Vero, de nieuwe Instagram?
Life

Vero, de nieuwe Instagram?

26/02/2018

Is Vero, de nieuwe Instagram? Wie heel actief is op Social Media zal de voorbije dagen wel gehoord hebben van Vero, een nieuw online platform dat vrij is van advertenties en van het irritante algoritme zoals je tegenkomt op onder andere Instagram en Facebook. Sinds vandaag kan je me vinden op Vero en in deze blogpost deel ik jullie meer over deze app. 

Vero, de nieuwe Instagram?

Vero, de nieuwe Instagram? 

Wat is Vero? 

Vero is een sociaal netwerk voor iedereen die van alles houdt om het te delen en controle wilt hebben over met wie ze het delen. Net zoals in het echte leven.
Daarnaast is het vrij van advertenties en krijg je enkel te zien wat je écht wilt zien. Dat kan gaan over films en tv, muziek, boeken, plaatsen, foto’s en links. Dit zijn de dingen waar we echt contact mee maken en hebben we het gemakkelijker om ze te delen, ervan te genieten en nieuwtjes te ontdekken.

Foto’s en videos

Je kan net zoals op Instagram je foto’s bewerken en filters toevoegen. Hier kan je ook mini-fotoalbums maken binnen één bericht.

Links

Je kan gelijk welke link delen op je feed. Van je favoriete artikelen tot videos, blogposts en websites. Hier heb je dus geen 10.000 volgers nodig, zoals op Instagram, voor aleer je een link kan delen met je volgers. Handig voor bloggers denk ik dan! 

Muziek

Muziek delen en ontdekken was nog nooit zo gemakkelijk! Je kan de nummers rechtstreeks bekijken vanuit de berichten van je vrienden, of luister naar het nummer via Apple Music en voeg het rechtstreeks toe aan je afspeellijst.

Films

Deze sectie lijkt me heel handig omdat we vaak zitten met de vraag “Wat gaan we vandaag kijken?”. Via anderen kan je in contact komen met leuke films en vindt je allerlei must-watch en must-nots. Je kan ook trailers bekijken en deze delen met je vrienden.

Boeken

Ben jij iemand dat graag leest, dan kan ook jij hier de nodige inspiratie vinden voor een leuk boek. Blijf op de hoogte van wat je vrienden lezen en deel zelf je all-time-favorites.

Plaatsen

Net zoals bij Facebook en Instagram kan je jezelf inchecken van over de hele wereld. Voeg er enkele prachtige foto’s en aanbevelingen aan toe om het bericht wat leuker en persoonlijker te maken.

Daarom overschakelen naar Vero. 

Of je nu de wereld vertelt, één of een select aantal bestand(en) wegstuurt voor toekomstig gebruik, de mening van jou en je vrienden gaat altijd een algoritme verslaan.

Slimmere verbinding

Op Instagram heb je enkel de keuze tussen Openbaar of Privé. Zet je jezelf als privé, dan bereiken je posts niet alle gebruikers. Zet je jezelf als Openbaar, dan kan iedereen je posts zien.
Op Facebook kan je op je privé-account wel instellen wie welke post wel of niet kan zien, maar op de Pagina’s gaat dat niet.
Omdat niet alle posts voor iedereen zijn, heeft Vero ervoor gezorgd dat je zelf kan kiezen welke doelgroep een bepaalde post ziet. Je volgers weten niet in welke categorie ze zitten, maar zullen wel alles wat je met ze deelt appreciëren.

De 4 doelgroepen:  

Vero, de nieuwe Instagram?

Volgen en volgers

Net zoals op alle andere Social Media platforms kan je ook hier je favoriete artiesten, publieke figuren en merken volgen. Daarnaast kan je zelf je publiek opbouwen van volgers en vrienden.

Berichten filteren

Filtergebruikers

Niet iedereen is een expert in alles, dus we laten je het soort berichten filteren dat je van elke vriend wilt zien. Elke post van jou en je vrienden gaat rechtstreeks in je collecties (je eigen persoonlijke bibliotheek met aanbevelingen en passies).

“Koop nu”

Slimme vermogens

Elke post is een kleine wereld op zichzelf. Tik om spullen te kopen, muzieknummers af te spelen, trailers te bekijken en dieper te gaan.

