POP Pilates Instructor

Hey iedereen! Vandaag heb ik goed nieuws voor jullie! SEén van mijn dromen is uitgekomen, want sinds 23 februari 2017 mag ik mezelf een ‘Certified POP Pilates Instructor’ noemen. 
In dit artikel leg ik jullie meer uit over wat POP Pilates inhoudt, hoe de training verloopt en hoe je het examen moet afleggen.

Wat is POP Pilates?

POP Pilates is opgestart door Cassy Ho, de maker van Blogilates. Ze is de nummer één fitness channel op YouTube. Dankzij het succes van haar YouTube workouts en haar PIIT28 programma’s, wou ze haar positiviteit en de kracht van POPpilates wereldwijd bekend maken.
POP Pilates is een Total Body workout waarbij je enkel je lichaamsgewicht en een matje nodig hebt. De workout bestaat uit de klassieke, maar ook geupdate houdingen van pilates.  De bewegingen worden uitgevoerd op de beat van je favoriete TOP40-song. De studenten ervaren dit als een “dans op de mat“.

POP Pilates Instructor worden?

Cassey creëerde een online platform waar je je kan aanmelden om Instructor te worden. Je betaald een bedrag om toegang te krijgen tot het online forum + de choreografie + een handleiding + ondersteunende hulp voor Instructors. Na het inschrijven, heb je 3 maand de tijd om je examen te doen.
Het examen is eigenlijk heel simpel. Je hebt eerst een online, theoretische proef en je moet natuurlijk ook een praktijk examen doen. Hiervoor moet je een video maken met de ingestudeerde choreografie – met een duur van 30 min. Je hebt enkel 3 studenten nodig die de choreografie mee geoefend hebben met jou, een camera om de workout te filmen en een positieve vibe om je studenten te motiveren. Nadien stuur je je filmpje door en nadien is het afwachten op het resultaat.

Mijn ervaring met POP Pilates

Persoonlijk vind ik POP Pilates één van de leukste manieren om te sporten. Ik ontdekte het YouTube kanaal ‘Blogilates’ in februari 2016. In het begin vond ik de bewegingen heel zwaar, omdat mijn lichaam enkel gewoon was van veel cardio te doen, afwisselend met enkele buik- en bilspieroefeningen. Ondanks het feit dat de oefeningen zwaar waren, vond ik de workouts wel superleuk om te doen. De positieve vibe van Cassey straalde door op mij en ik kreeg écht zin om te sporten. Haar workouts zijn kort, dus je kan het excuus ‘geen tijd’ niet gebruiken, daarom doe ik meerdere workouts na elkaar.
Sinds ik Blogilates heb leren kennen, heb ik verandering gezien in mijn lichaam. Ik viel af op een juiste manier (niet enkel door 2u lang op de crosstrainer te staan) en ik kreeg spieren. Eindelijk zag ik een verandering in mijn lichaam zoals ik het wou.  In mei ’16 was mijn doel om mijn eerste push-up te doen, dankzij de triceps workout van Blogilates, is dit dan ook gelukt. Je hebt geen idee hoe trots ik was op mezelf!
Ondertussen doe ik al 1 jaar POP Pilates en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ik heb eindelijk één van mijn passies ontdekt.

PPOW

Toen ik zag dat je via een Internationaal online programma (PPOW – POP Pilates Online Workshop) POP Pilates Instructor kan worden, begon ik erover te dromen. En deze droom zou vervult worden!
Ik greep ik mijn kans tijdens het Black Friday-weekend in november 2016. Mr. Boyfriend gaf mij een extra duwtje in de rug, want hij wist dat ik dit voor de volle 110% wou.
Zo begon ik aan mijn journey om een POP Pilates Instructor te worden.

Het POP Pilates Instructor examen

Het examen was één van mijn grootste stressmomenten – positieve stress wel te verstaan. Ik oefende de choreografie in en verwerkte deze in mijn work-out routine. In het begin volgde ik nog mee met de videos, maar uiteindelijk probeerde ik het op mezelf met alleen de begeleiding van de muziek en choreography sheets.
Ik oefende zoveel mogelijk op de bewegingen en zette de muziek regelmatig op om te oefenen in mijn hoofd. Eens dit lukte zonder enige hulpmiddelen, maakte ik een gelukssprongetje. Nu moest ik enkel nog oefenen op het spreken.
Je moet je examen in het Engels afleggen en moet de namen van de bewegingen goed kennen. Uiteindelijk is dat niet zo moeilijk, want de meeste benamingen kende ik al dankzij de YouTube videos.
Het is ook héél belangrijk dat je regelmatig oefent samen met je 3 studenten, want zij moeten de choreografie natuurlijk ook kennen zodat ze vloeiend mee kunnen doen. Onthoud wel dat de examinators niet naar de studenten kijken, maar naar jou.

De dag voor het examen oefende ik nog een laatste keer de choreografie en het spreken. ’s Nachts kon ik amper slapen van de stress, wat was dat toch zo spannend allemaal!

Op 22 februari deed ik mijn examen samen met een ander meisje die ook voor haar examen ging. Zij begon met haar examen van 30min. en na een korte pauze was het aan mij. De tijd vloog letterlijk voorbij en voor ik het wist zaten we aan de Flexibility Training (m.a.w. : stretch routine).

De uitslag:

In de avond stuurde ik mijn video op naar Hoofdkantoor van POP Pilates. Om 1u ’s nachts kreeg ik een antwoord :

“Dear Deborah,

Congratulations! You passed your video evaluation and you are now an official member of the POP Pilates® Instructor Army! You will find your detailed evaluation attached for your review.”

Ik was geslaagd met 90% !! En jawel, ik heb vreugdedansjes en – kreetjes gemaakt, ik kon het gewoon niet geloven! Mijn droom werd ineens werkelijkheid.

En nu?

Nu ga ik op zoek naar een plaats waar ik kan beginnen als POP Pilates Instructor. Spannend allemaal! Ik houd jullie sowieso op de hoogte 🙂 .


Weetje: Het is héél belangrijk dat je de beat door hebt vooraleer je de choreografie gaat instuderen. Dat kan even duren, maar uiteindelijk heb je die snel te pakken. Zo ga je onbewust andere liedjes bestuderen voor de beat, liedjes dat je later kan verwerken in een choreografie. 

Tip: Wanneer je de choreografie helemaal van buiten kent kan je jezelf eens te filmen. Zo zie je jezelf aan het werk en kan je jezelf verbeteren indien nodig.

Liefs,
Debby ♥


Wil jij ook graag Certified POP Pilates Instructor worden? Meld je hier aan.

12 thoughts on “POP Pilates Instructor

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: