Appeltaart Oatmeal

Appeltaart Oatmeal

Zoals jullie ondertussen al vernamen via mijn nominaties voor de Sunshine Blogger Award, is foodblogger Healthyfoodiemanon één van mijn vele foodinspiraties. Manon deelt regelmatig lekkere recepten en mijn “to make/ to bake” lijstje wordt alleen maar langer (niet dat ik dat erg vind hoor). Zo deelde ze afgelopen week een heerlijk uitziend havermoutontbijt met appeltjes en rozijnen. Thuis heb ik standaard appelen in de fruitmand liggen en havermout in de kast staan. Zo besloot ik op een avond dat deze Appeltaart Oatmeal mijn ontbijt zou worden de volgende ochtend. Zo gezegd, zo gedaan. 

Ter info:

Dit ontbijtgerecht wordt gemaakt met 300 ml. vloeistof, waarvan 150 ml. plantaardige melk en 150 ml. water. Deze combinatie had ik nog nooit eerder gemaakt, maar was wel benieuwd naar het resultaat. Ik voegde er geen zoetstof aan toe omdat ik dat niet nodig vind bij gerechten met appeltjes en kaneel.
Het resultaat was om van te smullen en de havermout is smeuïg van textuur. Het ligt ook niet zwaar op mijn maag, iets wat ik wel heb
 als ik enkel plantaardige melk gebruik. 

Je kan dus zelf kiezen hoe je dit recept aanpast naar jouw smaak: door de verhouding van de vloeistof aan te passen en/ of te kiezen voor de toevoeging van zoetstof. 

Appeltaart Oatmeal

Recept: Appeltaart Oatmeal

Ingrediënten:

 • 45-50 g. havermout
 • 150 ml. plantaardige melk
 • 150 ml. water
 • 1 zoete appel
 • 1 tl. kaneel
 • handje rozijnen
 • 1 el. olijfolie
 • Optioneel: 1 tl. Stevia suiker of een andere zoetstof

Bereiding:

 1. Snijd een ongeschilde appel in kleine stukjes.
 2. Doe de havermout samen met de plantaardige melk en het water in een pannetje. Voeg de helft van de appelstukjes, 1/2 kaneel en (optioneel) zoetstof toe.
 3. Breng de havermout zachtjes en al roerend aan de kook. Laat nog 2 à 3 minuutjes sudderen.
 4. Verwarm een tweede pannetje op een matig vuurtje en verhit de olijfolie.
 5. Voeg de overgebleven appelstukjes, de rest van het kaneel en de rozijnen toe.
 6. Bak al omscheppend tot de appeltjes zacht zijn.
 7. Serveer de havermout in een ontbijtkommetje en schep er de gebakken appelstukjes en rozijntjes overheen.

Appeltaart Oatmeal

Appeltaart Oatmeal

Ga jij deze Appeltaart Oatmeal maken? En laat me in onderstaande comments ook weten wat jouw favoriete ontbijt is. 🙂


Meer ontbijtinspiratie nodig? Neem eens een kijkje op deze pagina.

37 thoughts on “Appeltaart Oatmeal

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: