Optiphar lichaamsverzorging
Beauty | Review

Review: Optiphar

10/05/2018

Wist je dat je via online apothekers veel goedkoper kan shoppen? In de apotheek zelf betaal je je bijna blauw aan kwaliteitsvolle producten en daarom koop ik mijn producten liever online. Zo kwam ik terecht bij Optiphar, één van de grootste online-webshop apotheken in België. Je vindt er allerlei beautymerken, maar ook sportsupplementen, geneesmiddelen, producten voor je geliefde viervoeter, babyproducten en natuurlijke middelen. Voor ieder is er dus wat wils! 

Vandaag deel ik met jullie een review over mijn samenwerking met Optiphar. Zijn jullie benieuwd naar wat voor leuke producten ik allemaal ontving? Lees dan zeker verder 🙂 ! 

Review: Optiphar

Optiphar lichaamsverzorging

Bioderma Hydrabio H2O Micellaire

Optiphar - Bioderma Hydrabio H2O Micellaire

Bioderma Hydrabio H2O Micellaire Oplossing is een demaquillerend reinigingswater dat zacht is voor de gevoelige huid en de hydratatie stimuleert.

 • Combineert een uitstekend reinigend vermogen met een ongeëvenaarde tolerantie.
 • Reinigt en demaquilleert gezicht en ogen.
 • Verwijdert zelfs waterproof make-up.
 • Werkt kalmerend en ontzwellend en respecteert het evenwicht van de huid.
 • Geeft meteen een fris gevoel.
 • Hoeft niet te worden afgespoeld.
 • Met allergeenvrij parfum.
 • Hypoallergeen en niet-comedogeen.

Gebruik:

 • Breng Bioderma Hydrabio H2O Micellaire Oplossing ’s morgens en ’s avonds aan.
 • Bevochtig een watje met product.
 • Reinig/ demaquilleer uw gezicht en ogen.
 • Dep de huid voorzichtig droog.

Mijn mening: 

Wanneer ik mijn make-up verwijder, gebruikte ik een reinigingsmelk vanuit de winkel. Jammer genoeg moet ik redelijk wat product gebruiken vooraleer mijn gezicht helemaal gereinigd is. Ik vind het vooral lastig bij mascara en felle lipstick. Micellair water gebruikte ik eigenlijk niet zo graag, omdat ik vond dat mijn make-up er heel moeilijk afgaat met dit soort producten.
Ik moet eerlijk toegeven dat ik aangenaam verrast was van deze Bioderma Micellaire water. Mijn make-up gaat er heel vlot af en ik hoef niet eens hard te wrijven over mijn huid of wimpers. Zelfs de ‘hardnekkige make-up’ gaat er gemakkelijk af. Wat een verschil met de producten vanuit de winkel!

Ducray Extra Zachte Shampoo

Optiphar - Ducray Extra Zachte Shampoo

Ducray Extra Zachte Shampoo is een milde shampoo die zacht is voor de hoofdhuid en het haar gewillig, levenskrachtig, mooi en glanzend maakt.

 • Geschikt voor het hele gezin.
 • Prikt niet in de ogen.
 • Geschikt voor veelvuldig gebruik.
 • Zonder parabenen, zonder fenoxyethanol, zonder siliconen, huidfysiologische pH (5,5).
 • Bioafbreekbare formule die speciaal werd samengesteld om de impact op het milieu tot een minimum te beperken.

Gebruik: 

 • Breng Ducray Extra Zachte Shampoo op nat haar aan.
 • Laat schuimen en spoel uit.
 • Breng opnieuw aan en laat enkele minuten inwerken.
 • Spoel goed uit.
 • Mag zo vaak als nodig worden gebruikt.

Mijn mening: 

De shampoo is fijn in gebruik en ruikt lekker zacht. Het nadeel is dat mijn haar ‘siliconig’ aanvoelde na het uitspoelen, maar na het haardrogen voelde ze zacht en glad aan.

Neutrogena Hydraterende Handcrème 

Optiphar - Neutrogena Hydraterende Handcrème 

Neutrogena Hydraterende Handcrème voor het verzorgen van zeer droge en beschadigde handen. Deze crème bevat een formule met hooggeconcentreerde glycerine met klinisch bewezen verzachtende, hydraterende en beschermende eigenschappen vanaf het eerste gebruik.

Uw handen zijn zacht, soepel en beter beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Gebruik:

Minstens 2x per dag een nootje aanbrengen.

Mijn mening:

IK BEN FAN! Mijn handen voelen snel droog en beschadigd aan bij koude temperaturen, maar ook bij contact met water. Deze handcrème is mijn redding en mijn handen voelen langdurig zacht aan.

Avène Body Milde Douchegel

Optiphar - Avène Body Milde Douchegel

Avène Body Milde Douchegel voor gelaat en lichaam, onder de douche of in bad.

 • Milde reinigende basis (met huidvriendelijke pH) die de meest delicate huidtypes reinigt zonder ze aan te tasten.
 • Plantaardige hydraterende en vetinbrengende bestanddelen die zorgen voor comfort en zachtheid.
 • Bevat Thermaal Water van Avène dat verzachtende en anti-irriterende eigenschappen heeft.
 • Met romig schuim en subtiel parfum.
 • Zeepvrij, zonder kleurstoffen en parabenen.

Gebruik:

Gebruik de Avène Body Milde Douchegel onder de douche of in bad om te kunnen genieten van een heerlijk verfrissend moment van zuiver genot.

Mijn mening:

De geur van dit product doet me denken aan baby’s en ruikt lekker zacht met een kleine bloemige tint. De douchegel zelf is leuk in gebruik en gemakkelijk aan te brengen onder de douche. Nadien voelt je huid zacht en verzorgd aan.

Caudalie Thé des Vignes Douchegel

Caudalie Thé des Vignes Douchegel & Body Lotion

Caudalie Thé des Vignes Douchegel is een zeepvrije douchegel die uiterst geschikt is voor de delicate en gevoelige huid.

 • Met aloë vera.
 • Respecteert de fysiologische pH van de huid.
 • Bevat zacht reinigende bestanddelen, is biologisch afbreekbaar en werd niet getest op dieren.
 • Met sensuele geur van witte muskus, nerolibloemen en gember.
 • Zonder parabenen, fenoxyethanol, ftalaten, minerale oliën, natriumlaurethsulfaat.

Gebruik:

De douchegels van Caudalie mogen dagelijks gebruikt worden, ook voor de gevoelige huid.

Mijn mening:

Caudalie is een merk dat ik pas enkele maanden leerde kennen dankzij een giveaway dat ik won. In het pakketje zat de Thé des Vignes collectie (douchegel, body lotion en parfum) en ik was heel blij dat ik dit gewonnen had. Ik had al veel goeds gehoord en gelezen over Caudalie en eindelijk kon ik het zelf testen. De douchegel ging snel op, omdat ik de geur echt zalig vind. Het is een felle, uitgesproken geur die je meeneemt naar het Zuiden. De geur blijft na het douchen lang zitten op je huid en je velletje voelt zacht aan.

Toen ik in mijn pakketje van Optiphar de douchegel van Caudalie zag liggen, was ik meteen in de wolken. Deze is gewoon een echte aanrader!

Avène Thermaal water

Optiphar - Avène Thermaal water

Het Avène Thermaal water wordt direct aan de bron steriel afgevuld in een nevel verstuiver. Deze wereldwijd unieke verwerkingsmethode garandeert de biologische zuiverheid en werkzaamheid van het Avène thermaal water.

De basis van het merk Avène! heeft duizend-en-een toepassingen:

 • Ter verfrissing in de ochtend of tussendoor.
 • Fixeert make-up.
 • Verlicht het branderige gevoel na het scheren.
 • Bij branderige ogen na langdurig beeldscherm/tv kijken.
 • In het vliegtuig ter verfrissing.
 • Op warme dagen of na de sauna.
 • Na het zonnebaden.
 • Na ontharen door middel van epileren, harsen, laserbehandeling.

Gebruik:

 • Vernevelen op de gewenste plaats.
 • Niet met de fles schudden.
 • Met een steriel gaasje of tissue te gebruiken als kompres op aangedane plaatsen.

Mijn mening:

Dit product is ideaal als afkoeling op de warme dagen! Je kan het thermaal water in je handtas of rugzak steken en bovenhalen wanneer je wat verfrissing nodig hebt.

Klorane Douchegel Vijgen Exquise

Optiphar - Klorane Douchegel Vijgen Exquise

De zinnenprikkelende, bedwelmende overvette douchegel Figue Exquise voegt een heerlijke frisse toets aan uw ochtendritueel toe. Dit subtiele, zoete parfum prikkelt de zinnen en maakt het douchen tot een heerlijk wellnessmoment. De ultrasensuele zeepvrije en pH-neutrale textuur van deze overvette douchegel met populierknop reinigt en beschermt de huid en is bijzonder mild voor de droge, gevoelige huid.

Gebruik:

 • Wordt onder de douche of in het bad gebruikt.
 • Goed spoelen bij contact met de ogen.

Mijn mening:

Deze douchegel is mijn favoriet vanwege de zoete geur en het zachte effect op je huid. Het product is gemakkelijk aan te brengen en de geur dat vrijkomt bezorgt je een lentegevoel onder de douche. Heerlijk!

Energierepen: Performance Oat Bar 

Optiphar energierepen

Performance Oat Bar is een energiereep met haver en glucosestroop. Het hoge gehalte aan haver en fruit maakt deze reep de ideale snack voor intensieve langdurige inspanningen.

 • Levert energie voor de korte, middellange en lange termijn dankzij de combinatie van verschillende voedingsstoffen.
 • Combinatie van haver en glucosestroop.
 • De Performance Bar biedt een maximum aan energie in een klein volume.
 • De beide soorten suiker in de reep geeft het een gemengde glycemische index (GI).
 • Handig mee te nemen en verpakt in ideale porties.

Mijn mening: 

Ik ontving twee smaken: Chocolate Flavour en Sultana Cherry (die zat al in mijn buikje voordat ik productfoto’s trok. Oeps!). De repen zijn handig om mee te nemen of als je nood hebt aan een energieboost. De smaak is lekker en zoet en nadien voel je je effectief verzadigd.

Je kan ze ook voor of na je training eten.


Zo, dit was mijn review over de Belgische online apotheek Optiphar. Ik ben alvast overtuigd van hun producten en ga er in de toekomst zeker bij bestellen. Ze hebben vele leuke merken dat ik graag zou ontdekken en daarnaast is het prijsverschil opvallend. 

Waar kopen jullie jullie beautyproducten en zouden jullie ze online durven aanschaffen?


Meer info over Optiphar:

Meer info over Optiphar vindt je op deze pagina.

Website: optiphar.com

E-mail: info@optiphar.com

Social Media: InstagramFacebook

Liefs, Debby


Deze blogpost bevat ontvangen producten

BewarenBewaren

Only registered users can comment.

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.