpje maken waarin ik een korte les geef met verschillende yogahoudingen. Het is belangrijk dat je het belang van gronding aanleert aan je student(en).
Ik vroeg een vriendin om mijn examen-studente te zijn tijdens dit examen.

Het theoretisch examen leg je ter plaatse af in één van de CVA-locaties (ik ging hiervoor naar Antwerpen). Het examen bestaat uit een vragenlijst die je moet beantwoorden, hiermee wordt je kennis getest.

Na het afleggen van het examen moet je twee weken wachten vooraleer je je uitslag ontvangt. Jammer genoeg ging er bij mijn theoretisch examen iets fout waardoor ik pas na meer dan 1 maand mijn resultaat ontving. Je kan je dus wel inbeelden dat ik héél veel stress had!

“Geachte alumnus, beste Deborah,

Onlangs legde je het examen af van de opleiding Yoga aan Centrum Voor Afstandsonderwijs. Met veel plezier delen wij je mee dat jij geslaagd bent voor je examen met een totaal van 95 punten. Van harte proficiat!”

Jawel, u leest het goed: 95% !!

Officieel Certified Yoga Instructor

Nu mag ik mezelf officieel een Certified Yoga Instructor noemen. Wauw, dat voelt echt geweldig aan! Mijn coach was heel tevreden over mezelf en twijfelde er niet aan dat ik met een hoog resultaat zou slagen.

Omdat mijn volgers op Facebook en Instagram weten dat yoga mijn passie is, wou ik het goede nieuws met hun delen. Ik krijg regelmatig vragen over yoga of bepaalde oefeningen voor bv. rugpijn. Nu weten mijn volgers dat ze altijd naar mij kunnen komen met hun vragen en dat ik hun zo goed mogelijk zal helpen.

Certified Yoga Instructor

Lesgeven

Ondertussen geef ik bijna 1 jaar privélessen aan een vriendin. Ze kijkt altijd uit naar onze sessies en ik vind het fantastisch om haar te zien groeien en uit te dagen met nieuwe houdingen. Omdat mijn studente enorm openstaat voor de ervaring van yoga vind ik het leuk om mijn kennis op haar uit te oefenen. Daarnaast vind ik zo een one-on-one sessie een heerlijke afwisseling op mijn groepslessen.

Naast privélessen geef ik 2x/ week groepslessen yoga bij mijn lokale fitness. Hier ben ik in april mee begonnen en heb er nog geen moment spijt van gehad. De lessen die ik geef zijn in Vinyasa-stijl (mijn persoonlijke favoriet). Ik hou van beweging in combinatie met diepe stretches en een bewuste ademhaling. Omdat niet al mijn studenten op het niveau zitten, geef ik voldoende aanpassingen zodat iedereen de positieve effecten van yoga kan ervaren.

Tevreden yogi’s

Waar ik het meeste van houd is de positieve feedback die ik krijg van mijn studenten. Ook hun blije, ontspannende gezichten na de les geven mij een gevoel van voldoening en geluk.

En na de les sla ik graag eens een babbeltje met mijn studenten. Hen persoonlijk leren kennen vind ik extra leuk, want dat creëert een band.

DSC_3656

Meer info :

Klik hier voor meer info over de opleiding Yoga Instructor via het Centrum voor Afstandsonderwijs.

Of ben je eerder op zoek naar Tips om aan yoga te beginnen of de Voordelen van yoga?

Wil je graag mijn Yogalessen volgen?

Kom naar mijn Yoga lessen en ervaar een gevoel van ontspanning en rust terwijl je aan een “betere versie van jezelf” werkt.

Waar?
Fitness- en aerobicsclub SPORT YVES
Merchtemsesteenweg 27 – 1861 Meise

Wanneer? 
Di : 20u05
Za : 11u05

Contact: 
 info@sportyves.be
02 270 49 39
website: www.sportyves.be

Debbythechocoholic.com
Volg me op Facebook – Instagram en Pinterest ♥

BewarenBewaren

Only registered users can comment.

  1. Wauw echt knap! Ik heb zelf destijds bij Curves gewerkt als fitnisscoach. Helaas door mijn fulltime job als jurist gestopt.
    Sporten welke tak dan ook blijft gewoon leuk! En je moet altijd je passie volgen. Hele mooie blog/website!

    1. Ergens vind ik het wel jammer dat je je job als fitnesscoach hebt moeten opgeven. Ik hoop echt dat je dan volop geniet van het leven en ook een leuke job hebt.
      Sporten is inderdaad leuk, zeker als je het samen kan doen of anderen kan motiveren!

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.