Advertentievrije gebruikersstream

Er zijn geen advertenties op Vero, dus u ziet alleen de berichten die u wilt zien. Welkom in een wereld zonder algoritmen en datamining is. Vero beloofd ons dat ze deze ook nooit gaan toepassen. 

Sociale Media is een effectieve reclametool.

Bedrijven van over de hele wereld besteden jaarlijks meer dan miljarden uit aan advertenties op Sociale Media. Jammer genoeg bereiken ze ermee niet altijd het gewenste effect en dat komt mede dankzij de Millenials:

Wij kunnen ons enorm storen aan advertenties, denk maar aan het tv-kijken. Hoe vaak krijg je reclame te zien en hoe vaak herhaal je dat het wéér belachelijk lang duurt eer je verder kan kijken naar je programma of film? Daarom zijn er veel gezinnen overgeschakeld naar tv-abonnementen waarbij je de reclame kan doorspoelen, of Netflix-abonnementen die je geen reclame geven. Daarnaast wordt er ook veel aan online streaming gedaan en wordt er gebruikt gemaakt van een adblocking-software. Met andere woorden: hierdoor wordt een deel van het doelpubliek niet bereikt.

Hetzelfde geldt voor Social Media: mensen zijn de reclame en advertenties beu en gaan op zoek naar een reclamevrij platform.

85% van onze generatie is actief op social media en geeft de voorkeur aan goedkeuring van social-media-beïnvloeders. De meningen van ‘echte’ mensen zijn enorm belangrijk in onze uiteindelijke beslissingen, want we vertrouwen erop dat deze mensen eerlijk zijn in hun reviews. Stel jezelf eens de vraag: Hoe vaak heb jij een product gekocht dat je tegenkwam op social media? .

Waarom zoeken we naar die goedkeuring? Omdat we het gevoel hebben dat we een connectie hebben met deze Social Influencers en ook omdat je deze mensen al enige tijd volgt (lees: dus ook vertrouwt).

Waarom dan Vero?

De eerste reden: geen advertenties!

Vero is een plek waar je je geen zorgen hoeft te maken over algoritmen en je je volledig kunt uitdrukken.

Met andere platforms zoals Facebook en Instagram hebben de platforms zelf de neiging om de lege plekken in te vullen met inhoud waarvan zij denken dat de gebruiker ze zou willen gebruiken op basis van hun vorige gebruik (het oh-zo irritante algoritme dus). Een neveneffect hiervan is rommel voor de gebruiker, denk maar aan de chaotische feed op Instagram. Met Vero zien gebruikers alleen de inhoud waarop ze zijn geabonneerd of rechtstreeks met hen zijn gedeeld door hun verbindingen.

Kortom, je volgers zien de inhoud die ze écht willen en krijgen geen advertenties te zien die ze liever willen overslaan of blokkeren. Als reclamevrije social-mediaplatforms onze toekomst zijn, moeten merken veel meer aandacht besteden aan de opkomst van Influencer-Marketing dan in het verleden. Terwijl fans afstemmen om te zien dat hun favoriete social beïnvloeders zich uitdrukken zonder het risico dat advertenties hun ervaring onderbreken, moeten merken meer organische manieren vinden om zichzelf in het gesprek te integreren.

Mijn ervaring:

Momenteel kan ik daar nog niet veel over vertrellen omdat de app tot op dit moment héél traag werkt. Dat is ook logisch, want ze hebben de laatste dagen enorm veel nieuwe aanmeldingen gekregen. Ben je één van de eerste miljoenen gebruikers? Dan heb je geluk, want voor jou is het platform gratis, maar vanaf de piek van 1 miljoen bereikt is zou de app betalend worden voor nieuwe gebruikers. Wees er dus snel bij!


Meer weten over Vero? 

Op hun website vindt je nog meer uitleg terug: vero.co

Meer info? Bekijk zeker dit YouTube filmpje.
Download de app vandaag nog via IOS of Android.


Wat denk jij, is Vero de nieuwe Instagram? Is het einde van Instagram in zicht is of valt het allemaal nog af te wachten? Laat het me weten in onderstaande comments 🙂

 

 

 

 

Only registered users can comment.

    1. Momenteel werkt die functie nog niet, want ik krijg de hele tijd een Error. Hopelijk kunnen we in de loop van deze week wat meer werken aan ons profiel op Vero 😊.
      Mensen kan je vinden door bv. in de optie voor chats te gaan (rechts boven), nieuw bericht en van daar “Find people”.

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.