Fitness

POPpilates Instructor

pop-logoHey iedereen!

Vandaag heb ik goed nieuws voor jullie!

Sinds 23 februari 2017 mag ik mezelf een ‘Certified POPPilates Instructor‘ noemen.

Wat is POPPilates?

POP Pilates is opgestart door Cassy Ho, de maker van Blogilates. Ze is de nummer één fitness channel op YouTube. Dankzij het succes van haar YouTube workouts en haar PIIT28 programma’s, wou ze haar positiviteit en de kracht van POPpilates wereldwijd bekend maken.
POPPilates is een Total Body workout waarbij je enkel je lichaamsgewicht en een matje nodig hebt. De workout bestaat uit de klassieke, maar ook geupdate houdingen van pilates.  De bewegingen worden uitgevoerd op de beat van je favoriete TOP40-song. De studenten ervaren dit als een “dans op de mat“.

photo

Instructor worden?

Cassey creëerde een online platform waar je je kan aanmelden om Instructor te worden. Je betaald een bedrag om toegang te krijgen tot het online forum + de choreografie + een handleiding + ondersteunende hulp voor Instructors. Na het inschrijven, heb je 3 maand de tijd om je examen te doen.
Het examen is eigenlijk heel simpel. Je hebt eerst een online, theoretische proef en je moet natuurlijk ook een praktijk examen doen. Hiervoor moet je een video maken met de ingestudeerde choreografie – met een duur van 30 min. Je hebt enkel 3 studenten nodig die de choreografie mee geoefend hebben met jou, een camera om de workout te filmen en een positieve vibe om je studenten te motiveren. Nadien stuur je je filmpje door en nadien is het afwachten op het resultaat.

Mijn ervaring met POPPilates

Persoonlijk vind ik POPPilates één van de leukste manieren om te sporten. Ik ontdekte het YouTube kanaal ‘Blogilates’ in februari 2016. In het begin vond ik de bewegingen heel zwaar, omdat mijn lichaam enkel gewoon was van veel cardio te doen, afwisselend met enkele buik- en bilspieroefeningen. Ondanks het feit dat de oefeningen zwaar waren, vond ik de workouts wel superleuk om te doen. De positieve vibe van Cassey straalde door op mij en ik kreeg écht zin om te sporten. Haar workouts zijn kort, dus je kan het excuus ‘geen tijd’ niet gebruiken, daarom doe ik meerdere workouts na elkaar.
Sinds ik Blogilates heb leren kennen, heb ik verandering gezien in mijn lichaam. Ik viel af op een juiste manier (niet enkel door 2u lang op de crosstrainer te staan) en ik kreeg spieren. Ik zag eindelijk een verandering in mijn lichaam zoals ik het wou. Ik zag progress!  In mei ’16 was mijn doel om mijn eerste push-up te doen, dankzij de triceps workout van Blogilates, is dit dan ook gelukt. Je hebt geen idee hoe trots ik was op mezelf!
Ondertussen doe ik al 1 jaar POPpilates en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik heb eindelijk één van mijn passies ontdekt.
Toen ik zag dat je via een Internationaal online programma Instructor kan worden, begon ik erover te dromen. En die droom moest vervult worden, dus in november ’16 greep ik mijn kans. Mr. Boyfriend gaf mij een extra duwtje in de rug, want ik twijfelde toch wel. Het is iets waar ik 100% zeker over wou zijn, maar mr. Boyfriend wist ondertussen al dat ik dit voor de volle 110% wou. Zo begon ik aan mijn POPjourney om een POPinstructor te worden.

Het examen

Het examen, dit was mijn grootste stress, positieve stress wel te verstaan. Ik begon met de choreografie van POP6 in te oefenen, zo verwerkte ik de choreografie in mijn work-out routine. In het begin volgde ik nog mee met de videos, maar uiteindelijk probeerde ik het zelf, met alleen de begeleiding van de muziek en choreography sheets. Ik oefende zoveel mogelijk op de bewegingen en op de tellen van de beat. Ik zette de muziek regelmatig op en oefende in mijn hoofd. Eens dit lukte zonder enige hulpmiddelen, maakte ik een gelukssprongetje. Nu moest ik enkel nog oefenen op het spreken. Je moet je examen in het Engels afleggen en je moet de namen van de bewegingen goed kennen. Uiteindelijk is dat niet zo moeilijk, de meeste benamingen kende ik al dankzij de YouTube videos.
Het is ook héél belangrijk dat je regelmatig oefent samen met je 3 studenten. Zij moeten de choreografie natuurlijk ook kennen, zodat ze vloeiend kunnen mee bewegen. Maar onthoud wel dat de examinators niet naar de studenten kijken, maar naar jou.

De dag voor het examen oefende ik nog een laatste keer de choreografie én het spreken. ’s Nachts kon ik amper slapen van de stress, wat was dat toch zo spannend allemaal! Op 22 februari deed ik mijn examen samen met een ander meisje die ook voor haar examen ging. Zij begon met haar examen van 30min. en na een korte pauze was het aan mij. Ineens breekt alle stress uit en is het zover. De tijd vloog letterlijk voorbij en voor ik het wist zaten we aan de Flexibility Training (m.a.w. : Stretch routine). In de avond stuurde ik mijn video op naar het Hoofdkwartier in de USA. Om 1u ’s nachts kreeg ik een antwoord :

“Dear Deborah,

Congratulations! You passed your video evaluation and you are now an official member of the POP Pilates® Instructor Army! You will find your detailed evaluation attached for your review.”

Ik was geslaagd met 90%  ?! En jawel, ik heb vreugdedansjes en – kreetjes gemaakt, ik kon het gewoon niet geloven! Mijn droom werkelijkheid ?!!

En nu?

Nu ga ik op zoek naar een plaats waar ik kan beginnen als POPpilates Instructor. Spannend allemaal! Ik houd jullie sowieso op de hoogte :).


∴ Weetje: Het is héél belangrijk dat je de beat door hebt, vooraleer je de choreografie gaat instuderen. Dat kan even duren, maar uiteindelijk heb je die beat snel te pakken. Zo ga je onbewust andere liedjes bestuderen voor de beat.
Tip: Wanneer je de choreografie helemaal van buiten kent, probeer jezelf eens te filmen. Doe alsof je het examen aan het uitvoeren bent. Zo zie je jezelf aan het werk en kan je jezelf verbeteren indien nodig.

Groetjes,
Debby ♥


» Wil jij ook graag Certified POPpilates Instructor worden? Meld je hier aan.

Spread the love ♥

0 thoughts on “POPpilates Instructor

Schrijf een reactie: