Munt Smoothie

Munt Smoothie

Smoothies, wie houdt er niet van? Ik ben een echte fan en experimenteer graag met allerlei ingrediënten. Zo maakte ik eerder al leuke creatie, waaronder enkele gemaakt in een héél creatieve bui (bv. pompoen chocolade smoothie). Op een avond merkte ik dat er enkele voedingswaren uit de koelkast op moesten, waaronder munt. Toen maakte ik mezelf een lekkere, verse muntthee klaar. In mijn achterhoofd bedacht ik al een receptje voor de volgende ochtend. Mijn ontbijt zou een Munt Smoothie worden, ik vroeg me alleen af hoe dat zou smaken. De volgende dag stond ik op vol moed en besloot ik om op mijn gevoel af te gaan. Ik zocht naar een leuke smakencombinatie en gooide enkele ingrediënten samen in de blender. Het resultaat was verbazend lekker, daarom moést ik hem gewoon delen met jullie.

Ik ga dit sowieso nog vaker maken! En jij, ga jij deze heerlijke creatie ook eens uitproberen?

Munt Smoothie

Recept: Munt Smoothie

Ingrediënten

 • 2-3 takjes munt (naar gelang je smaak)
 • 125 ml plantaardige melk (ik gebruikte Alpro Vanille)
 • 1 potje aardbei fruitkaas (bv. van Aldi)
 • 1 rijpe banaan

Afwerking: 

 • Chiazaadjes
 • blauwe bessen
 • enkele blaadjes munt

Bereiding

 1. Pluk de blaadjes van de munttakken.
 2. Doe alle ingrediënten samen in een blender/ keukenmixer.
 3. Mix tot je een vloeibaar mengsel krijgt.
 4. Leg enkele blauwe bessen op de bodem van een glas of kommetje.
 5. Giet de munt smoothie over de bessen.
 6. Werk af met enkele chiazaadjes en muntblaadjes.
 7. Enjoy!

Munt Smoothie

Ben jij een fan van munt, zo ja, in welke vorm? En wat is je favoriete gerecht met munt als ingrediënt? Laat het me weten in de onderstaande comment.

Liefs,
Debby ♥


Volg je me al op Instagram en Facebook?

33 thoughts on “Munt Smoothie

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: