Weleda Skin Food

Weleda Skin Food

Wat eet jouw huid vandaag? Momenteel “eet” de mijne enkele fijne producten uit de Weleda Skin Food collectie. Deze producten beschermen mij van kop tot teen en hebben elk een heerlijk frisse geur. Deze Skin Food collectie is geschikt voor mensen met een droge en/ of ruwe huid. 

Weleda Skin Food

Review: Weleda Skin Food

Weleda Skin Food, de 100% natuurlijke alleskunner én hersteller van droge en ruwe huid, is al jaren een van onze bestsellers en topfavoriet van celebs en make-up artiesten. Vanwege het grote succes en de toenemende vraag om uitbreiding van het Skin Food-assortiment ontwikkelde Weleda ook Skin Food Light, Skin Food Body Butter en Skin FoodLip Balm. Skin Food Original blijft beschikbaar in twee handige formaten.

Het hart van de unieke Skin Food-formule?

Driekleurig viooltje: brengt de huid in balans
Calendula: wondhelend en ontstekingsremmend
Kamille: verzacht en brengt tot rust

Benieuwd naar deze producten? Hieronder lees je er alles over:

Weleda Skin Food Body Butter

Weleda Skin Food Body Butter

Weleda Skin Food Body Butter is een verrijking voor je lichaam. Ontdek de kracht van Weleda’s unieke Skin Food-formule met deze romige Body Butter. Ze voedt de droge huid langdurig en herstelt haar barrièrefunctie. Voor een zijdezachte huid van top tot teen. Met de natuurlijke geuren van benzoëhars, lavendel en sinaasappel creëer je een heerlijk verwenmoment voor jezelf.

Mijn mening:

De Weleda Skin Food Body Butter zorgt niet alleen voor een zachte huid, maar ruikt ook heerlijk! Het product smeert heel gemakkelijk over, omdat het precies ‘smelt’ op de huid.

Het is één van de eerste keren dat ik zo een fijne ervaring heb met een Body Butter, omdat deze meestal iets moeilijker open te smeren zijn vanwege hun dikkere textuur. 

Weleda Skin Food Voetbalsem

Weleda Skin Food Foot Balm

Weleda Voetbalsem verfrist branderige en vermoeide voeten en geeft je voeten de zorg die ze verdienen. De vetarme balsem gaat te sterke transpiratie tegen en helpt eeltvorming te remmen. Extracten van mirre en calendula in een basis van wolwas en olijfolie maken je huid merkbaar zachter en vergroten haar weerstand, waarmee de vorming van blaren wordt voorkomen. Leemaarde helpt de huid om het vocht vast te houden, zodat je voeten droog en fris blijven. De compositie van natuurlijke etherische oliën met tropische verbena, rozemarijn en lavandin geeft Voetbalsem een fris parfum die de onprettige geur van voeten vermindert.

Mijn mening:

Om eerlijk te zijn besteed ik veel te weinig tijd aan het verzorgen van mijn voeten. Ik las af en toe wel een voetverzorgingsmoment in, maar toch zorgt dit niet voor het gewenste resultaat. Dankzij de Weleda Voetbalsem heb ik eindelijk zachte voeten die lekker fris ruiken.

Gelukkig heb ik geen last van stinkvoeten (tenzij ik ballerina’s draag in de zomer), maar wel van eeltvorming. Dit is een probleem waar ik moeilijk van af geraak, zelfs met behulp van allerlei eeltvijlen, -scrubs en -producten. Deze Weleda Voetbalsem zal je eeltprobleem niet verhelpen (het zal het wel beperken), maar maakt wel je voeten opmerkelijk zachter.

Ik breng de Weleda Voetbalsem aan na het douchen of net voor het slapengaan. Je kan het ook inmasseren na een ontspannend voetbadje. 

Vraag aan mijn volgers:

Op mijn Instagram account vroeg ik aan mijn volgers of ze hun voeten voldoende verzorgen. Het merendeel gaf toe dat ze, net zoals ik, te weinig tijd besteden aan voetverzorging en dit eigenlijk meer moeten doen.

En jij? Besteed jij voldoende tijd aan het verzorgen van je voetjes?

Weleda Skin Food Lip Balm

Weleda Skin Food Lip Balm

Skin Food Lip Balm is jouw redding bij droge en gesprongen lippen dankzij Weleda’s rijke Skin Food-formule. Deze boterachtige lip balm voedt en herstelt jouw lippen met natuurlijke oliën, wassen en helende plantenextracten. Het resultaat? Zachte en soepele lippen!

Mijn mening:

Een lipbalsem is gewoon onmisbaar met dit koude weer! Zeker omdat mijn lippen heel snel barsten en scheuren. Dit zorgt voor een pijnlijk resultaat. De Skin Food Lip Balsem verzorgt mijn lippen op een juiste manier en laat een gel-achtig laagje achter.

Weleda Skin Food Light alles-in-één crème

Weleda Skin Food

Skin Food Light is een welkome dorstlesser voor de droge huid. De crème biedt een onmiddellijke hydratatie en comfort door een lichte, snel intrekkende formule. Het geheim van deze crème is de combinatie van biologische zonnebloemolie met o.a. driekleurig viooltje, kamille en calendula. De huidcrème hydrateert de huid langdurig en herstelt de barrièrefunctie.

Mijn mening:

Deze Skin Food light is mijn favoriet van de alles-in-één gezichts- en lichaamscrèmes. De textuur van de crème voelt licht plakkerig en romig aan en laat een licht laagje na op de huid. De geur bezorgt me een rustig gevoel.

Ik gebruik dit product enkel voor mijn gezicht, omdat de Body Butter me weet te bekoren met zijn verzorging. Het resultaat van de Weleda Skin Food Light crème? Een zacht en gehydrateerd gezicht, ook op mijn iets drogere zone (neus en wangen).

Weleda Skin Food alles-in-één crème

Weleda Skin Food

Skin Food is al 90 jaar één van Weleda’s best bewaarde geheimen en is ook de oplossing voor een droge en ruwe huid. Kalmerende extracten van driekleurige viooltjes, kamille en calendula vormen het hart van de formule. Deze intensief voedende crème herstelt de barrièrefunctie van de huid en vermindert jeuk en een trekkerig gevoel door droogheid. Voor een zichtbaar verbeterde huid die weer zacht en glad aanvoelt.

Mijn mening:

Deze Skin Food alles-in-één lichaams- en gezichtscrème gebruik ik wederom alleen voor mijn gezicht. Het product smeert gemakkelijk open en bezorgt je een fris gevoel.

De textuur van de crème voelt ook licht aan op de huid en laat een klein plakkerig laagje na, maar dat stoort niet als je niet te veel product gebruikt. . Het resultaat is een gehydrateerde huid dat lekker zacht aanvoelt.


Meer informatie :

Meer informatie over Weleda vind je op hun website. En neem ook eens een kijkje op hun Instagram pagina.

Liefs, Debby


** Deze review bevat ontvangen producten.

%d bloggers liken dit: