Review: FeetUp Trainer

FeetUp Trainer

Hoi lieve yogis! Ik sta al een tijdje te popelen om dit artikel met jullie te delen, want het gaat namelijk over de FeetUp Trainer. De wat? Een yogahulpmiddel dat je helpt bij onder andere omgekeerde houdingen. Want zeg nu zelf, wanneer je op je hoofd staat, kan dat wat lastig aanvoelen aan je nek en misschien zelfs aan je schouders. Ik was een lange tijd bang voor omgekeerde houdingen, omdat ik dacht dat ik meteen achterover zou vallen. Dat gebeurde natuurlijk ook, want no way dat je zo een houding van de eerste keer goed kan uitvoeren! Je hebt er namelijk veel geduld en een stevige core en sterk evenwichtsgevoel voor nodig. Daarnaast moet je je altijd goed opwarmen alvorens je op je hoofd gaat staan. 

FeetUp Trainer

Toen ik vorige maand een mailtje kreeg met de vraag of ik dit toestel wou uittesten, zei ik natuurlijk geen “Neen“. Ik had de FeetUp al eerder gespot bij yogis die ik volg op Instagram en vond het er handig en leuk uitzien. Deze ‘yogakruk‘ kwam goed van pas omdat ik recent op mijn Unsupported Pincha aan het oefenen was en mijn knie bezeerde tijdens het uitschuiven (niets erg hoor, gewoon een pijnlijke blauwe plek dat weken bleef). Hierdoor durf ik deze houding niet meer uitvoeren zonder hulp van een muur, Mr. Boyfriend of dit toestel. Hoofdstand daarentegen durf ik wel uit te voeren, maar ik moet nog werken aan mijn mobiliteit in deze houding. Mijn benen spreiden is nog een level te hoog, maar ik blijf oefenen! Gelukkig kan ik ondertussen expermimenteren op een veilige manier dankzij de FeetUp Trainer.

FeetUp Trainer - Headstand

Het ontstaan van de FeetUp Trainer:

De creatieve geest van Kilian, een Duitse yogadocent en ontwerper uit de Allgäu streek, bracht hem op het idee van de FeetUp Trainer te ontwerpen. In 2008 bracht het een geheel nieuw perspectief teweeg binnen de yogagemeenschap. De benaming voor zijn uitvinding was eerst ‘de hoofdstandkruk’ en werd vervolgens ‘de yogakruk’. Omdat er iets miste aan de naam, besloot Kilian in 2010 om de naam te wijzigen naar FeetUp: het hoofd staan ondersteboven en de voeten zijn in de lucht.

De lancering van de FeetUp Trainer maakt het voor duizenden yogabeoefenaars gemakkelijker en veiliger om te oefenen op de hoofdstand. Zelfs je eerste poging zal soepel verlopen, omdat het nu gaat over het verkrijgen van vertrouwen in plaats van kracht.

Ondertussen is de FeetUp Trainer een geavanceerd en onmisbaar trainingsapparaat, getest en aanbevolen door ervaren yogadocenten.

FeetUp, nu een familiebedrijf:

In 2012 richtte Killian, samen met zijn ouders en zus, het familiebedrijf Freigeist Products GmbH (letterlijk: vrijdenker producten) op. Zijn zus, Marein, houdt zich vooral bezig met de FeetUp partner studio’s.

 ‘A headstand a day, keeps the doctor away!’

‘Turn the world upside down and you’ll have the sky at your feet.’

De hoofdstand uitvoeren was nog nooit zo makkelijk dankzij de FeetUp Trainer:

 • Makkelijker & veiliger de hoofdstand beoefenen
 • Ideaal voor zowel beginnende als ervaren yogi’s
 • Aanbevolen door yogadocenten

FeetUp Trainer - Headstand

Gebruiksvriendelijk

De FeetUp® Trainer maakt het zelfs voor beginnende yogi’s mogelijk om de hoofdstand te beheersen. Een intensieve warming-up is niet perse nodig, maar het is wel belangrijk dat je je sowieso opwarmt alvorens te beginnen aan omgekeerde houdingen. Het kan zijn dat je in het begin een lichte druk in je hoofd voelt wanneer he voor het eerst ondersteboven staat. Je mag ook niet vergeten dat het tijd kost om te wennen aan een gekke positie, waar tevens andere bloedstromen bij komen kijken. Wanneer je vaker oefent, wordt het vanzelf een prettiger gevoel.

Eindeloos variëren in houdingen/ oefeningen

Naast hoofdstand kan je talloze stretch- en ontspanningsoefeningen uitvoeren met de FeetUp Trainer. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden, ongeacht je ervaring. Je kan het toestel ook gebruiken als houvast voor moeilijkere houdingen (bv. de Sugar Cane Pose), voor armbalances of voor achterwaartse buigingen.

FeetUp Trainer Forward Fold

Een opluchting voor je nek

Dankzij het ergonomisch ontworpen kussen rust je lichaamsgewicht op de schouders en worden je nekwervels en wervelkolom ontlast. Veiligheid gaat voor alles!

FeetUp Trainer Headstand variation

Voordelen:

 • zeer eenvoudig en leuk om te gebruiken
 • 100% succes bij je eerste verzoek
 • een minuut brengt 100% voordelen
 • bewegingsmotivator in je eigen woning
 • stimuleert de bloedcirculatie van je hoofd
 • ontspant de cervicale wervelkolom
 • versterkt de buikspieren
 • ontspant de schouders en je bovenlichaam

Mijn review :

Zoals ik al eerder vermelde stond ik te popelen om deze FeetUp Trainer te gebruiken. Eerst moet je het in elkaar steken (ik was zo trots op mezelf toen het in elkaar stak) met behulp van een duidelijke handleiding. Van zodra je toestel klaar is, kan je beginnen aan je yogasessie.

De yogakruk komt samen met een poster waarop vermeld staat hoe je dit toestel moet gebruiken en welke houdingen je allemaal kan uitvoeren.

Je kan de kruk los gebruiken of tegen een muur. De laatste optie pas ik toe om te oefenen op de Pincha en om dieper te kunnen buigen in mijn achterwaartse buigingen. Voor de rest gebruik ik het toestel los of op mijn yogamat.

De hoofdstand uitvoeren:

FeetUp Trainer Headstand variation

Je plaatst je hoofd voorzichtig in de opening van het yogahulpmiddel en je schouders op het kussen. Grijp de poten vast met je handen en sta op je tippen. Van hier trippel je op je tenen tot je dichter tegen de FeetUp staat. Span je core op, trek de navel in, kantel je bovenlichaam een klein beetje naar achteren en breng je benen gebogen omhoog bij een uitademing. Van hier zoek je je evenwicht en kan je je benen hoger brengen. Houd je hoofd recht naar beneden zodat je je nek niet forceert.

Een aanrader?

Jazeker! Vooral omdat je op een veilige manier kan oefenen op omgekeerde houdingen. Ik heb ondertussen al veel genot gehad aan mijn FeetUp Trainer.

Kortingscode:

Krijg 10€ korting op jouw FeetUp bestelling. Gebruik mijn kortingscode ‘CHOCOHOLIC10‘.


Meer info:

Websites:

Social Media:

Liefs, Debby

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 thoughts on “Review: FeetUp Trainer

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: