dessert, Tussendoortjes

Ferrero Chocolade Mousse

Alvast mijn excuses voor het mega lekkere toetje dat ik vandaag met jullie deel. Een tijdje terug werd ik op Facebook getagt in een receptfilmpje om Ferrero Chocolade Mousse te maken. Het zag er zo lekker uit en daarom besloten een vriendin en ik van deze samen te bereiden. Gisteren spraken we af bij mij thuis en gingen we aan de slag in de keuken. Beiden keken we enorm uit naar dit hemelse chocoladegerecht en het resultaat was om je vingers van af te likken. ’s Avonds werd deze Ferrero mousse goedgekeurd door Mr. Boyfriend en een vriend van ons, nu moet ik alleen jullie nog kunnen overtuigen! Ik beloof het je, dit is een waar festijn voor de chocoladeliefhebbers onder ons! 

Ferrero Chocolade Mousse

Recept: Ferrero chocolade mousse (5 à 6 potjes)

Ferrero Chocolade Mousse

Ingrediënten:

 • 200 g pure chocolade (ik gebruikte Jacques)
 • 5 eieren
 • 40 g boter
 • 15 Ferrero Rocher’s

Bereiding:

 1. Smelt de chocolade samen met de boter au bain-marie.
 2. Scheidt het eiwit van de eidooiers en doe in een mengkom.
 3. Klop het eiwit stijf met een handmixer of klopper. Plaats de mengkom even in de koelkast.
 4. Laat de gesmolten chocolade afkoelen.
 5. Doe de Ferrero’s in een kommetje en verkruimel ze met je handen.
 6. Met een spatel meng je langzaam het mengsel van chocolade en boter onder het opgeklopte eiwit.
 7. Meng de gecrushte Ferrero’s onder de chocolademousse.
 8. Schep in potjes of kommetjes en laat 1 à 2u. opstijven in de koelkast.
 9. Werk af met een (halve) Ferrero en serveer.

Tip: Omdat dit gerechtje een overload aan chocolade is, kan je mousse iets harder zijn dan een normale chocomousse. Laat je potje even staan tot de mousse zachter is.


Ga jij deze overheerlijke Ferrero Chocolade Mousse maken? Laat het me weten in onderstaande comments ☺️.


Probeer ook eens deze lekkere chocomousse of vegan mousse.

• Volg me op Instagram en Facebook •

Spread the love ♥

71 thoughts on “Ferrero Chocolade Mousse

 1. Wauw dit recept ziet er echt ongelooflijk lekker uit! Het is dat glutenvrije ferrero rochers best duur zijn maar anders had ik het zo gemaakt. Misschien kan ik een variatie op dit recept maken. Bedankt!

  1. Hey Nicole,
   Dat is geen domme vraag hoor 🙂 Ben het even gaan opzoeken voor jou en dit is wat ik vond:
   “Rauwe eiwitten kunnen geen kwaad, al beperkt het de houdbaarheid wel behoorlijk (niet langer dan 48u. bewaren). Gezonde mensen zullen er geen last van hebben, maar als er bijvoorbeeld zwangere vrouwen in het gezelschap zijn is het beter dit risico te vermijden.” – Ik + 3 andere personen hebben gedurende 2 dagen van deze chocolademousse gegeten en niemand had klachten. Je moet natuurlijk zien dat je eieren vers zijn. Dit kan je testen door 1) Het ei in water zou leggen, dan mag het niet naar boven drijven. 2) Er even mee schudden (lichtjes!), als het ei klutst is het niet meer goed.
   * Dus om je vraag te beantwoorden: ja, het speelt een rol, maar kan geen kwaad als je verse eieren gebruikt en in goede gezondheid bent. *

 2. ik ben een uitzondering, denk ik, ik eet helemaal niet graag chocolade en al helemaal niet graag ferrero
  maar ik heb wel een zeer leuke cadeau in gedachten voor vele mensen die ik ken nu! Bedankyt!

 3. Eigenlijk had ik je blog willen overslaan. Mij kun je wakker maken voor chocade. En ik heb er nu echt zin in maar heb het niet in huis. Niet leuk!

Laat een comment achter: