Manhattn's Burgers Merode
Brussels

Hotspot: Manhattn’s Burgers Merode

07/06/2018

Gisteren mochten Mr. Boyfriend en ik de openingsparty van Manhattn’s Burgers Merode bijwonen. We keken er beide enorm naar uit, maar Mr. Boyfriend net een tikkeltje meer. Hij is een echte burgerliefhebber en keek hier al dagen naar uit.
We kregen een warm ontvangst en werden voorgesteld aan de twee uitbaters van deze restaurantketen. Achteraf kregen we een korte uitleg over Manhattn’s Burger en het art-deco interieur. Het werd een gezellige avond met lekker eten en drinken en we verlieten de tafel met een gevuld buikje en een brede glimlach op ons gezicht. 

Manhattn's Burgers Merode

Persbericht Manhattn’s Burgers Merode

Nieuw adres voor liefhebbers van “made in New York” hamburgers

Na de eerst de inwoners van Brussel – in de Louizalaan en bij de Beurs – en daarna Antwerpen te hebben veroverd, heeft Manhattn’s nu ook een vestiging geopend in Merode, in de Jubelparkwijk.

Dit succes is het gevolg van de enthousiaste Belgische ontvangst van deze verrukkelijke typisch New Yorkse hamburgers die met liefde gemaakt zijn. Dat de keten de ‘Best Burger in Town’ serveert, is te danken aan een strenge selectie van de allerbeste ingrediënten.

Manhattn's Burgers Merode

Een mooie geschiedenis met gevoel voor smaak

Manhattn's Burgers Merode
Een kijkje achter de schermen: De uitbater en één van zijn personeelsleden die elkaar een Double High Five geven

Eind 2014 opent de eerste vestiging van Manhattn’s haar deuren aan de Brusselse Louizalaan. Het concept valt meteen in de smaak! Een gezellige bar, recepten die recht uit New York komen en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten… Dit adres kon niet anders dan een succes worden.

Een jaar later opent bij de Beurs een tweede gelijknamige spot en in juni 2017 mag ook Antwerpen (op de Groenplaats) zich verheugen op de heerlijke hamburgers van Manhattn’s.

Sinds enkele dagen kunnen nu ook in Merode de liefhebbers van burgers hun hartje ophalen.

Manhattn's Burgers Merode

Sfeervol interieur en een 100% urban uitzicht

Manhattn's Burgers Merode

Nu het mooie weer in het land is, heeft dit nieuwe adres een schitterend verwarmd terras voorzien in Parijse stijl met 40 zitplaatsen, een zonnescherm en een art-decobinnenplaats. Kortom, supergezellig! Het geweldige uitzicht op het Jubelpark, de fraaie gebouwen en de groene omgeving: ideaal voor een heerlijke rustige pauze in het hart van de hoofdstad.

Binnen contrasteert de revisited New Yorkse art-decostijl met de rest van het meer industriële interieur.

De beste ingrediënten voor de beste hamburgers!

 Manhattn's Burgers Merode

Manhattn’s Burgers Merode volgt het succesvolle concept van de andere adressen en serveert dus ook hamburgers van topkwaliteit.

Dat betekent gecertificeerd Irish Angus-rundvlees, dagverse briochebroodjes en verse frieten (volgens Belgische traditie uiteraard twee keer gebakken). Ook de sausjes en Iced Tea zijn huisgemaakt.

Manhattn's Burgers Merode
Mr. Boyfriend regelde een leuke shot ‘behind the scenes’

Manhattn’s gebruikt alleen verse producten! Hier komt niets uit de diepvries en worden de ingrediënten met de grootste zorg geselecteerd.

De kaart biedt een uitgebreide waaier van hamburgers – voor elk wat wils dus -, maar ook salades, seizoensgebonden ‘Broadway Specials‘, vegetarische hamburgers en kindergerechten.


Mijn ervaring met Manhattn’s Burgers Merode

Het restaurant:

Wanneer je toekomt aan Manhattn’s Burgers Merode valt de mooie façade en het gezellige terras meteen op. Vervolgens wandel je binnen in een proper en ruim restaurant met zicht op de open keuken.
De personeelsleden zijn vriendelijk en werken vlot en georganiseerd met elkaar. Je zag ook dat er een goede band is ontstaan tussen de werknemers en de uitbaters (zie één van bovenstaande foto’s). Dat vind ik altijd mooi om te zien!

Het eten:

Manhattn's Burgers Merode

Ik koos de Empire Burger met extra toevoeging van avocado en mijn vriend ging voor de Rockefeller Burger met pepersaus. Beide gerechten worden geserveerd met frietjes. De sausjes kan je apart bestellen – ketchup staat wel al op tafel. Op je plateau ligt ook een doekje om je handen mee af te kuisen en te ontvetten.

De hamburgers en frietjes zijn lekker en je proeft dat de ingrediënten van goede kwaliteit zijn. Dit soort hamburgers vind ik trouwens vele lekkerder dan bv. Quick of Mc Donalds. Daar maak je me echt niet blij mee hoor! Maar met dit? Ja, zeker wel!

TIP: Neem sowieso een vork (en eventueel een mes) mee aan tafel! De burgers zijn redelijk moeilijk om uit de hand te eten. Ik haalde eerst de avocado uit mijn burger alvorens ik aan de hamburger begon.

De werking:

Je geeft je bestelling door aan de kassa. Van zodra de betaling afgerond is krijg je een ‘beeper‘ mee aan tafel en moet je wachten tot deze afgaat. Nu kan je je bestelling afhalen aan de open keuken. Hier kan je eventueel een kort babbeltje slaan met één van de vriendelijke werknemers.

Een aanrader voor burgerliefhebbers?

Ja! Ik zou hier zeker willen terugkomen samen met Mr. Boyfriend. Het eten is heerlijk (of zoals ik het noemde: een ware foodgasm!) en je zal zeker niet met honger van tafel gaan.
De homemade Ice Teas zijn een aanrader op warme zomerdagen. En voor zij die liever een biertje drinken bij hun gerecht, is er keuze uit 3 soorten, waaronder Stella Artois.

Manhattn's Burgers Merode

Praktische Informatie

Manhattn’s Burgers Merode
Jubelparkwijk
Tervurenlaan 9 – 1040 Brussel

Website: https://www.manhattns.com

E-mailhttp://info@manhattns.com


Mr. Boyfriend en ik zijn enorm dankbaar voor deze uitnodiging en hebben echt genoten van een gezellige avond in aangenaam gezelschap. Bij het verlaten van het restaurant sloegen we nog een kort babbeltje met één van de uitbaters, dat vonden we beide leuk.

Brussel is sinds kort weer een toffe hotspot rijker!

Meer hotspots in Brussel? Neem eens een kijkje op deze pagina


Alle foto’s (behalve mijn IG Story post) zijn genomen door Mr. Boyfriend, gelieve niets te kopiëren of te gebruiken voor eigen doeleinden © 

Liefs, Debby

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.