Review: Lidl Way To Go Chocolade

Review: Lidl Way To Go Chocolade

De voorbije week was een perfecte week wat betreft chocolade. Ik kreeg gewoon 2 maal de nieuwe Way To Go chocolade tabletten van Lidl opgestuurd (de eerste wist ik, maar de tweede was een aangename verassing). Dat wil zeggen dat ik kan smullen van 8 repen super(h)eerlijke chocolade, woohoo! Wat een feestje voor deze chocoholic. 

Lidl lanceert Way To Go: eerste “supereelijke” chocolade van eigen huismerk Fin Carré en ik kreeg de kans om de repen uit te testen. Vandaag deel ik mijn review met jullie en deel ik mijn favoriete smaak mee. Benieuwd? Lees dan zeker verder 🙂 !

Review: Lidl Way To Go Chocolade

Review: Lidl Way To Go Chocolade

De chocoladerepen hebben allemaal ongelijke stukken en dat vind ik best leuk, want je kan dus kiezen of je een groot of klein stukje wilt opeten. Het doet me denken aan de repen van mijn favoriete chocolademerk. De kleur van de verpakkingen werkt heel uitnodigend, want de opvallende kleuren trekken je aandacht.

Het feit dat de repen goedkoop zijn is een pluspunt, zeker omdat ik vind dat Lidl lekkere chocoladeproducten heeft. En dat ze het goede doel steunen vind ik als zijnde chocoholic belangrijk. Er moet meer aandacht besteed worden aan het welzijn van de cacaoboeren, want uiteindelijk zijn het zij die al het zware werk doen en er weinig voor terug kregen/ krijgen. Ik steun de merken die (super)fairtrade producten verkopen.

Way To Go: (h)eerlijke chocoladerepen

Seasalt Caramel

Review: Lidl Way To Go Chocolade

Je raadde het waarschijnlijk al: deze Caramel Seasalt is mijn favoriet. Ik heb gewoon een zwak voor de combinatie van chocolade, karamel en zeezout. Je kan je dan ook inbeelden dat ik stond te popelen om de reep uit te testen van zodra ik wist dat Lidl met Way To Go op de markt kwam.

Mijn mening: 

 • De melkchocolade is zacht, maar smaakvol.
 • Karamel stukjes zorgen voor een zoete crunch
 • De combinatie van de drie smaken is – naar mijn mening –  perfect.
 • Het zeezout is licht aanwezig. Voor mij mag het net ietsje meer zijn.
 • Lekkere nasmaak dat versmelt met je smaakpapillen.
 • Smaakt naar meer…

Ik denk dat deze reep heel populair zal zijn.

Milk

Review: Lidl Way To Go Chocolade

Melkchocolade is basic, maar kan je zo een geluksgevoel bezorgen. En dat doet ook deze Way To Go – Milk reep. Simpel, maar lekker van smaak. Genieten verzekerd!

Mijn mening:

 • De smaak is vol en smeuïg.
 • De chocolade heeft een leuke bite.
 • Nog lekkerder wanneer je de chocolade laat smelten op je tong.
 • Nasmaak is even aanwezig, maar blijft niet zo lang hangen.

Ja, hier kan ik echt van genieten (lees: op dit moment typ ik met een stuk van deze Milk in mijn handen 😳. #Confessionsofachocoholic).

Pecan Coconut

Review: Lidl Way To Go Chocolade

Deze reep is ideaal indien je houdt van de combinatie pure chocolade en kokos. De geur alleen al maakte een mens blij. De aanwezigheid van noten in chocoladerepen vind ik altijd een pluspunt, want het geeft net iets meer aan de reep zelf.

Mijn mening:

 • Eerst krijg je een smaak van kokos, vervolgens proef je de pure chocolade. De versmelting van de twee smaken is heerlijk.
 • Vervolgens krijg je een fijne crunch dankzij de stukjes pecannoot die rijkelijk aanwezig zijn.
 • Als laatste merkte ik geraspte kokos op, wat best wel een aangename verassing was.
 • Ik vind het een lekkere reep, zeker omdat de smaak van de pure chocolade niet bitter is en ook goed samen past met pecan en coconut.
 • De ideale chocoladereep voor kokosliefhebbers.
 • Geschikt voor vegans!

Puur

Review: Lidl Way To Go Chocolade

Om eerlijk te zijn gebruik ik pure chocolade enkel in de keuken. Je zal me dus zelden pure chocolade zien eten, tenzij het verwerkt is als dessert of baksel. Toch vond ik het fijn om van deze Dark te smullen.

Mijn mening:

 • De ideale snack voor een guilty pleasure.
 • Heeft een leuke bite.
 • Geen te bittere smaak, maar wel een lichte aanwezigheid van zoet.
 • Een lekkere nasmaak.

Review: Lidl Way To Go Chocolade

Persbericht Lidl Way To Go Chocolade

Lidl is de eerste supermarktketen die naast de klassieke fairtrade chocolade van het eigen huismerk, nu een nòg eerlijker assortiment aanbiedt. Lidl België gaat – als bedenker van deze “SUPER”fairtrade chocolade – als allereerste van start met de verkoop. Maar ook andere landen waar Lidl actief is, springen mee op de kar. Samen helpen en financieren ze zo rechtstreeks 440 boeren uit Ghana. De primeur kadert in de strategie van Lidl om elk jaar 10% duurzamer te worden.

(H)eerlijk!

De Way To Go is vanaf september 2019 te koop in de Lidl filialen. De consument heeft de keuze uit vier variëteiten: melk, puur, caramel-zeezout, pecannoot-cocos, allemaal te verkrijgen aan € 1,99.

Way To Go smaakt heerlijk eerlijk: Lidl betaald de cacaoboeren een extra premie bovenop de prijs die ze al krijgen van de gewone fairtrade-chocolade.

Lidl verkoopt al enkele jaren fairtrade-chocolade. Op die manier garanderen ze de consument dat de boeren die de cacao voor de chocolade produceren en verwerken, op een eerlijke manier worden behandelt. Maar vanaf nu gaat Lidl dus een stap verder en gaat volop voor “SUPER’fairtrade chocolade.

Ter ondersteuning van cacaoboeren in Ghana

Lidl België zal samen met haar collega’s uit Nederland, Zweden, Finland en Denemarken, 440 boeren in het Afrikaanse land Ghana helpen. Lidl wil met het extra geld dat vrijkomt via zijn supereelijke chocolade verschillende initiatieven in Ghana uit de grond stampen en de boeren extra opleiden en ondersteunen.

De supermarktketen werkt hiervoor samen met Fairtrade, Ricolto en Kuapa Kokoo. Die laatste is een coöperatie die cacaoboeren een menswaardig bestaan laat opbouwen en op een duurzame en milieuvriendelijke manier cacao laten telen. Kuapa Kokoo spant zich daarnaast in om meer vrouwen te betrekken in de cacaoteelt.

Naar een Belgisch idee

Het idee om de chocolade van Way To Go te verkopen en op die manier honderden cacaoboeren te steunen, is bedacht door de experten van de afdelingen Inkoop en CSR bij Lidl België.

De verwerking van cacao tot chocolade die voor de consument bestemd is, gebeurd dan weer in Duitsland bij Ludwig Weinrich (een bekende chocoladefabriek die erom gekend staat om op een biologische en eerlijke manier te produceren).

“100% traceable cocoa.
Sustainable cocoa from Ghana.
Simply better for everyone!”


Meer chocolade reviews vindt je HIER.

Op zoek naar Chocolade Recepten? Klik hier.

Liefs, Debby
Volg me op Instagram @debby_the_chocoholic

Deze samenwerking bevat ontvangen producten.

 

 

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: