Matcha French Toast
Lunch | Ontbijt

Matcha French Toast

04/03/2018

Weet je wat ik echt lekker vind als brunch tijdens het weekend? Wentelteefjes! Dat is iets waar ik echt naar kan uitkijken, zeker wanneer ik ’s middags met veel honger thuiskom van het lesgeven. Het klassieke recept is redelijk ongezond en daarom bereid ik altijd een gezonde variant van Wentelteefjes. Geloof me, dat is even lekker! Vandaag was ik in een creatieve bui, want ik voegde spontaan matcha poeder toe aan de ingrediënten en bereidde zo deze verrassend lekkere Matcha French Toast. 

Matcha French Toast

Recept: Matcha French Toast

Ingrediënten:

 • 3 à 4 sneetjes brood
 • 1 ei
 • 150 ml (plantaardige) melk (ik gebruikte Alpro Vanille)
 • honing
 • kaneel naar smaak
 • 1 tl. matcha poeder (ik gebruikte 1 kl. omdat ik matcha lekker vind)
 • Fruit naar keuze voor de afwerking
 • Optioneel: amandelschaafsel

Benodigdheden:

 • Koekenpan
 • Bakspray of -stof

Bereiding:

 1. Verhit een koekenpan op een middelhoog vuurtje.
 2. Neem een diep bord en doe hier het ei samen met de plantaardige melk in. Kluts goed los met een vork.
 3. Vervolgens voeg je de honing, kaneel en matcha toe. Klop lost met een vork of kleine klopper.
 4. Vet de koekenpan in met bakstof of een bakspray.
 5. Drenk de sneetjes brood één voor één in het losgeklopte mengsel. Herhaal dit voor beide kanten.
 6. Leg het sneetje voorzichtig in de pan en bak goudbruin. Flip om en laat de andere kant bakken.
 7. Herhaal tot je alle sneetjes brood gebakken hebt.
 8. Ondertussen doe je enkele blauwe bessen in een hittebestendig kommetje en plaats je het 1,5 à 2 min. in de microgolfoven. Je verkrijgt een lopend sausje.
 9. Snijd een mango in kleine stukjes.
 10. Dresseer de Matcha French Toast op een bord en werk af met het fruit en eventueel wat amandelschaafsel.
 11. Serveer met een kopje koffie, thee of chocomelk en geniet van je lekkere maaltijd!

Matcha French Toast

Matcha French Toast

Ga jij deze Matcha French Toast maken?

Geen fan van matcha? Probeer dan één van onderstaande “ontbijten met brood”-recepten:

 

Volg je me ook op FacebookInstagram en Pinterest.

Only registered users can comment.

 1. Weet je wat ik me altijd afvraag? Waar die naam wentelteefjes toch vandaan komt. Probeer maar eens in het Engels uit te leggen welke gerecht wij graag op tafel zetten. Haha!

  1. Het smaakt wat naar groene thee, maar in combinatie met honing is het lekker en (gezond) zoet. Je kan het ook drinken als thee of Latte, of gewoon verwerken in receptjes (pannenkoeken, mugcake, taart, cheesecake, muffins,…)

 2. Ik heb nog steeds niets met matcha gemaakt, moet ik zeker eens doen! Ik eet ook heel graag wentelteefjes dus dit receptje lijkt me super!

  1. Matcha is een groene theesoort met vele gezondheidsvoordelen. Je kan het drinken als thee en latte, of verwerken in een gerechtje/ baksel 😊. Je kan het kopen in de Bio-winkels of online via de webshops van Joyofmatcha of MatchaThee.

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.