Ontbijt, Smoothies

Munt Smoothie

Smoothies, wie houdt er niet van? Ik ben een echte fan en experimenteer graag met allerlei ingrediënten. Zo maakte ik eerder al leuke creatie, waaronder enkele gemaakt in een héél creatieve bui (bv. pompoen chocolade smoothie). Op een avond merkte ik dat er enkele voedingswaren uit de koelkast op moesten, waaronder munt. Toen maakte ik mezelf een lekkere, verse muntthee klaar. In mijn achterhoofd bedacht ik al een receptje voor de volgende ochtend. Mijn ontbijt zou een Munt Smoothie worden, ik vroeg me alleen af hoe dat zou smaken. De volgende dag stond ik op vol moed en besloot ik om op mijn gevoel af te gaan. Ik zocht naar een leuke smakencombinatie en gooide enkele ingrediënten samen in de blender. Het resultaat was verbazend lekker, daarom moést ik hem gewoon delen met jullie.

Ik ga dit sowieso nog vaker maken! En jij, ga jij deze heerlijke creatie ook eens uitproberen?

Munt Smoothie

Recept: Munt Smoothie

Ingrediënten

 • 2-3 takjes munt (naar gelang je smaak)
 • 125 ml plantaardige melk (ik gebruikte Alpro Vanille)
 • 1 potje aardbei fruitkaas (bv. van Aldi)
 • 1 rijpe banaan

Afwerking: 

 • Chiazaadjes
 • blauwe bessen
 • enkele blaadjes munt

Bereiding

 1. Pluk de blaadjes van de munttakken.
 2. Doe alle ingrediënten samen in een blender/ keukenmixer.
 3. Mix tot je een vloeibaar mengsel krijgt.
 4. Leg enkele blauwe bessen op de bodem van een glas of kommetje.
 5. Giet de munt smoothie over de bessen.
 6. Werk af met enkele chiazaadjes en muntblaadjes.
 7. Enjoy!

Munt Smoothie

Ben jij een fan van munt, zo ja, in welke vorm? En wat is je favoriete gerecht met munt als ingrediënt? Laat het me weten in de onderstaande comment.

Liefs,
Debby ♥


Volg je me al op Instagram en Facebook?

Spread the love ♥

33 thoughts on “Munt Smoothie

 1. Voor smoothies is er geen perfect seizoen. Zomer en winter, het blijft heerlijk. Op dit moment zit ik met een opgezwollen keel en deze lijkt me goed om voedingsstoffen binnen te krijgen en ik hoop wat lucht te krijgen door de munt.

 2. Ik heb geen idee wat aardbei fruitkaas is, maar ik zal er eens naar uitkijken in de Aldi… ik hoop dat we het in Nederland ook hebben 😉 Want hij lijkt me wel heel lekker. Ik ben dol op munt en deze smoothie ziet er fantastisch smakelijk uit!

 3. Aardbei fruitkaas? Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Serieus, want ik ken dit nog niet. Wat een bijzondere combinatie die er overigens ook heel mooi uitziet! Ik ben dol op munt, en dan in muntthee (dus kokend water en muntblaadjes). Overigens is gemberthee momenteel ook erg favoriet. Al denk ik dat je niet snel een gember smoothie zou kunnen maken? Of wel. Helaas heb ik trouwens geen blender of keukenmachine. Alleen een staafmixer…

  1. Fruitkaas is meer een luchtige opgeklopte kaas , met aardbeien smaak. Ik heb het toevallig deze week ontdekt bij mijn winkelbezoek aan Aldi. Je kan natuurlijk ook aardbeien yoghurt of kwark gebruiken ☺️
   Met gember kan je wel een smoothie maken, heb ik eens gedaan in combinatie met appel, en banaan. De smaak vond ik lekker, maar enorm uitgesproken. Gember is iets waar je voor moet zijn.
   Als je de ingrediënten samen in een mengkom doet, denk ik wel dat je met een handmixer hetzelfde resultaat kan bekomen. Ik zou de kom dan wel wat afdekken met een handdoek om opvliegende spatjes te vermijden.

 4. Oh heerlijk. Ik vind muntthee heel lekker, maar gebruik het ook wel eens in de vorm van etherische olie als ik erg misselijk ben tijdens migraine aanval

Laat een comment achter: