Review: Serie Expert by L’Oréal Professionel

Als vrouw vind ik het heel belangrijk om door het leven te gaan met mooie en verzorgde haren. Wanneer ik uit de kappersstoel kom ziet mijn haar er altijd het beste uit natuurlijk, maar dit gevoel wil ik mee naar huis kunnen nemen. Ik moet wel toegeven dat ik tot over enkele maanden de haarverzorgingsproducten gebruikte die je in de drogisterij kan vinden, maar daardoor voelde mijn haar vies en ‘siliconig’ aan. Ik heb door de jaren heen verschillende producten geprobeerd, maar geen enkele gaf me het gewenste resultaat. Ookal combineerde ik mijn shampoo met conditioner en een haarmasker, dat veranderde (bijna) niets aan de gezondheid van mijn haar.
Sinds enkele maanden gebruik ik iets duurdere en exclusievere producten waar ik wél het gewenste resultaat mee haal. Zo gebruik ik tegenwoordig de haarverzorgingsproducten van Serie Expert by L’Oréal Professionel. 

In dit artikel vertel ik je er meer over over de geteste producten. Lees je mee?

Serie Expert by L'Oréal Professionel A-OX Vitamino Color

2017 is het jaar dat Serie Expert zich opnieuw uitvindt! De vernieuwde verpakkingen zijn milieuvriendelijker en er wordt meer gepersonaliseerd – zowel in het salon als thuis. 

Elke vrouw haar haren zijn uniek en verschillen op verschillende gebieden, zoals het haartype, de voorafgaande verzorgingen en haarroutines. Daarom creëert Serie Expert een uitgebreid gamma op basis van de wensen en behoeften van elke persoon.
Ze hebben ook de 1e versterkende anti-haarbreuk behandeling uitgebracht in het gamma. De producten bevatten gedoseerde Vitamine B6 en Biotine die haarbreuk en -uitval tegengaan. 

Vandaag review ik de Serie Expert A-OX Vitamino Color-reeks. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor gekleurd (geverfd) haar. 


Review: Serie Expert by L’Oréal Professionel

Shampoo A-OX Vitamino Color

Serie Expert by L'Oréal Professionel A-OX Vitamino Color Shampoo

Zoals ik al eerder vermelde gebruikte ik tot over enkele maanden goedkope haarproducten die mijn haar niet zo goed verzorgde als ik gewenst had. Mijn haar voelde redelijk droog en stro-ig aan. Je kan je wel inbeelden dat ik heel blij was toen dit haarverzorgingspakketje toekwam.
De Serie Expert by L’Oréal Professionel shampoo komt in een leuk flesje, zo iets heb ik nog nooit eerder gehad. De roze kleur vind ik natuurlijk fantastisch, de shampoo zelf is ook roze van kleur en de geur doet me denken aan bloemen.

Mijn mening:

De fles is handig in gebruik en je hebt weinig shampoo nodig voor een groot resultaat. Mijn haren ruiken heerlijk en voelen zacht aan, ook al laat ik ze op natuurlijke wijze drogen.

Gebruik:

 • Spoel je haar met lauw of warm water.
 • Knijp een ‘nootje‘ shampoo uit de bus en was je haren.
 • Even laten inwerken en nadien volledig uitspoelen.
 • Je kan nu een conditioner gebruiken of meteen overgaan naar het haarmasker (zie volgend punt voor het gebruik).

Voordelen: 

 • De shampoo slaagt erin je haar mild, maar effectief te reinigen. Hierdoor beschermt het de haarvezel en maakt het zachter.
 • De UV-filters beschermen het gekleurde haar tegen de zon.
 • Het perfectioneert de kleur en geeft een sublieme glans!

Haarmasker A-OX Vitamino Color

Serie Expert by L'Oréal Professionel A-OX Vitamino Color Masque

Twee keer per week verzorg ik mijn haar met een haarmasker. Ik merk dat mijn haar net iets zachter als ik een masker gebruik, dan wanneer ik het was met alleen shampoo en/ of conditioner.
Dit haarmasker van Serie Expert by L’Oréal Professionel ruikt trouwens heel zacht en bloemig.

Mijn mening: 

Ik heb het gevoel dat mijn hoofdhuid fris aanvoelt na het gebruiken van de shampoo in combinatie met het haarmasker. Mijn haren klitten niet en zijn makkelijk doorkambaar. Ze voelen ook gladder aan dan wanneer ik mijn haar was met de goedkopere merken (ik meen het, écht!).

Gebruik:

 • Het haarmasker breng je aan op handdoekdroog haar.
 • Masseer het masker in met je vingertoppen.
 • Laat het masker inwerken en spoel nadien uit.

Voordelen:

 • Het haarmasker voedt en verzorgt je haar extra intensief.
 • Hierdoor blijft je haar gehydrateerd en wordt het heerlijk zacht.
 • Dankzij UV-filters beschermt het je gekleurde haar tegen de zon.
 • Bovendien perfectioneert het de kleur en geeft het een rijke glans!

Powermix – Shot Nutri

Serie Expert by L'Oréal Professionel Powermix Shot Nutri

Ik heb nog nooit eerder van een “powermix shot” gehoord, maar was er wel heel benieuwd naar! De Powermix Shot Nutri van Serie Expert by L’Oréal Professionel bestaat uit pure en geconcentreerde ingrediënten die het haar meteen transformeren, alsof je recht uit de kappersstoel komt! De energieshots geven je haar een boost, wat enorm handig is tijdens de huidige herfst- en winterperiode. Mijn haar heeft dan de neiging om statisch en ‘flets‘ te worden.

Gebruik: 

 • Giet de capsule in het masker voor het eerste gebruik.
 • Meng met de meegeleverde spatel tot een homogene en romige massa.
 • Plak het afneembare label op je masker
 • Breng het product aan op handdoekdroog haar.
 • LET OP: 
  – Gebruik de powershot NIET direct op het haar voordat je het gemengd hebt met het masker.
  – Lees goed de instructies voor gebruik!
  – Het is ook raadzaam om de capsules te mengen met een van de professionele maskers van de SerieExpert collectie om optimale efficiëntie en stabiliteit te garanderen.
  – Het product moet binnen de 12 maanden gebruikt worden!

Serie Expert by L'Oréal Professionel A-OX Vitamino Color


Soorten Powermix Shots:

–  Power mix shot kleur:

Alleen samengesteld uit olieachtige ingrediënten die omega 6 en 9 zijn voor je gekleurde haar.

Voordelen voor je haar:
+ 14% zachtheid, verbeterd capillair oppervlak en egaliseren van de vezel. *

– Power mix shot liss:

Alleen samengesteld uit olieachtige ingrediënten, incl. teunisbloemolie. Teunisbloemolie is algemeen bekend om zijn sublimerende effect op het haar door het verstrekken van voeding en zorg om deze glad te houden.

Voordelen voor je haar:
48u volume getemd en verminderd bij hoge luchtvochtigheid + bescherming tegen vocht. **

– Power Mix Shot reparatie:

Bestaat alleen uit lipidische ingrediënten zoals olijfolie dat voornamelijk wordt gebruikt voor zijn diepe en beschermende eigenschappen.

Voordelen voor haar:
hersteld haar en 27% minder breuk. ***

– Power mix shot nutri:

Een formule zonder water dat ook glycerol bevat, een hygropscopisch ingrediënt dat veel wordt gebruikt om zijn hydraterende eigenschappen om het haar te verzachten en te voeden.

Voordelen voor je haar:
Intense voeding, meer dan 64% voeding, 2x meer gevoed haar en een verbeterd oppervlak van de haarvezel. ****


Om te ontdekken welk gamma het meest geschikt is voor uw haar en welke powermix-shot u nodig hebt, kunt u rekenen op de expertise en knowhow van uw L’Oréal Professionel-kapper. (De powermix shots zijn exclusief verkrijgbaar in de L’Oréal Professional kapsalons .)

Om de volledige instructies over de haartest te raadplegen: klik hier


* Instrumenttest na het toepassen van shampoo + masker + Shot Color
** Instrumenttest na het aanbrengen van shampoo + masker + Shot Liss
*** Instrumenttest na het aanbrengen van shampoo + masker + Shot Repair
**** Instrumenttest na het aanbrengen van shampoo + masker + Shot Nutri

L’Oréal Professionel on Social Media:

Instagram:  @lorealpro
Facebook: L’Oréal Professionnel
YouTube: LP BELGILUX

Website: www.lorealprofessionnel.be


Liefs,
Debby ♥

 

Deze blogpost is in samenwerking met een bedrijf.


30 thoughts on “Review: Serie Expert by L’Oréal Professionel

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: