Mijn fitjourney: from potato to fitgirl

Mijn fitjourney - Debbythechocoholic

Op Instagram vroeg ik via een poll aan mijn volgers of ze interesse hadden in mijn fitjourney. 95% stemde in en om eerlijk te zijn had ik niet zoveel respons verwacht. Ik dacht eerder dat mijn volgers iets zouden hebben van “weer een fitjourney, who cares?”, maar niets was minder waar. Ze keken blijkbaar uit naar mijn verhaal en daarom besloot ik er vandaag een blogpost over te delen zodat ook jullie, mijn lezers, kunnen meevolgen. 

Mijn fitjourney: from potato to fitgirl

Tamme Debby

Ik was het type meisje dat graag wou dansen of turnen, maar in de plaats daarvan Karate moest volgen. Op school deed ik weinig mee met de lessen, tenzij we zouden turnen of dansen. Het werd zelfs zo erg dat ik mijn sportkleding “vergat” en op hakken naar de les kwam tijdens de twee laatste jaren in het middelbaar, maar dat kwam vooral omdat mijn leerkracht mannelijke lessen gaf: hockey, voetbal, basket.. SAAI! Je kan je wel inbeelden hoe de sportleerkracht een hekel had aan mij, want ik kreeg zelfs een herexamen voor Lichamelijke Opvoeding. Jawel, dat kan dus echt 😳!

Mijn fitjourney - Debbythechocoholic

I’d rather party than work out..

Na mijn middelbaar ging ik op mezelf wonen en dacht ik helemaal niet aan sporten, want ik was eerder het type meisje dat graag alcohol dronk en véél te ongezond at. Koken voor 1 persoon vond ik de moeite niet, dus werden het vaak opwarm maaltijden of diepvriespizza’s. Ik had wel een weegschaal, maar zou daar niet opstaan want het interesseerde me gewoon niet hoeveel ik woog. De kilo’s kwamen er beetje per beetje bij en zo woog ik op een bepaald moment 75 kg (of meer, ik durf het me niet te herinneren).
In 2011 leerde ik Mr. Boyfriend kennen en zou mijn leven veranderen, maar dat wist ik toen nog niet.

Ik voel me vet, wat nu..?

Bron: Google

Een jaar later stond ik in de badkamer te paraderen toen mijn vriend me een opmerking gaf over mijn buikje dat vanonder mijn topje kwam piepen. Jammer genoeg droeg ik niet bepaald flatterende kleding waardoor al mijn vormen en minpunten goed zichtbaar waren, maar in mijn ogen paste deze kledingstijl bij me. Toch kwetste de opmerking van mijn vriend me en begon ik te beseffen dat ik mijn lichaam aan het verpesten was. Het kon zo niet verder vonden we allebei, maar ik was natuurlijk over mijn toeren en begon te flippen. Ik zou én moest vermageren, maar wist niet hoe. Eerst dacht ik aan “vet laten wegzuigen” (dramaqueen!), maar achteraf gezien was de fitness een betere optie. Zo begon mijn fitjourney.

In de fitness vond ik de cardiotoestellen het leukste, want je kon er lekker lang op blijven staan, veel calorieën mee verbranden en je verloor nog eens gewicht ook! Zo verloor ik wel een pak gewicht, maar werd niet strakker, want ik deed niet aan krachttraining. Toch voelde ik me al een pak beter in mijn vel en durfde ik mijn oude levensstijl de rug toe te keren.

Wannabe fitgirl

In 2013 zouden we verhuizen en dat betekende dus ook het einde van mijn fitnessbezoeken. In de gemeente waar we gingen wonen waren de fitnessen een pak duurder en ik zag het niet zitten om zoveel geld uit te geven aan iets dat ik “misschien toch zou opgeven”. Ik kocht enkele gewichtjes, een steptoestel en een fitnessmat bij Decathlon en gebruikt fitness apps op mijn gsm om te sporten. Dit gaf natuurlijk niet hetzelfde resultaat als de fitness zelf en ik werd gefrustreerd, want naast het sporten at ik wel nog ongezond. Zo kwam ik op het idee om mijn calorie-inname bij te houden via MyFitnessPall. Deze app werd mijn vriend en alles wat ik at ging mooi in het lijstje, maar jammer genoeg at ik véél te véél en veranderde er niets.

Ik miste mijn cardiotrainingen en besloot om een Elliptical Trainer in huis te halen, hier kon ik echt uren opstaan. Wanneer ik teveel gegeten had doorheen de dag ‘strafte’ ik mezelf door nog langer op dat toestel te staan. Daarnaast stak ik ook mijn vinger in mijn keel omdat ik me schuldig voelde en perse wou vermageren. Op lange termijn hongerde ik mezelf zelfs uit met slaatjes, yoghurt en beschuitjes.  Toen mijn vriend dat allemaal te weten kwam, besefte hij dat ik een serieus probleem had.

Bron: Google

Nadien belande ik ook nog eens in een depressie én burn-out en sloeg ik helemaal op hol. Mijn emotionele vreetbuien verergerde, mijn fitjourney werd gepauzeerd en ook mijn yogabeoefening moesten eronder lijden. De kilo’s vlogen er bij en ik voelde me terug ‘dik’ en ‘lelijk’ en was bang dat mijn vriend me zou verlaten.

Bron: Google

In the end..

Gelukkig was er licht aan het einde van deze oneindig lange tunnel en veranderde mijn leven in 2016. Langzamerhand kroop ik uit het zwarte gat en hernam ik het sporten. Ik ontdekte Dance with Keaira Lashae en POP Pilates op YouTube en had eindelijk plezier in mijn work-outs. Op het gebied van yoga besloot ik om terug vanop 0 te beginnen en zo volgde ik enkele Beginner Yogachallenges. Eindelijk kreeg ik een routine in mijn fitjourney en keek ik er ook naar uit om in mijn salon te sporten of dansen.

Ik merkte ook verschil in mijn lichaam, niet alleen mijn gewicht ging naar beneden, maar ook mijn vetpercentage. Mijn relatie met MyFitnessPall werd verbroken, want dat ding maakte me ongelukkig.

In de tweede helft van 2016 besloot ik dat ik mijn passie en liefde voor Yoga, en later ook POP Pilates, wou delen met anderen. Ik was niet 100% zeker of ik er voor zou gaan, maar gelukkig gaf mijn vriend me het nodige duwtje in de rug. Zo startte ik mijn opleidingen om een Certfitied Instructor te worden.

Mijn fitjourney - Debbythechocoholic

En nu?

Ondertussen geef ik al 1 jaar privé- en groepslessen Yoga en POP Pilates in mijn lokale fitness. Ik sport 3 à 4x/ week en probeer 5 à 6x/week aan yoga te doen.

Op lichamelijk vlak heb ik veel vooruitgang geboekt en ik heb eindelijk van mezelf en mijn lichaam leren houden. Ook mentaal heb ik enkele vooruitgangen gemaakt, vooral dankzij yoga en meditatie. Eindelijk heb ik een levensstijl gevonden die écht bij me past!

Slot

Zonder die ene opmerking van mijn vriend had ik misschien nooit mijn levensstijl willen veranderen en zonder zijn steun had ik nooit voor mijn dromen van Yoga & POP Pilates Instructor gegaan. Hij is mijn allergrootste steun geweest en ik ben hem enorm dankbaar dat hij aan mijn zijde bleef – hoe lastig ik ook ben geweest tijdens het vallen en opstaan in mijn fitjourney.

En natuurlijk mag ik mijn volgers en lezers niet vergeten, want zij (jullie) zijn ook een hele grote steun en hebben me zo gemotiveerd in de afgelopen maanden/ jaren.


Lees ook:

Certified Yoga Instructor

Certified POP Pilates Instructor


Blijf mijn fitjourney volgen op Instagram: @debby_the_chocoholic

Liefs,
Debby ♥

31 thoughts on “Mijn fitjourney: from potato to fitgirl

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: