Hotspot Cup 28 - Debbythechocoholic
Brussels

Hotspot Cup 28

14/03/2018

Vorige week vertelde ik jullie al over een Mexicaanse hotspot in Brussel dat ik bezocht had en vandaag neem ik jullie mee naar een andere hotspot in de Belgische hoofdstad, namelijk Cup 28.

Mijn instavriendin @vanillestillettos wou me hier al enige tijd mee naartoe nemen en zo plande we een girlsdate in. We spraken ook af met een andere instavriendin van ons, @monicaadima, en hadden samen een gezellige namiddag.

Hotspot Cup 28

Ik weet niet of jullie bekend zijn met één van de laatste foodtrends: de Bubble Waffle? Ik had het wel al zien voorbijkomen op Instagram, maar zelf nog nooit getest. Als zijnde foodie was ik heel benieuwd naar deze lekkernij en vorige week was het dan eindelijk tijd om de befaamde bubble waffle uit te testen bij Cup 28 te Brussel.

Het menu

Je vindt er niet alleen de Bubble Waffle, maar kan er bijvoorbeeld ook American Pancakes en Bagels bestellen. Die gerechten spotte ik bij enkele andere bezoekers en moet toegeven dat deze er ook heel lekker uitzagen.
Het assortiment aan warme dranken is heel uitgebreid en er is voor ieder wat wils!

Hotspot Cup 28 - Debbythechocoholic
Ziet dit er niet hemels uit?

Cup 28 is een trendy koffiebar in hartje Brussel. De ruimte is op zich niet groot, maar voor mij hoeft dat ook niet (ik hou niet zo van te veel mensen op dezelfde plaats). Het interieur zelf is gezellig, moderen en bevat veel groen/ plantjes. De zitplaatsen zijn leuk ingedeeld, je kan kiezen uit wandzetels, stoelen en barkrukken.

Let’s order!

Mijn girls en ik plaatsten onze bestelling van koffie en Bubble Waffles en wachtten vol ongeduld op de lekkernijen. Ondertussen maakten we gebruik van de wachttijd door gezellig bij te kletsen.

Hotspot Cup28 - Debbythechocoholic
Latte Macchiato & Cappuccino

Toen onze Bubble Waffles arriveerden, kon ik niet wachten om aan te vallen! Het zag er allemaal zo goed uit en de presentatie van het gerecht zelf deed me lekkerbekken.
Laure en ik gingen voor een Latte Macchiato en Bubble Waffle met banaan en caramel, Monica koos een cappuccino en Bubble Waffle met aardbeien en Nutella. Beide wafels waren gevuld met slagroom.

Hotspot Cup28 - Debbythechocoholic
Bloggerlife ..

Mijn mening over de Bubble Waffle

 • Is het echt zo lekker zoals iedereen beweerd? Oh ja, geloof me!
 • Is het de calorieën waard? Wederom een dikke, vette JA !

De smakencombinatie is lekker en te vergelijken met een ‘zoete explosie’ van smaken. De wafel zelf is zacht, maar niet té, en de bubbels zijn luchtig. Ja kan kiezen om de wafel op te eten met een vork of om het foodmonster in je los te laten en met je handen te eten.

Nadelen:

Ik moet wel toegeven dat het een heel zwaar tussendoortje is en dat ik 1/3 van de bubble waffle niet meer opkreeg. Gelukkig dat ik enkel een smoothiebowl als ontbijt had gegeten, want anders kon je me, denk ik, letterlijk naar buiten rollen!
Enkele uren na het eten van deze guilty pleasure voelde ik me héél moe en energieloos. Nadien kreeg ik een zwaar verlangen in alles wat ongezond is en gaf er ook aan toe. De dag nadien betaalde ik natuurlijk de prijs, want met mijn Spastische Darm en maagklachten zie ik enorm af als ik de dag voordien gezondigd heb.

Op zich zijn dit geen erge nadelen, maar eerder iets persoonlijks.

Een drankje van het huis

Terwijl we aan het nagenieten waren van onze koffie en Bubble Waffle, kwam één van de serveersters naar ons met de vraag wat we wouden drinken. We kregen een drankje van het huis aangeboden omdat we alle drie “reclame” gemaakt hadden op Instagram voor Cup 28. We konden het eerst niet geloven, maar vonden het wel super lief van de uitbaters! Zo nam ik de kans om hun Chai Latte uit te testen (één van mijn favoriete warme drankjes naast de Latte Macchiato) en kan je bevestigen dat deze lekker van smaak was.

Cup 28 is zeker een hotspot waar je mij vaker zal terugzien ! 

Hotspot Cup28 - Debbythechocoholic
Chai Latte

Contact:

Cup 28 op Social Media:

FacebookInstagram

Adres:

Baljuwstraat 34, 1000 Brussel

Tel: 02 831 96 93

e-mail: info@cup28.be


Hebben jullie ook last van een energiedip en een verlangen naar ongezonde snacks na het eten van suikerrijke voedingswaren? Laat het me weten in onderstaande comments.

Volg je me ook op FacebookInstagram en Pinterest.

Only registered users can comment.

 1. oh mijn god… DIT is een probleem.
  Ik ga naar school in Brussel… Heel mijn dieet naar de bom nu he 😀
  Ik ga soooooowieso een keertje testen! Bedankt voor de tip!!!

 2. Wat een grappige variant op wafels zeg. Het ziet er heel apart uit. Ik had hier nog niet eerder van gehoord.

 3. Oef! Zit hier te watertanden, wat ziet dit er lekker uit. Allemaal. Zelfs de cappuccino (en ik hou niet eens van koffie).

 4. WAUW! ziet er echt wel een bom uit. Ik heb de bubblewafels wel al gegeten in Mercado, de overdekte foodmarkt in Antwerpen. Deze zijn eerder mega basic naast die van CUP28. Nu wil ik die upgrade gaan proeven in m’n volgende bezoek aan onze hoofdstad!

  Liefs
  Annelies

    1. Jammer genoeg niet. Eigenlijk zou ik zo’n dingen niet mogen eten, maar op den duur blijft er niets meer over om te eten (zelfs rauwe groenten, tomaten, sausjes, melk, koffie, … is ‘slecht’). Daarom kies ik ervoor om dan toch maar af te zien en probeer ik de volgende dag heel gezond en kleinere porties te eten. Yoga helpt gelukkig ook wel omdat de draaibewegingen een detox geven aan het lichaam 😘

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.