Tussendoortjes

Healthy Chocolate Chip Cookies

Hey iedereen,

Onlangs mocht ik een gastblogje schrijven voor één van mijn favoriete foodbloggers: Healthyfoodiemanon (lees hem hier). In deze gastblog deelde ik een lekker receptje voor Healthy Chocolate Chip Cookies.
Dit artikel komt binnenkort online op haar website, hiervan zal ik jullie op de hoogte brengen 🙂 . 

Omdat ik regelmatig Chocolate Chip Cookies bak, mag ik mezelf wel een ‘Cookie Princess’ noemen. Het is één van mijn favoriete bakrecepten, zoals jullie misschien wel al opgemerkt hebben. De meeste recepten die ik heb gedeeld zijn niet bepaald gezond en daar wou ik verandering in brengen. Ik ging op zoek naar een gezond receptje en na een gefaalde poging, besloot ik om mijn eigen receptje (klik hier) een iets gezondere twist te geven. Zo ontstonden deze lekkere Gezonde(re) Chocolate Chip Cookies. Mijn vriend en vrienden beschreven ze als de lekkerste koekjes die ik al gemaakt heb. Ook mijn ouders hebben ervan gesmuld, dus ik ben er heel zeker van dat ook jullie gaan smullen van dit recept.

De koekjes zijn dus iets gezonder, maar natuurlijk moet je ze niet allemaal tegelijk opeten. Hoewel dit heel moeilijk is, al zeg ik het zelf.

DSC_1095

Ingrediënten:

 • 100 g kokosolie
 • 130 g bloem
 • 50 g kokosbloesemsuiker
 • 1 tl bakpoeder
 • 1/2 tl zout
 • 1 ei
 • 1 tl vanillesuiker (of vanille essence)
 • 75 g havermout
 • Chocolade chips

Bereiding:

 1. Verwarm een oven voor op 180°C.
 2. Neem een mengkom en doe hierin de kokosolie samen met de kokosbloesemsuiker. Neem een handmixer en mix tot je een smeuïge massa verkrijgt.
 3. Voeg het ei en de vanillesuiker (of essence) toe en mix opnieuw.
 4. Voeg de bloem, het zout en het bakpoeder toe aan het mengsel. Mix opnieuw tot je een deegbal verkrijgt.
 5. Voeg nu de havermout en chocolade chips (naar keuze) toe. Gebruik je handen om de deegbal te kneden.
 6. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Spray/ Vet in indien nodig.
 7. Rol kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
 8. Duw de balletjes tot een plat koekje met een lepel.
 9. Plaats in de oven en bak 15 min. tot de koekjes goudbruin zien.
 10. Wanneer de koekjes klaar zijn, laat je ze een beetje afkoelen zodat ze kunnen harden.
 11. Enjoy!

DSC_1091

Laat het me weten wanneer je deze koekjes gemaakt hebt, want ‘Sharing is caring’ 🙂 !

Liefs,
Debby ♥

1 thought on “Healthy Chocolate Chip Cookies

Geef een reactie