Havermouttaartje uit de oven

De herfst en winter zijn niet bepaald mijn favoriete seizoenen. De dagen zijn grijs, ik geraak moeilijk wakker en voel me vaker “moe”. Daarnaast is het koud en nat, daar hou ik echt niet van. Op zo een dagen heb ik nood aan mijn geliefd havermout ontbijtje. Havermout kan ik echt elke dag eten, maar ik varieer wel graag met recepten. Zo probeerde ik vanmorgen dit lekkere Havermouttaartje uit de oven. Foodgasm verzekerd! Dit ontbijt krijgt meteen een vaste plaats op mijn ‘lijst van favoriete ontbijtjes’, want het is zo lekker en gemakkelijk om klaar te maken. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig en een beetje geduld.

Wanneer het havermouttaartje in de oven staat, kan je bv. de vaatwas leegmaken of knuffelen met je huisdier. Je keuken vult zich ondertussen met een heerlijke geur waarvan je maag gaat grommen, geloof me! 

Havermouttaartje uit de oven


Recept: Havermouttaartje uit de oven

Ingrediënten

 • 1 rijpe banaan
 • 6 el. havermout
 • handje blauwe bessen of rozijnen
 • Optioneel: kaneel

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Neem een klein kommetje en plet de banaan fijn met een vork.
 3. Voeg de havermout toe aan de banaan en roer alles door elkaar.
 4. Vervolgens voeg je de kaneel en de blauwe bessen of rozijnen toe. Meng onder het banaan-havermout mengsel.
 5. Neem een ovenbestendig schaaltje van 10 cm. en vet in met bakspray. 
 6. Giet het havermoutmengsel in het ovenschaaltje en plaats in de oven.
 7. Laat het havermouttaartje 15 min. bakken. 
 8. Wanneer je gerechtje klaar is, haal je het voorzichtig uit de oven.
 9. Smullen maar!

Havermouttaartje uit de oven

Heb je dit Havermouttaartje uit de oven gemaakt? Laat het me weten wat je er van vond via onderstaande comments – Instagram – of Facebook.

Ben je op zoek naar meer ontbijt inspiratie?

Neem zeker eens een kijkje tussen de Ontbijt Recepten of Havermout recepten uit de oven.


Liefs,
Debby ♥

34 thoughts on “Havermouttaartje uit de oven

Leave a Reply

Laat een berichtje achter op deze post ♥

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: