De Veritas Sport Challenge
Yoga

De Veritas Sport Challenge: Mijn yogadoel

20/02/2018

Begonnen jullie het nieuwe jaar met goede voornemens? Zo ja, houd je deze nog steeds vol of heb je al opgegeven? Ikzelf doe niet mee aan dit soort voornemens, want voor mij betekend een nieuw jaar niet persé een nieuwe start. Op het gebied van sport heb ik een heel goed ritme gevonden dat ik nu toch al 2 jaar aanhoud. Soms houd ik er wel van om mezelf uit te dagen en daarom besloot ik om een maand lang mee te doen aan De Veritas Sport Challenge, van 19 januari tot 19 februari. Mijn doel: vaker een eigen yogasessie inlassen. 

De Veritas Sport Challenge
Outfit: Veritas

De Veritas Sport Challenge

Zoals jullie ondertussen wel al weten geef ik 4 keer per week les in de lokale fitness. Daarnaast sport ik 2 à 3x thuis om mijn POP Pilates choreografieën in te oefenen of volg ik een work-out via YouTube. Af en toe laste ik ook 1 à 2 uurtjes yoga in, maar merkte dat dit laatste tijd wat meer achteruit geschoven werd. Ik had het gevoel dat ik anders té veel deed, maar aan de andere kant vroeg mijn lichaam om meer beweging. Zo besloot ik om mijn yogasessies wat vaker in te lassen, want ook mijn gemoedsrust ging erop achteruit. Ik was vaker lastiger en ook negatiever ingesteld. Mijn innerlijke rust verdween langzaam, maar kwam weer terug vanaf ik mijn yogalessen gaf of een eigen sessie inlaste.

Ondertussen zijn we 20 februari en is deze Veritas Sport Challenge ten einde gekomen… En jawel, ik heb mijn doel behaald! Ik laste vaker een yogamoment in en genoot er ook echt van. Dit is wat mijn lichaam nodig had/ heeft en deze ‘levensstijl’ zou ik graag aanhouden. Want uiteindelijk vind ik Yoga even belangrijk als mijn POP Pilates lessen en work-outs.

De Veritas Sport Challenge
Mijn kat vind deze sporttas van Veritas ge-wel-dig!

Mijn yogamoment

Van zodra ik mijn matje uitrol weet ik dat dit moment helemaal voor mezelf is. Mijn smartphone leg ik op de kant en af en toe zet ik een rustgevend deuntje op. Als de boyfriend thuis is gaat dat al wat moeilijker om dat muziekje op te zetten en beoefen ik mijn yoga in stilte. Dat klinkt misschien saai, maar de tijd gaat best wel snel voorbij. Zo had ik bv. vorige week plots door dat ik al 2u. yoga aan het doen was en mijn lichaam leek door te willen gaan. Natuurlijk mag je niet overdrijven en moet je naar je lichaam luisteren of gewoon naar je gezonde verstand. Want soms wilt je lichaam doorgaan, maar weet je verstand dat je best zou stoppen zodat je de volgende dag weer alles kan geven.

Wat ik heel zalig vind is wanneer ik het appartement voor me alleen heb, want dan schuif ik alle meubels aan de kant voor meer yogaruimte, zet ik een rustgevend yogamuziekje op, plaats ik (geur)kaarsjes rondom me heen, dim ik de lichten en geniet ik van een rustige yogasessie. Ook leuk is dat mijn harige viervoeters instant wakker worden om mijn yogamat te komen inpalmen. Het gespin van een kat is enorm rustgevend en ik houd er echt van als ze komen schuren tegen mijn armen of benen, of een kopje en likje komen geven.
Wanneer de boyfriend erbij is durf ik tijdens de yogabeoefening gemakkelijk eens iets te zeggen tegen hem of dan moedigt ie me net aan om in die moeilijke houding te geraken. Soms schiet ik zo hard in de lach van zijn reacties en is het best wel lastig om die ene houding aan te houden. Een ander voordeel is dat hij me kan helpen om in of uit bepaalde houdingen te gaan (zoals bv. bij onderstaande foto: “Wild Warrior Pose”: er in geraken was geen probleem, maar er uit geraken… Hahaha!).

View this post on Instagram

🌟 Tuesday 🌟 Day 3 of #TheLastJediYogis is a battle between Finn (pose: Reverse Plank) and captain Phasma (pose: #wildwarrior) ⚔️. What side are you on, The Light Side or are you joining me in The Dark Side 😏? – Fun fact: This is the first time I’m trying this beautiful Wild Warrior Pose. So yup, Mr. Boyfriend had to help me to get out of this pose 😆. And my kitty? She was fascinated because of the light saber 😸. – 📸: Mr. Boyfriend – ✩ Galactic Hosts ✩ @Debby_The_Chocoholic @Blogilates_Mona_Creative @Insta_Jen77 @Rpare.fit @Steph_NerdYogi ___________________________ ✩ Generous Sponsors ✩ @popflex_active @ilovegurus @Jordandenenyc @malas_in_bloom @szmalas @fourseeapparel @OhHelloHair @loveprayjewelry @MamaKuka @Chakra.Box @ristroller ______________________________________ #backbend #warriorvariation #yogagirl #igyogachallenge #decemberyogachallenge #starwarsyoga #thelastjedicountdown #lightsaber #maytheforcebewithyou #yogabelgium #popflex #yogaeverywhere #fitbelgium #yogainspiration #yogagirls #popfam #popcommunity #yogachallenge #starwars #progressnotperfection #yogachicksnl #popflexactive #heartopener #ibendsoidontbreak

A post shared by 𝒟𝑒𝒷𝑜𝓇𝒶𝒽 🤎 Food | Yogᥲ | Lιfᥱ (@debby_the_chocoholic) on


Wat is jouw (sport)doel voor 2018 ? Laat het me weten in onderstaande comments.

Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram– en Facebook pagina’s ♥


– Deze blogpost is een samenwerking met Veritas.

Only registered users can comment.

  1. Wat leuk dat je aan yoga doet. Klinkt best makkelijk maar doe het maar eens! Wat een leuke foto heb je gebruikt in dit artikel. Hopelijk behaal je je doel. Zelf doe ik niks betreft sport.

  2. Om eerlijk te zijn ben ik een stuk minder met sport bezig op dit moment. Puur omdat er andere dingen op m’n pad zijn gekomen waar ook veel tijd in gaat zitten. Ik probeer daarom wat meer te letten op voeding zodat de balans wel oké blijft!

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.