Urtekram Coconut Range
Beauty | Review

Mijn douchemoment met Urtekram Coconut

05/03/2018

Kennen jullie het Scandinavische merk Urtekram al? Op Instagram zag ik hun producten regelmatig voorbijkomen en vroeg ik me steeds af hoe ze zouden zijn. Alsof de beautygoden mijn vraag gehoord hebben, kreeg ik de kans om de Urtekram Coconut-lijn uit te testen. Ik vind kokosnoot echt heerlijk als geur, zeker als deze verwerkt is in haar- of lichaamsverzorgingsproducten en was zooo benieuwd naar deze collectie.
Vandaag vertel ik meer over dit fantastische merk en deel ik mijn mening over de geteste producten. 

Urtekram Coconut

Eerst een korte uitleg over Urtekram:

Urtekram is opgestart in 1972 door Lisbeth Damsgaard en Ronnie McGrail. Het is de grootste biologische groothandel van Scandinavië en is gevestigd in het noorden van Denemarken. Naast gecertifieerde biologische verzorgingsproducten verwerkt Urtekram producten die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met bepaalde allergieën (lactose, gluten en parfum), maar ook verwerkt- en diepvriesvoedsel.

De producten worden verkocht in meer dan 36 Scandinavische landen, Europa, Rusland, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika.

Meer info over Urtekram vindt je hier.

Wat betekend ‘Urtekram’ ?

Volgens de Deense taal is een ‘urtekræmmer‘ een oude term voor een kruidenverkoper of reizende verkoper die (medicinale) kruiden, medicijnen etc. verkoopt. Volgens anderen wordt deze benaming gebruikt voor een minder opvallende versie van de kruidenier die lokale producten verkocht.

Lisbeth en Ronnie, de oprichters van Urtekram, begonnen ongeveer op dezelfde manier als de oude kruideniers, maar maakten deel uit van een hele nieuwe tijdsgeest: ééntje met de focus op biologische producten, pure ingrediënten en duurzaamheid. Hieruit groeide het bedrijf Urtekram, afgeleid van de oude term ‘urtekræmmer’.

De Deense betekenis van het woord ‘kram‘ is knuffel. Op het hoofdkantoor worden dus veel knuffels uitgedeeld.


Review: Urtekram Coconut Ranges

Urtekram Coconut Ranges

Ik testte de Urtekram Coconut Shower Gel, Body Scrub, Conditioner en Shampoo uit. Hieronder vind je meer uitleg over de producten en ook mijn mening:

Urtekram Coconut shampoo bio 250 ml

Urtekram Coconut Shampoo

Deze heerlijk geurende Urtekram Coconut Shampoo bevat biologische kokosnectar en extract van madeliefjes om natuurlijk vocht in te brengen terwijl zeewier het haar revitaliseert. Daarnaast ruiken uw haren heerlijk naar de natuurlijke zoetheid van kokos.

Ingrediënten:

Water, kokosnoot en maïssuikerzeep, kokosnectar, aloë vera, zoete sinasappelolie, zeewierextract, madeliefjes extract, parfum (natuurlijke essentiële oliën en extracten), zout, polysaccharide, vitamine E en magnoliabast extract.

 • 11 % organisch in totaal
 • 41 % organisch totaal zonder water en mineralen
 • 100 % natuurlijke oorsprong van totaal COSMOS BIOLOGISCH
 • Niet getest op dieren
 • Vegan

Mijn mening:

Persoonlijk vind ik het echt moeilijk om een goede shampoo te vinden voor mijn haar. Mijn haar wordt snel droog en vettig als ik de verkeerde haarverzorging gebruik. Ik heb al allerlei merken geprobeerd en degene waar ik heel tevreden van ben zijn enkel verkrijgbaar bij specifieke kapperszaken. Dat is heel lastig, want je kan natuurlijk niet naar de kapperszaak gaan ‘gewoon’ voor haarverzorginsproducten. Gelukkig kan je deze producten wel kopen bij de grootwarenhuizen (hierover later meer).

Omdat ik al veel positieve dingen hoorde over de producten van Urtekram, twijfelde ik ook niet aan dit product. Kokosnoot is, zoals eerder vermeld, één van mijn favoriete geurtjes voor onder de douche. De shampoo zelf vind ik lekker en zacht ruiken, niet te fel en ook niet te zwak. Het aanbrengen van de vloeibare shampoo gaat gemakkelijk en je hebt eigenlijk niet zoveel product nodig. Het product schuimt wel bij het aanbrengen, maar is niet storend omdat het zacht aanvoelt.

Na het afspoelen gebruikte ik de conditioner van Urtekram.


Urtekram Coconut conditioner bio 180 ml

Urtekram Coconut conditioner

Urtekram Coconut Conditioner met biologische virgin kokosolie en kokosnootnectar helpt van nature om normaal haar te voeden en hydrateren. Bovendien laat het je haar met een heerlijke geur van natuurlijke kokosnootzoetheid achter.

Ingrediënten:

Aloë vera, water, plantaardige emulgatoren en stabilisatoren, glycerine, lecithine, virgin kokosolie, kokos nectar, parfum (natuurlijke etherische oliën en extracten), zoete sinaasappelolie, magnolia bark-extract en vitamine E.

 • 47 % organisch in totaal
 • 79 % organisch totaal zonder water en mineralen
 • 100 % natuurlijke oorsprong van totaal COSMOS BIOLOGISCH
 • Niet getest op dieren
 • Vegan

Mijn mening:

Conditioner gebruiken is een echte must voor mijn haar, want als ik het niet doe heb ik het gevoel dat het droog en vies aanvoelt. De Urtekram Conditioner ruikt wederom naar kokos, maar heeft geen té felle geur, en is gemakkelijk in gebruik. Bij het duwen op de tube krijg je een gelige pasta, ook hier hoef je niet te veel van te gebruiken. Masseer de conditioner goed in je haar en laat 2 à 3 minuten intrekken alvorens uit te wassen.

Misschien zit het tussen mijn oren, maar ik merk echt een verschil van zodra ik een conditioner uitspoel. Mijn haar voelen niet aan alsof er siliconen inzit (een probleem dat ik wel heb met bepaalde merken) en na het drogen krijg ik een volumineus en zacht resultaat. Dit gevoel houdt 2 dagen aan, zalig!

Ter info: Ik was mijn haar ongeveer om de 2 dagen, vooral omdat ik veel sport.


Urtekram Coconut douchegel bio 245 ml

Urtekram Coconut Shower Gel

Urtekram Coconut Shower Gel met biologische kokosnootnectar en diglycerine helpt op natuurlijke wijze de normale huid te reinigen en hydrateren. Het heeft een heerlijke geur van natuurlijke kokosnootzoetheid.

Ingrediënten:

Water-, kokos- en maïssuikerzeep, kokosnootnectar, aloë vera, diglycerine, zout, parfum (natuurlijke etherische oliën en extracten), zoete sinaasappelolie en vitamine E.

 • 12% organisch in totaal
 • 48% organisch totaal zonder water en mineralen
 • 100 % natuurlijke oorsprong van totaal COSMOS BIOLOGISCH
 • Niet getest op dieren
 • Vegan

Mijn mening:

Weet je wat ik geweldig vind? Douchegels die je lichaam zodanig hydrateren waardoor je geen body crème meer moet aanbrengen. Dat is ook het geval met de Urtekram Coconut shower gel en daarnaast is het product opnieuw gemakkelijk in gebruik. Door het handige pompje kan je zelf bepalen hoeveel product je nodig hebt (in mijn geval waren dat 5 pompjes. Yup, ik heb het geteld!). De bijna doorschijnende gel is gemakkelijk open te smeren op je huid en ruikt (naar mijn mening) iets feller dan de voorgaande producten. Storend? Nee, ik vind de geur eigenlijk ideaal.

Na je douchebeurt voelt je huidje echt zacht aan en dat vind ik zalig! Zeker omdat ik normaal gezien altijd een trekkerige huid heb bij contact met water.
Soms gebruik ik wel een body crème na mijn douchebeurt met de Urtekram producten, maar dat is dan vooral omdat ik meermaals per week mijn huidje wil verzorgen.


Urtekram Coconut body Scrub bio 150 ml

Urtekram Coconut Body Scrub

De Urtekram Coconut Body Scrub is geformuleerd met biologische virgin kokosolie, plantaardige peeling en hyaluronzuur in combinatie met hexapeptiden om de normale huid te verzachten en te versterken. De scrub heeft een heerlijke geur van natuurlijke kokosnootzoetheid.

Ingrediënten:

Water, ricinusparels, plantaardige emulgatoren en stabilisatoren, amandelolie, shea butter, aloë vera, glycerine, maïszetmeel, kokosolie, polysaccharide, zoete sinaasappelolie, parfum, natriumhyaluronaat, hexapeptide-11, magnolia officinalis schors extract en vitamine E.

 • 18% organisch in totaal
 • 47% organisch totaal zonder water en mineralen
 • 100 % natuurlijke oorsprong van totaal COSMOS BIOLOGISCH
 • Niet getest op dieren
 • Vegan

Mijn mening:

Vroeger dacht ik altijd dat ik mijn huid er zou af schuren bij het gebruik van een scrub, maar gelukkig is dit nog nooit gebeurd. Hoewel ik soms echt rood kan zien na het gebruik van ruwe scrubs en dat is verschrikkelijk!
Daarom ben ik héél blij met deze Urtekram Body Scrub, want de korreltjes in de gelige pasta zijn heel fijn en het product zelf voelt redelijk zacht en romig aan. Door de fijne korreltjes voelt het amper alsof je aan het scrubben bent en persoonlijk vind ik dat goed.

Ik breng de scrub op een vochtige huid aan en gebruik vervolgens de shower gel. Achteraf voelt mijn huidje gereinigd en zacht aan en al helemaal niet droog of trekkerig. Ook in dit geval hoef ik niet perse een body crème aan te brengen.


Ook mijn kat is fan van de producten. 

Maak je geen zorgen, ik heb het niet op haar getest 🙂 !

Urtekram Coconut Conditioner en Shampoo


Ik zou de producten van Urtekram zeker aanraden aan iedereen die last heeft van allergieën of een droge, gevoelige of trekkerige huid en aan zij die opzoek zijn naar biologische en/ of veganistische producten.

Urtekram Coconut Ranges

Waar te koop? 

In België kan je de Urtekram Coconut-lijn (momenteel) enkel vinden bij Carrefour. Je vind ze ook online bij koopjesdrogisterij.nl of deonlinedrogist.nl.

Meer info over Urtekram:

Bekijk hier de website van Urtekram NL.

Neem ook eens een kijkje op hun Social Media:


Hebben jullie de producten van Urtekram al uitgetest? Zo ja, wat vond je er van?

 

Volg je me al op Facebook Instagram en Pinterest.

Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt in samenwerking met een PR-bureau en Urtekram Nederland. 

Only registered users can comment.

 1. Mooie blog – Urtekram betekent dus zoiets als kruidenknuffels, wat mooi! Ik gebruik zelf ook zoveel mogelijk bio producten voor mijn huid – en na een doucheproduct geen bodylotion meer hoeven gebruiken is inderdaad heel bijzonder!

 2. Wat fijn dat je ook even de achtergrond van deze producten meegeeft! Ik ben zelf geen super fan van kokos maar mijn man wel! 🙂 Toch spreken deze producten mij ook aan! Ik ga straks eens kijken bij Carrefour! 🙂

 3. ik ben dol op de geur can coconut en vind shampoo en zo hiermee altijd heel erg lekker! En bodyscrub vind ik vooral nu zo lekker, als ik me een beetje ga voorbereiden voor het mooiere weer en mijn lichaam weer even extra aandacht nodig heeft.

 4. Zelf heb ik de producten van Urtekram nog nooit uitgetest maar ben ik wel gek op coconut producten. Dus mijn aandacht, heeft het product zeker! Daarnaast vind ik het review fijn en erg helder beschreven. ☺️

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.