Instagram wist mijn content

Instagram wist mijn contentHeb jij ook last van een Instagram die ineens je posts of zelfs je account weghaalt zonder enige uitleg? Dan ben je niet alleen, want ook ik was hier het slachtoffer van. 

Gisterenmiddag maakte ik iets (best wel) engs mee. Ik zat, zoals de meeste Instagrammers, te scrollen op m’n schermpje. Ineens kwam er een in-app bericht dat me vroeg of “mijn gsm-gegevens nog steeds juist zijn?”. Ik probeerde dit weg te doen door te cancellen, maar had uiteindelijk geen andere keuze dan te bevestigen en de ontvangen verificatie-code in te geven. Van zodra ik op mijn profiel klikte, zag ik dat Instagram zeker 400 posts gewoon weggehaald heeft. Eerst merkte ik op dat er iets niet klopte aan mijn account en achteraf zag ik het nummeraantal van mijn Instaposts zakken naar 176. Later merkte ik ook op dat mijn Highlights stukken ontbreken.. Dat is pijnlijk om je “werk” en tijd in korte tijd te zien verdwijnen, geloof me!

“Instagram wist mijn content?!”

In paniek veranderde ik mijn wachtwoord, want je weet niet goed wat er aan de hand is.. Redelijk snel had ik door dat ik niet gehacked kon zijn mits ik geen vreemde sms of e-mail ontvangen had. Het lag duidelijk aan Instagram zelf. Ze hebben zowel recente als oude posts weggehaald, dus ik begrijp niet op wat ze zich gebaseerd hebben bij het weghalen van de posts. De support dienst contacteren heeft tot op heden niets uitgehaald (shocker…!).

Instagram removed my content

Ik deelde een post in mijn Instagram Stories waarin ik vermelde dat iemand of Instagram zelf mijn content gewist heeft. Ik vermelde ook dat mijn privacy settings in orde zijn (ik ben hier heel voorzichtig mee sinds ik vernam dat hackers de ronde doen). Op deze Story kwamen verschillende reacties van mijn volgers die dezelfde verhalen hoorden bij andere Instagrammers, of het ook meemaken. Ook bij hen waren er IG Posts, Stories en Highlights verdwenen.

Het nadeel is dat je account ook meteen een shadowban krijgt, wat resulteert in een laag bereik. Alsof het belachelijke algoritme niet erg genoeg is?

Niet alleen je content wissen, maar ook je account

Eén van mijn volgers had een soortgelijk probleem, maar in haar geval werd haar account tijdelijk weggehaald. We konden haar niet meer vinden en het duurde toch enige tijd eer ze de account terug kreeg. Gelukkig is zij geen content kwijt.

Instagram wist mijn content

Geen recent probleem

Deze ‘bug‘ is jammer genoeg een gekend probleem bij Instagram. Na grondig zoeken op Google, vond ik eindelijk meer uitleg omtrent dit gebeuren. In 2015 en 2017 waren er ook voorvallen van Instagram leden die zagen hoe Instagram hun posts en/ of account weghaalde. Bij de meesten kwamen de posts of accounts gelukkig wel terug, maar anderen zagen hun content niet snel of helemaal niet terug.

Instagram is wel op de hoogte, maar het probleem doet zich toch regelmatig voor.

Instagram geeft geen uitleg

Blijkbaar zou Instagram ook geen verdere uitleg geven bij het rechtzetten van je account. Dat verbaasd me ook niet, want toen mijn Facebook Pagina zomaar verdween, kreeg ik ook geen verdere uitleg van Facebook.

Hoe loopt het nu verder?

Ik denk dat het afwachten is. De meesten kregen na lange tijd hun content/ accounts terug en de shadowban werd opgeheven.

Het is belangrijk dat je kalm blijft (wat me verbazend lukte). Natuurlijk ben je in paniek, want je hebt geen idee van wat er aan de hand is en hoe het afloopt. Je volgers een mededeling geven kan altijd helpen, want zij zullen zich ook wel afvragen waar je posts naartoe zijn. Hoe meer je je volgers op de hoogte kan stellen en updates kan geven, hoe gemakkelijker het voor hun is om te begrijpen wat er eventueel ook bij hen kan gebeuren.


Meer info en verhalen vindt je op de website van thepreviewapp.com

Ik hoop dat ik mijn content terug krijg. Ik houd jullie sowieso op de hoogte!

Hebben jullie ook al ervaren dat Instagram zomaar je posts of account weghaalt? Laat het me gerust weten in de onderstaande comments en vertel me zeker hoe het afliep!

Liefs, Debby

 

2 thoughts on “Instagram wist mijn content

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: