Sporten met Weleda

Sporten met Weleda

Sporten met Weleda ⎢Als zijnde sporter  vind ik het belangrijk om mijn huid en lichaam goed te verzorgen. Hiervoor gebruik ik het liefst de Berken- en Arnica Sport-lijn van Weleda. 

Het Weleda pakket van deze maand bevatte weer verschillende leuke producten die ik mocht (her)ontdekken. Ben je benieuwd naar wat ik allemaal ontving? Hieronder lees je er alles over. 

“Beautiful skin requires commitment,
not a miracle”

Sporten met Weleda

Sporten met Weleda

 

Arnica Sport Bad

Sporten met Weleda - Arnica Sport Bad

Deze aromatische Arnica Sport Bad helpt bij het herstel van spieren en gewrichten na fysieke inspanning of bij stijfheid. De werkzame extracten van biologische arnica en berkenblad, in combinatie met de warmte van het water, zorgen ervoor dat de spieren ontspannen en helpen spierpijn voorkomen. De badmelk heeft een verkwikkende geur dankzij de etherische oliën van rozemarijn en lavendel, waardoor je ook mentaal weer op kracht komt.  

Tip: Masseer je spieren na het bad met Arnica Massageolie, zodat ze warm en soepel blijven.

Review:

Ik kan echt genieten van een warm bad met een fijne badmelk of bath bomb, zeker na een sportieve week. Deze Arnica Sport Bad heeft een heel frisse geur (je waant je ergens tussen een bloemenveld, met een frisse wind door je haren – beeld je dit moment even in.. zalig he?) en maakt je me-time extra ontspannend.

Na het badmoment voelt mijn huid ook lekker zacht aan en voel ik me helemaal relax.

Arnica Sport Douchegel

Sporten met Weleda - Arnica Sport Douchegel

Gun jezelf een frisse boost na het sporten met een verfrissende Arnica Sport Douchegel, met biologische arnica. Geniet van een verkwikkende douche-ervaring met de stimulerende geur van rozemarijn en lavendel. De douchegel reinigt en verzorgt je lichaam uiterst milt, beschermt de huid tegen uitdroging en geeft nieuwe energie.

Review:

Deze Arnica Sport Douchegel herinner je je misschien nog uit mijn Weleda review van november 2018?

Het is nog steeds één van mijn favoriete douchegels voor na het sporten.

Arnica Sport Gel

Sporten met Weleda - Arnica Sport Gel

Arnica Sport Gel is direct verkoelend, bevordert de doorbloeding en helpt bij het herstel van gevoelige spieren en de verzorging van blauwverkleuring van de huid. Extract van Arnica (valkruid) bevordert de doorbloeding, wat helpt bij de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen, en de afvoer van afvalstoffen.

Review:

Onlangs had ik spierpijn in één van mijn kuiten. Normaal laat ik het zo en gun ik mijn benen wat rust, maar in dit geval kon het niet omdat ik de volgende ochtend les gaf. Ik besloot van wat Arnica Sportgel te smeren over die kuit. De volgende ochtend merkte ik dat mijn spierpijn een pak minder was en dat ik ook geen last ervaarde tijdens het lesgeven.

De geur van deze sportgel vind ik wel iets minder aangenaam, maar eens de gel aangebracht is, ruik je het niet zo meer.

Arnica Sport Massage

Sporten met Weleda - Arnica Sport Massage

Een massage met Arnica Sport Massageolie voor het sporten helpt spierkrampen en stijfheid voorkomen. Na lichamelijke inspanning zorgt het verwarmende effect van de olie ervoor dat de spieren goed ontspannen. Tegelijkertijd stimuleert ze de natuurlijke regeneratie van de huid, waardoor deze gezond en elastisch blijft. Ook bij stijfheid in nek en schouders brengt Arnica Sport Massageolie verlichting. 

Review:

Deze Arnica massageolie vind ik echt een heerlijk product! Het is ideaal om mijn spieren mee in te masseren na een intensieve work-out of yogasessie, of gewoon om jezelf mee te (laten) masseren.

Ik masseerde er ook Mr. Boyfriend mee in de hoop zijn rugpijn wat te verminderen. Hij genoot van het gevoel van de olie en de massage zelf.

Berken Douchepeeling

Sporten met Weleda - Berken Douchepeeling

Deze Berken douchepeeling met berkenblad-extract is bijzonder mild en verfijnt het huidbeeld. Door licht in te masseren stimuleren de fijne wasparels, gemaakt van carnauba- en bijenwas, de microcirculatie van de huid zonder de vitale huidcellen te beschadigen. Bio-sesamolie en abrikozenpitolie verzorgen intensief. Je huid wordt soepel, zijdezacht en zichtbaar gladder. 

Review:

Wie houdt er nu niet van een peeling? De korrels van deze Berken douchepeeling zijn fijn en schuren niet over de huid. Hierdoor voelt het peelen aangenaam aan.

De geur van het product is fris en mijn huid voelt zachter aan.

Berken Anti Cellulite Olie

Sporten met Weleda - Sporten met Weleda - Berken Anti Cellulite Olie

Berken Cellulitisolie bevat een uitgekiende combinatie van actieve plantenextracten die de vetafbraak in de onderste huidlagen stimuleren en de afvoer van afvalstoffen en vocht activeren. De tarwekiemolie en het olie-extract van rozemarijn bevorderen de doorbloeding en ondersteunen het herstellend vermogen van de huid en het bindweefsel.

Review:

Persoonlijk geloof ik niet in anti-cellulitis middelen en daarom gebruik ik het nooit. Cellulitis is iets waar (bijna) elke vrouw mee kampt, maar wil niet zeggen dat het iets is om je over te schamen. Een gezonde levensstijl en voldoende lichaamsbeweging of sporten kan helpen bij het verminderen van cellulitis.

Wat ik wel geloof is dat dit soort producten kan helpen bij het bevorderen van een goede bloeddoorstroming en het herstellen van het bindweefsel.


Meer info

Website BE: www.weleda.be (bron)
Website NL: weleda.nl

Instagram: @weledanl
Facebook: Weleda


[ Sponsored: Deze blogpost bevat ontvangen producten. ]

Liefs, Debby

7 thoughts on “Sporten met Weleda

  • Weleda zijn echt zalige producten… Berkensap wordt wel gebruikt als detox-product (ook om te drinken), dus misschien dat het ook wel vocht afdrijft…? Maar net als jij ben ik wat sceptisch tov cellulitisproducten.

  • Ik ben niet bekend met deze lijn. En dat komt misschien ook wel omdat ik de verpakking er niet echt uitnodigend uit vind zien. Eerder voor iets wat je slikt of smeert als je ziek bent. Maar…. Na het lezen van je blog ben ik wel benieuwd geworden. Ik vind badderen nl ook erg fijn en maak daar ook altijd me-time voor vrij. Dit zie ik nl wel zitten: “je waant je ergens tussen een bloemenveld, met een frisse wind door je haren”

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: