Chokay, Belgische chocolade in combinatie met noten en vruchten

Chokay Review

Chokay is opgestart door Lars en Bart, twee grote chocoladefans. Beide gaan ze helemaal voor Chokay, Belgische chocolade in heerlijke combinaties met noten en vruchten. Lekker bewust zinder suiker, met zoetstoffen uit een natuurlijke bron en respectvol voor planters, plukkers, inpakkers en alle anderen die Chokay samen heel okay maken. 

Ik kreeg de kans om 4 producten uit het Chokay-gamma uit te testen en vandaag deel ik mijn ervaring met jullie. 

Chokay
Debbythechocoholic

Chocola uit Breda verovert de wereld

Chokay is een Nederlands chocolademerk dat steeds meer bekendheid krijgt in binnen- en buitenland. Het bedrijf uit Breda is het afgelopen jaar flink gegroeid en heeft klanten vanuit 10 verschillende landen, waaronder Duitsland, Noorwegen, Curaçao en Roemenië.

Chokay weet zich te onderscheiden door 0% suiker toe te voegen, alleen zoetstoffen uit een natuurlijke bron, en voor haar producten uitsluitend duurzame cacao met het UTZ-label in te kopen.

  • UTZ is een een topkeurmerk voor eerlijke handel en duurzame landbouw, vergelijkbaar met Fairtrade en Max Havelaar. De boeren met dit keurmerk zetten zich in voor mens en mileu, bv. door minder bestrijdingsmiddelen, verantwoorde landbouwtechnieken, goede werkomstandigheden en een eerlijk loon voor hun arbeiders. 

“For the love of people, planet & chocolate.”

Chokay vindt het belangrijk om iets voor de lokale omgeving te doen en er is een actieve samenwerking met allerlei maatschappelijke instanties in Breda e.o. die een leer- of werkplek nodig hebben, zoals opleidingsinstituten en de sociale werkplaats.

Hoge eisen aan smaak en kwaliteit

Na 7 jaar productontwikkeling met 9 smaken in 3 productcategorieën kan Chokay met recht zeggen dat ze een verantwoord en duurzaam alternatief biedt voor de traditionele gesuikerde chocolade. Suiker is een overheersend ingrediënt, dat de smaken afvlakt van de cacao, noten en vruchten die in de chocolade verwerkt zijn.

Je proeft de pure ingrediënten en toch is het zoet genoeg door onder andere de toevoeging van Stevia als zoetstof.

Review: Chokay

Dark Cranberry 

Deze Dark Cranberry mijn persoonlijke favoriet van Chokay. Veenbessen vind ik op zich al heel lekker, maar doe er een laagje chocolade over en je hebt mijn volledige aandacht! Deze snack is gemakkelijk om mee te nemen on-the-go en bevat voldoende lekkers om je honger te stillen of om de zoetekauw in jou blij te maken.

De cranberries zijn lekker chewy en de chocolade smelt heerlijk samen met de bessensmaak.

Ingrediënten:

Pure Belgische chocolade en sappige veenbessen.

Chokay - Dark Cranberry Chokay - Dark Cranberry

Almond Cinnamon 

Amandelnoot omringt met een laagje chocolade en kaneel, klinkt heerlijk hé? De snack pack is wederom superhandig om mee te nemen on-the-go. 

Deze Almond Cinnamon vind ik lekker, maar na enkele nootjes heb ik er wel genoeg van. De smaak van kaneel vind ik op den duur iets te overheersend. Aan de andere kant kan je dat wel positief bekijken, zo kan ik er langer van genieten.

Ingrediënten:

Amandelen, kaneel en romige Belgische melkchocolade

 Chokay - Almond Cinnamon

Chokay - Almond Cinnamon

Almond Seasalt

De Almond Seasalt is een donkere chocoladereep met daarin amandelen en een vleugje zeezout. Echt een hemelse combinatie.

Ik bereidde er heerlijke Nice Pralines (deze waren te snel op waardoor ik er geen nieuwe foto van heb) en Chocoladekoekjes voor Pasen mee. 

Ingrediënten:

Amandelen, kaneel en romige Belgische melkchocolade.

Chokay - Almond Seasalt

Hazel Nuts

Wie houdt er nu niet van melkchocolade en hazelnoten? Van de Chokay Bars is deze Hazel Nuts mijn favoriet. Deze combinatie is gewoon lekker en tijdloos!

Ingrediënten:

Romige melkchocolade en hazelnoten.

Chokay - Hazel Nuts


Waar te koop?

De ‘bars, treats en snack packs’ van Chokay zijn te vinden bij HMS Host Schiphol, NS-kiosken, Marqt en Gezond&Wel winkels, maar ook op allerlei plaatsen zoals (koffie)speciaalzaken, theaters, bioscopen en lifestylewinkels. Of bestel je chocolade gewoon online.

Soorten

De ‘snackpacks‘ en ‘treats‘ zijn verkrijgbaar in verschillende smaken:

  • Almond Cinnamon
  • Roasted Peanut
  • Peanut Rocks
  • Dark Cranberry
  • Cocos Rocks

In de ‘bars‘ (chocoladerepen) vindt je:

  • Hazelnuts
  • Dark Almond Sea Salt
  • Crispy Cocos
  • Intense Dark

Meer info? 

Neem eens een kijkje op hun website.

En op hun Social Media kanalen: FacebookInstagram


Ik ben Chokay enorm dankbaar dat ik deze lekkere repen en snack packs mocht uittesten. Ik heb echt genoten van deze hemelse chocoladecreaties en zou ze zeker aanraden aan de chocoladeliefhebbers onder jullie.

Debbythechocoholic.com

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

One thought on “Chokay, Belgische chocolade in combinatie met noten en vruchten

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: