Cook Ensemble op VIER

Cook Ensemble op VIER: Chinese maaltijdsoep met kip

In de loop van afgelopen week werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan het kookprogramma Cook Ensemble op VIER. Samen met Mr. Boyfriend live koken voor kijkend Vlaanderen, dat klonk spannend! Het was een leuke ervaring dat ik zeker niet wou missen!

Cook Ensemble op VIER – Debbythechocoholic kookte mee!

Meedoen aan Cook Ensemble?

In de loop van deze week werd ik gecontacteerd door een hele lieve dame met de vraag of ik graag wou deelnemen aan het nieuwe kookprogramma: Cook Ensemble op VIER. Dankzij de lockdown is het onmogelijk om samen te koken en daarom kwam VIER met het idee om samen te koken met Dominique Persoone en Jani Kazaltzis, maar dan elk veilig van uit zijn of haar keuken.

Samen met je partner of Corona-buddy volg je mee met een recept van Dominique Persoone, en op het einde presenteer je je bordje aan kijkend Vlaanderen.

Cook Ensemble op VIER: Deborah Standaert

De voorbereiding

Als je denkt dat zo een kookprogramma gemakkelijk in elkaar zit, denk dan snel iets anders! Er komt heel veel voorbereiding bij kijken. Zo moesten Mr. Boyfriend en ik eerst meedoen aan testopnames. Hier ontdek je de werking van het programma en bereid je een eerste gerechtje samen met Dominique, Jani en twee andere duo’s. De regie beheert alles van achter de schermen en zorgt voor een goed verloop van het programma.

Donderdagnamiddag waren er dus de eerder vermelde testopnames. We bereidden een gemakkelijk recept, namelijk Tagliata & Tagliatelle (dit was ook het gerecht van de LIVE uitzending op donderdagavond, 12 november). Een lekker gerecht dat ik nooit eerder had klaargemaakt.

Cook Ensemble op VIER: Tagliata & Tagliatelle

Na de testopnames kregen we een telefoontje waarin meegedeeld werd dat we vrijdagavond, 13 november om 18u45, al mochten meedoen aan de LIVE uitzending. Mr. Boyfriend en ik sprongen een gat in de lucht en verwittigden meteen al onze vrienden en familieleden, maar ook mijn Social Media community. Het leek ons fijn van iedereen te betrekken bij dit grote gebeuren. Iedereen moedigde ons aan en vond het super spannend. Voor velen van mijn volgers was het de eerste keer dat ze de mysterieuze Mr. Boyfriend te zien kregen.

Cook Ensemble – LIVE uitzending

De dag van de LIVE uitzending vloog voorbij. Je moet boodschappen doen, zorgen dat je set-up en keuken in orde zijn, de testen meevolgen enkele uren voor de live-uitzending, instructies opvolgen van de regie, alles klaarzetten, enzovoort. Alles ging zo snel, de stress stond op zijn hoogste punt en we voelden de spanning stijgen van zodra de aftelling naar de LIVE uitzending begon. Je beseft ineens dat veel Vlamingen meekijken en dat het nu voor echt is.

De secret BV van de dag was Sam Gooris. Het was grappig om samen met hem, Jani en Dominique te mogen koken. De sfeer zat goed en iedereen deed zijn uiterste best om een lekkere Chinese maaltijdsoep met kip op tafel te toveren. Wederom een lekker gerechtje! 

Cook Ensemble op VIER: Chinese maaltijdsoep met kip

Onze ervaring

Je moet Dominique zijn recept goed meevolgen en dat zorgt ergens voor stress (gezonde stress wel te verstaan). Je wilt natuurlijk niet achterstaan, omdat er een tijd staat op de bereiding en afwerking van het gerecht. Het fijne is dat je je kookkunsten kan tonen en nadien lekker kan genieten van je creatie.

Het programma zelf vloog voorbij en je hebt eigenlijk weinig besef van wat er rondom je heen gebeurd. Mr. Boyfriend en ik werkten goed samen als een team en amuseerden ons in de keuken. Ik ben heel trots op hem omdat hij uit zijn comfort zone gestapt is en samen met mij wou koken op TV.

Cook Ensemble: Deborah & Jason

Ondertussen keken onze familieleden, vrienden en kennissen, maar ook mijn Belgische Instavolgers  mee naar Cook Ensemble op VIER. Het was zo fijn om nadien allerlei warme en positieve berichtjes te ontvangen.

Je kan je wel inbeelden dat Mr. Boyfriend en ik nog lang nagenoten van de adrenaline dat door ons lijf raasde. ’s Avond hebben we de heruitzending bekeken om extra na te genieten van deze heerlijke ervaring. Hier gaan we later als zijnde oudjes met glinsterende oogjes en een brede glimlach op terugblikken, wees daar maar zeker van!

Dankbaar voor deze kans

Ik ben mijn lieve contactpersoon, SBS Belgium en VIER enorm dankbaar voor deze fantastische opportuniteit en heb enorm genoten van mijn deelname aan Cook Ensemble. Dominique Persoone is een rolmodel op het gebied van koken én chocolade, en Jani Kazaltzis is een rolmodel op het gebied van fashion en styling. Het was een gezellige kooksessie en iedereen heeft het heel goed gedaan!

Heb je de aflevering gemist? Herbekijk het via deze link: Cook Ensemble – S1 – Aflevering 3

love
Volg je me al op Instagram en Facebook?

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: